Tuesday, December 29, 2009

My 2010 Resolutions

New year is just around the corner guys. I'm sure you guys want to improve yourself in whatever you do that you can't achieve in this year. 2009 that is. So, I'm gonna ask you guys,

WHAT IS YOUR 2010 NEW YEAR RESOLUTIONS??

I certainly have mine. I'll start off by going through particular parts.

My 2010 School Resolutions.

- Improve my grades. don't wanna get any C or worse than that in exams. at least B.
- improve my handwriting
- Give a 100% attention to the teacher when she/he is teaching.
- Wanna be the BEST prefect in my school.
- Wanna be in my school's football team. (not rugby)
- Loved by every single teacher and friends.
- Go to boarding school if i get the chance. Insyaallah.

MY 2010 Home Resolutions.

- Avoid playing video games in school weeks.
- Avoid using the internet in school weeks. (except assignments, researches, or emergencies)
- Avoid eating too much. You know why this happens? because there's this table in the kitchen in my house. everytime people sits at that table, then automaticaly they will EAT. Because there are food lying everywhere on that table.

My 2010 Personal Resolutions.

- Pray early when the praying time comes.
- Make more stupid jokes.
- Don't wanna have hatred feeling towards other people.
- Wanna say "Assalamualaikum" whenever I answer the phone.
- Have a hair style.
- Still want to learn arabic eventhough I don't get the chance to learn it at school. Because I still have my arabic dictionary.
- Wanna be good friends with everyone.
- Use the internet for the good. Like searching for useful informations, education, religion, and other positive stuff. Because I always spend most of my time on the internet on myspace, facebook, and youtube.
- Mengelakkan diri daripada mengumpat.

THAT'S ABOUT IT!! MY 2010 RESOLUTIONS.

Hope you guys have your resolutions so that together we can improve ourselves to be a BETTER PERSON and get a BETTER LIFE.

INSYAALLAH.

HAPPY NEW YEAR'S EVE EVERYONE!











Thursday, December 24, 2009

Result PMR

tadi aku dpt result pmr.
4 org dpt 9A dlm skola aku.
- Farhana
-Mea
-Syafiqah
-Anis

diorang mmg pandai dan hardworking pon.

65 org dpt 8A dlm skola aku. yg dr klas aku,
-amir
-faliq
-afiq
-nawal
-aina
-mukminin
-amirah fatihah

tu je kot. diorang ni pon pandai gak.

klau 7A dlm klas aku,
-syafiq
-muaz
-adi
-schanna
-nafisah

tu je kot. diorang ni pandai gak.


congratulations to all.

ramai kwn aku dpt result bgs2, aku je x.
aku dpt 6A 3B. yg B, geo, sains, dan arab.

mak aku kate ok. dia bangga la jugak termasuk ayah aku, dan grandparents aku.
tp aku x bangga sgt. I got 6A's, what is there to be proud of?

aku yakin geo dan arab aku akan dpt A. tp x dpt.

2 hari sblom pmr, aku mimpi aku dpt 8B . nasib baik bukan sedemikian, klau x, aku frust menonggeng.

well, mission aku utk kalahkan ayah aku dlm pmr x menjadi kenyataan. dia dpt straight A's, aku x dpt. i'm no match for him.

sedara aku yg sebaya ngan aku. nama dia afiq. dia dpt 7A. dia kalahkan aku. congrats afiq.

Impian aku utk ke mrsm telah musnah. kerana sains aku B. nampaknya aku masih lagi terpaksa stay kat sekolah aku yang sedia ada ini. sementera yang lain, melanjutkan pelajaran ke sekolah2 berasrama penuh dan mrsm.

ada hikmah disebalik perkara ini. Allah Maha Adil

malam ni aku xde mood nak tulis bnda lawak. I'm sure you understand.
Goodnight.

Monday, December 21, 2009

Facebook Applications

dkt facebook, ada mcm2 game, yoville, rollercoaster kingdom, farmville, fishville, dan ada applications yg tnya soalan2 mengarut tu. tp aku punya favourite ialah cafe world. aku suka gila jual mknn dlm tu, pas2 kite boleh bli bnda2 utk hiaskan restoran kita. pas2 bole masak mknn.

aku rasa applications ni dia ikot berdasarkan minat kot. klau farmville utk org2 yg minat farming, yg mcm "HOWDY YA'LL!" pas2 pkai cowboy hat.

klau rollercoaster tu, utk org suka roller coaster. klau fishville utk org yg minat bnda2 aquatic or marines la. klau yoville, aku x tau game tu psl apa. sbb aku x pnah bukak.

tp aku rasa cafe world smua org mesti la minat, sbb dia psl makanan.
yea I mean, Who's not interested in food?

contacts hilang.

bnda ni da lama da berlaku. tp dlm cuti skola ar. waktu aku kat kmpg, masa hari raya haji. ok, waktu aku nak charge hp aku, dia tulis "please use a sony ericsson battery". aku try lg, tp x ley gak. pas2 apabila aku nak on aku nya phone, ada masalah apa ntah.

pas2 aku g la baiki slps cuti hari raya haji. org kat kedai tu kate, phone ni ada masalah software. dia kate sony ericsson skg ni asik rosak psl software je. dia punya musim kot. dia kate slps baiki ni, smua gmbr2, lagu2, pas2 yg disimpan dlm phone hilang. aku pon okay lah.

slps a few days, da siap la phone tu. pas2 tgk2 smua contacts aku hilang. aku mmg frustrated gila bapak. cuma yg ada, contacts dlm sim kad aku , itu pon x lengkap dan ada nmbr2 yg lama.

aku dulu ada 200 lbih contacts, tp skg ni tggl 117 je. itupon ada kwn2 aku punya nmbr lama.
disebabkan bnda ni, hari tu mmg kena spoil. aku mmg bad mood masa tu. klau ye pon, makcik yg kat kedai tu bgtaulah contacts akan hilang sblom aku baiki phone tu. ni tak.

semenjak tu, aku da malas da nak guna dan layan phone aku ataupon update nmbr2 yg da ilang.

Saturday, December 19, 2009

Malaysia power

ok ok, all right, you win.. Malaysia menang ngan Vietnam. woohoo. tp aku rasa Malaysia could've done better if i played in that match or played in the national team. in case u guys are wondering, i'm a Malay, and proud to be one. I believe Malaysia can achieve more and WILL acheieve more not only in sports but in other stuffs as well. Sooner or later Malaysia will be a country as progressive as Japan, the USA, Russia and others.

I mean, when you guys read this blog, I mean,
How patriotic am I?

Banyak perkara yang perlu dibincangkan.

Ya Allah!! aku sebenarnya byk gila nak tulis dlm blog ni secara detail. tp masalahnya aku mls. tp aku rasa aku nak tulis kot, tp dlm format ringkas la. iaitu ringkasan

1. aku g singapore pada waktu kwn2 aku g bukit cherakah. aku cdey sikit jeee. pas2 jln2, g night safari, makan kat restoran halal, tido kat hotel. pas2 jumpa sorang bdak form 5 kat skola aku ni, tp x tau nama dia, pas2 nmpk haneef 3 imtiyaz 2008. remember him? dia da msk mrsm da pon. pas2 mea suroh aku belikan dia souvenirs.

2. waktu baru habis pmr dulu, aku bukan main lg nak buat mcm2 plan. tgk wayang la, buat sesi gotong royong dlm bilik aku la. tp x jadi pon. tp adela jgk tgk wayng. tp aku mmg nak gila2 buat sesi gotong-royong dlm bilik aku ni!!!!

3. td aku bli byk gila CD movie. like UP, Planet 51, G-Force, Surrogates, Papadom, Jin Notti, pas2 ada la lg citer. pas2 bli citer meatballs tu.

Tarikh Keramat

ada kawan aku kate 28 disember kluar result pmr. jd klau hari ni, 9 hari lg tggl nak amik result. pas2 masa tu atok aku call, dia kate result kluar 24 disember jd sbnrnya tggl 5 hari lg. kul 10 pagi. countdown tu telah di-reducekan drpd 9 hari ke 5 hari.

tp aku rasa aku boleh survive kot. mak aku kate dia nak drop aku kat skola pas2 amik result. aku g amik sorang2 la result. pas2 aku ada buat plan, klau bagus result aku, aku akan call mak aku dan akan gtau dia the good news and go straight back home and celebrate like a monkey. tp klau result trok, aku mgkn x kan call mak aku, pas2 aku g lepak2 dulu, g melencong ntah ke mana ngan geng smpi aku mabok. baru lah aku balik rumah with a long long face on my face.

doa2 kan weyh aku nya kejayaan, thanks a lot.

Wednesday, December 2, 2009

New Moon? Habis tu mcm mana?

Ok guys, masa tu classmates aku ajak aku g tgk wayang. tgk cite new moon. tp aku mls, sbb cite tu mcm jiwang dan asik bercinta je. aku pon x g la. yg pergi syafiq, amir,ern, wani, farihah, dan lain2. pas2 ada fahmi hakim, aku pelik gila ngan budak ni. slps 3 tahun baru diorang jumpa ngan fahmi hakim.


pas2, mlm tu, kwn2 lama aku ajak aku tgk wayang kat sunway piramid. xtau lagi nak tgk cite apa.


hari esok tu, aku g rumah kwn aku dulu, pas2 kwn aku yg satu lagi ni, dtg dkt rumah yg aku dtg ni. supaya kwn aku yg ketiga nak pick-up kiteorg g sunway. tak faham? let me make it easier for you.


hari esok tu, aku g rumah mat. pas2 amirul pon dtg rumah mat. kiteorg berkumpul kat rumah mat supaya raja senang nak pick-up kiteorg g sunway. fahaaaaaaaaaaaaaam?


sementara tunggu raja, aku ckp2 ngan amirul..


aku : amirul, nnti nak tgk cite apa?

amirul : tgk cite new moon.

aku : new moon?!!!? kau nak tau smlm, kwn2 aku ajak aku tgk cite new moon, tp aku x nak,

sbb cite tu mcm jiwang dan asik bercinta je.

amirul : habis tu hari ni mcm mana?!!!??

aku : lantak la. tgk citer planet 51 la.


pas2 kiteorg tgk laaaa citer new moon smbl buat bising dlm panggung wayang termasuk aku sekali. klau a scale from 1 to 5, aku bg cite tu 2 lah. best sikit la jugak cite tu.


aku x faham sgt citer tu. yela, aku x tgk yg pertama punya, pas2 menggedik nak tgk yg kedua pulak. tp edward nak bunuh diri sbb dia igt bella da mati? why would he want to do that? pdhl dia terjun ke dlm air tu. pas2 kenapa jacob kena hasut dgn sam and the gang? xkan la dia senang sgt kena hasut? pas2 waktu bella nak g suatu tmpt utk selamatkan edward, tu mmg tmpt utk vampire ke? vampire2 tu x ley nmpk bella ke? WHO THE HECK IS CHARLIE?!!?


if you're a twilight saga fan, you're probably dying to explain this thing to me.


Hari Raya Haji

Masa tu aku ngan family aku balik kota bharu utk raya korban lah. dr shah alam ke sana, 12 jam beb. lama gila. pas2 apabila smpi kmpg mcm biasa lah, unpack, mandi, blablabla, makan. pas2 esok tu, g smayang aidiladha kat surau kmpg. tp aku msh ngantok gila sbb travel jauh gila. then, while everyone was watching the cows being slaughtered, i was sleeping dkt rumah nenek aku. hahaha.

pas2 keesokannya, aku g la tgk lembu kena sembelih dkt masjid dkt bandar berdekatan. pas2 ada satu part ni au, haha. waktu diorang nak sembelih lembu hitam, besar, dan garang ni. lembu tu cuba melarikan diri, tp diorang smpt tngkp la lembu tu. rugi siot. aku x sempat rakam.

ouh ye, atok aku jd org yg sembelih lembu2 tu, tp x smua la. atok aku jd hero.

pas2 esoknya, aku kena balik shah alam balik...tp kali ni best, sbb journey-nya hanya 5 jam. sbb x jam. jadi, kiteorg jimat 7 jam. mathematics, it's a long time since i heard that word.

Sunday, November 22, 2009

Mary Q's Place

smlm aku g rumah mary Q. dia ajak bdak2 form 4, form 3, dan ada bdak2 ninerz. budak2 form 3 prmpuan ramai gila. klau form 3 laki, aku ngan adib zaaba je. amir x g, sbb dia ada hal. nasib baik ada adib. klau x, aku duk kat tepi dinding sorang2 la jawabnya. ok, kiteorg mkn mcm biase. mknn dia sdap siot. yela, mknn western. rumah dia besar gedabak. aku ngan adib duduk dkt meja bdak2 form 3 prmpuan. ada nory, ayien, alia, dhalyna, farah syuhada, dan sorang lagi tuh. pas2 smlm kiteorg smbt bufday atiyah. diorang nyanyi lagu hepi bufday.

pas2 kitoerg buat joke psl nak racun kek. pas2 apabila org makan kek tu, dia mati. haha. diorang gelak gila2 smlm. pas2 kitoerg naik atas, kat second floor. kitoerg lepak2 kat atas. pas2 turon bawah. bergmbr pula. pas2 da pukul 11 lbih mcm tu, aku, bdak2 form 3, dan ada bdak2 form 4 nak balik rumah jln kaki rmai2. aku kena jln kaki dr seksyen 8 hingga seksyen 7 platinum. jauh la jugak. tp best. pas2 apabila nak smpi kat rumah aku. aku kena jln sorang2, yela, sbb diorang punya rumah kat tmpt lain.

As I walked alone in the dark road. Spooky trees and sounds of crickets surrounded me. My shadow followed me wherever I go. It was a long, dark, and spooky passage to my house. I reached home safely. ceyyy.

pas2 aku tgk chelsea lwn wolves. chelsea menang 4-0.
woohoo! Thanks for the cool party Mary.

Friday, November 20, 2009

Stupid Door Knob

Ok, this thing had happened to me in a long time ago. well, not that long. for about 2 or 3 weeks?
when i was about to play soccer with my friends, i went to the toilet in my house to do some 'business'. what business? IT'S NONE OF YOUR BUSINESS!! Ya, after doing that business, i can't open the door or twist the freakin door knob . I shouted for my mom. and then, my mom and maid came. and then blablabla. my mom gave me a hammer to hit or destroy that stupid door knob to me. she gave the hammer through the window at the front. it was inaffective, my maid tried everything she could. after being trapped in that toilet for 45 minutes. that door knob has been destroyed. you guys can't imagine how it's like to be trapped in a toilet for 45 minutes. Nasib baik da habis pmr masa tu, if i was going to take pmr then i was trapped in that toilet with that stupid door knob...jawab pmr dlm tandas la jawabnya. thanks to my mom and maid because of saving me from that toilet with that stupid door knob. pas2 apabila jumpa ngan kwn2 kat soccer tu, diorang g gelak pulak sbb aku terperangkap dlm jamban tu. hish..

Tuesday, November 17, 2009

Encik nak register anak encik?

waktu last day of school tu, ada hari pendaftaran utk bdak2 form 1 tahun dpn. masa tu adela ibubapa dan anak2 mereka dtg. masa tu fatin, mea dan ecah duduk dkt kaunter pendaftaran kelas KAA. mcm x laku je. well, nak buat mcm mana? aku pon g kat diorang pas2 berlakon jd bapak org.

Aku : Ye, saya nak register anak saya.
Mea : Apa nama anak encik?
aku : nama anak saya Faris Aiman Junior
mea : Faris Aiman Junior bin Faris Aiman bin Elias ?!?!?!?!?!?!
aku : ye.
Fatin : mana anak encik?
aku : dia perlu menghadiri ke sebuah majlis.

tibe2 sape ntah dtg. aku jdkan dia anak aku. pdhl bukan.

aku : haaa, ni dia anak saya.
ecah : maaf, anak anda x cukup hensem utk pendaftaran ni.
dan fatin
aku : asl pulak?!
ecah dan : anak encik x cukup hensem.
fatin



Friday, November 13, 2009

Ingat Pesanan Ayah

Waktu mula2 aku msk form 1 dulu. Lelaki dan prempuan da mula la, couple la amende. Ayah aku pnah pesan kat aku, supaya berbaik-baik ngan prmpuan. Jadilah seorang yg gentleman. Be kind to them. Kalau ada prmpuan layan aku or minat kat aku, layan la diorang balik. Tapi, aku telah lupa pesanan ni, aku ada berkasar ngan prmpuan, dan kadang2 aku cari pasal secara sengaja. I can name a few girls in my class yg aku cari pasal dan pernah gaduh. Aku rasa mcm nak tulis je nama diorang kat blog ni.
Tapi, xyah la. Sorry guys, after this, I'll try to be more nice and more gentle. tp masalahnya sekolah tggl lg 1 hari. mcm mana aku nak gentle ngan diorang? well, maybe next year.

Horror Movie

Kelmarin, kan hujan lebat gila kan? masa tu aku tido, tibe2 ada petir bunyi kuat gila. aku pon tersedar. bilik aku dlm keadaan gelap. aku baring atas katil aku tu. tibe2 aku pandang sblh kanan aku, aku nmpk ada kepala budak kecik. aku pandang je dia. aku nmpk dia pegang benda apa ntah. This is just like in the horror movies where the hero/heroin wakes up from it's sleep by sounds of thunder. then, the scenario starts to begin a little scary and suspense. then the monster or ghost comes and scares the hero/heroin.
i bet your heart is pumping really fast right now. budak kecik tu sbnrnya adek aku. dia dlm keadaan takut gila sbb rumah aku blackout. bnda yg dia pegang tu adalah phone. dia call mak aku, masa tu mak aku xde kat rumah. pas2 dia kate, " Mama, so scary la mama. Mama kat mane? Balik cepat sikit tau, so scary."

awwwwwwww, isn't that cute?

Saturday, November 7, 2009

Peminat muda

tadi adik aku kate ade 2 org kwn dia minat kat aku. pas2 dua2 prmpuan tu umur 11 tahun. pas2 diorang suroh adik aku bwk aku ke show sekolah agama dia tu. mgkin diorang kenal aku dr myspace. haihh, cinta memang tidak mengenal usia kan? pdhl blom bercinta pon.

Dunia Lakonan

yo wuzzup. sekolah agama adik aku akan mengadakan hari khatam quran. pas2 adik aku dan geng2 dia akan buat persembahan lakonan. kau nak tau watak adik aku apa? adik aku jd watak setan! ar, come on man!! i mean, jahat sgt ke adik aku tu. dah la kawan dia yg suruh jd setan. dlm lakonan tu, adik aku kena berlakon menggoda bdak2 yg sedang bergaduh. adik aku akan kate something like this...."gaduuhh, gaduuhh, gaduh, haha" dia kena goda la konon. damn, baru je post blog pasal setan. pas2 tibe2 adik aku kena berlakon jd setan. nak tgk la show tu.

apa yg wuzzup? langit la. ayah aku akan menghadiri diner dkt mana ntah. pas2 ayah aku pon akan buat persembahan. ayah aku akan jd watak pirate. sape ntah bg pinjam costume pirate kat bapak aku. ayah aku bwk balik. ayah aku juga akan melakonkan watak pirate yg berniaga. pas2 ada la skrip dia tu. pas2 aku try pakai costume tu, it's kinda itchy, tapi ttp cool. unfortunately, aku x ley tgk show tu, sbb hanya staf members kat pejabat ayah aku sahaja yg boleh.


Friday, November 6, 2009

Godaan Setan Gondol

You know something? setiap kali sblom aku nak g smayang jumaat mesti aku rasa mengantok. pdhl aku bukannya tido lmbt sgt pon. td pon sama. masa aku nak mndi sblom g solat, aku rasa mcm nak baring atas sofa dan tido. aku ckp la kat mak aku, "kalau nak smayang jumaat mesti mengantok, slalu mcm ni." mak aku kate, "godaan setan gondol la tu".

damn those setans, they can't even take a day off without seducing me. always with the bad stuff. always telling me what to do. to do bad stuff! Ntah ilmu apa yg diorang guna kat manusia. mgkin setan letak bnda mcm tali dkt klopak mata aku pas2 jerit, " TARIK !!"diorang tarik smpi mata aku nak tertutup dan tros tido. mgkin ada byk setan yg tarik, pas2 setan-setan tu kecik saiznya. Haha, cute little setans. with those big eyes, cute nose, and the little two horns on their head. Makes me wanna sit on them like sitting on a tomato until it turns into a tomato juice.

Thursday, November 5, 2009

P1 WIMAX

Hari ni aku sgt happy sbb aku punya P1 WIMAX punya internet connection laju. xtau binatang P1 WIMAX tu apa? alaa, yg iklan POTONG JE LA !! pas2 org tu igt potong bnda lain. pdhl potong wayar. smpi ada bnda kompang2 lagi tu. pdhl potong wayar je. mcm2 bnda aku nak buat mlm ni, tgk video kat youtube, chat, delete email2 yg x guna dlm inbox aku, melayari internet, download lagu, dan mcm2 lagi.

bengang btol aku, cina tu kate je P1 WIMAX ni gerenti connection dia kuat dan laju. pas2 slps beli da guna bnda tu, mula2 je laju, pas2 makin lama makin lembab. tp skrg ni da ok la jgak. hampeh btol. aku bukannya nak boikot atau promote kat korang supaya x bli bnda kotak tu. aku cuma nak bgtau je.

Hari Koko

Hey people, hari ni sekolah aku mengadakan hari koko. aku and the geng jual dekat gerai Puan Rahimah. kiteorg jual kuih teow, mee, dadih, air 100 plus, dan air mineral. it sounds boring when reading the food. BUT, kiteorg punya gerai antara yg paling laku dan one of the best. kiteorg nnti akan live the life secara kaya raya. xde la, berangan je lebih. tp serious, kiteorg punya gerai antara yg paling laku. pastu ada flying fox. tp aku x naik sbb takut jatuh atas farhan dan tertendang sufi.

pastu ada cabutan bertuah, adik syafiq iaitu syamil menang basikal. yela, syamil is the chosen one.




Saturday, October 24, 2009

Big Fat Loser

Ok, this is how it goes. First of all, life after pmr is boring, seriously. and sometimes i don't go to school cause it's so boring. sikit2 pingpong, sikit2 pingpong. but, staying at home is also kinda boring. you wake up in the morning, you sit there on your couch in front of your tv while eating candy and drinking fizzy drinks and then you go to sleep. you wake up and it's still 11.30 in the morning. you decided to go to sleep. you wake up again, go down stairs , open the refrigerator grab some a nescafe mocha and a bread, enter your room, play video games, until your head starts to spin around. then you go sit on your couch again, open the television, watch whatever is on, you start feeling drowzy, the you go to sleep again!! you also open your myspace, facebook, blogger, twitter, and whatever accounts you have. and then some lousy, crazy, weirdo person wants to add you on myspace!! dammit, I feel like a big fat loser. you do this thing over and over again until the next thing you know you increased your body weight until 5KG and your brain starts to turn into orange and your cheeks are getting fatter and fatter!!

WHEN IS THIS BIG FAT LOSER THING IS GONNA END??!!


Saturday, October 17, 2009

open house rumah mea

smlm aku dan kawan2 aku g umah mea. kiteorg makan pas2 blablabla. pas2 aku dan kwn2 aku g umah aku sbb nak main game. kiteorg pon mainlah......actually, smlm aku ada open house kat rumah Puan Sapora dan jiran lama aku. tp x ley pegi sbb budak2 ni nak dtg umah aku......

actually, xde pape bnda yg menarik pon berlaku. boring siot.

hari ni aku ada open house rumah wani pulak.

Tuesday, October 13, 2009

Buku teks

hah, aku baru je abis ikat buku2 teks pinjaman guna talis rafia. mak aku tolong sekali. tp ada 1 buku missing. iaitu buku sains.
kinda think of it, aku rasa mcm cdey pulak nak pulangkan buku2 tu. yela, diorang da byk berjasa. pas2 buku2 tu pulak ada byk kenangan. aku igt lagi masa aku baca buku teks secara last minute semasa exam nak dekat. pas2 aku guna buku teks utk pukul kawan aku. terutamanya yazin dan syafiq. sorry guys.

good times, good times...


Plan slps pmr.

memandangkan pmr da habis, antara bnda2 yg aku nak buat ialah :

1) Menjerit macam orang gila.
2) main tepung kat kawasan sekolah. sori, kat luar sekolah, nnti cikgu Erni sebat kiteorg.
3) pergi beraya rumah member-member aku.
4) pulangkan buku2 SPBT kat cikgu Anizah.
5) lawan game bola ngan sufi
6) main game kat facebook, sbb jeles kwn2 aku main game kat facebook.
7) bodek parents aku belikan X-Box 360.
8) potong rambut kat saloon supaya rambut aku ada style.
9) buat benda yg aku akan igt sampai mati (syafiq's idea). iaitu rompak bank ataupon terjun
bangunan, ataupon bunjee jumping kat mexico.

dan yg paling penting sekali,

10) gotong royong dlm bilik aku. haish, buku2 dan kertas2 terbang sana sini. mcm tmpt
pelupusan sampah.

ok la, aku nak pergi study pulak ni, yela, pmr kan da dekat.
Whoops, silly me, pmr da abis rupanya.

MARI KITA BAKAR BUKU SPBT!


PMR da habis.

Well, PMR da habis. tadi bdak2 yg amik 8 subjek merdeka lebih awal drpd kelas aku. yela, aku amik 9 subjek. alaa, kiteorg lambat merdeka 4 jam je. haaa, skg ni da habis pmr, mcm2 bnda nak aku nak buat.


Saturday, September 26, 2009

alam siber

dulu kat myspace, nama aku jo. tp skrg ni aku da tukar kepada Jo Finch McDoyle.
tp nama ni digunakan utk disguise dlm alam siber je. tetapi Faris Aiman Elias adalah nama aku yg digunakan dlm dunia realiti. nama ni digunakan utk isi borang2 penting.

still don't get it?

Jo Finch McDoyle = Faris Aiman Elias

alaa, mcm dr. jekyll and mr. hyde tu.

www.myspace.com/far15_94

Hari Raya

hai, tahun ni aku raya kat kota bharu. tahun ni aku rasa x brape best sgt la raya. yela, nak pmr. tahun ni aku pecah rekod dunia, iaitu tidak bermain mercun walaupon abang sedara aku supply mercun yg paling latest dan power sekali.

aku juga bwk balik buku utk blaja dan buat lthn. aku blaja ngan sedara aku. dia pon nak pmr gak tahun ni. pas2 atuk aku hadiahkan aku 2 kain pelikat. pas2 aku beli lagi kat kmpg aku, aku beli 4 kain pelikat. 4 + 2 = 6. aku dpt 6 kain pelikat.

aku dan sedara2 aku juga stayed up late at night pas2 tgk video2 hantu kat youtube smpi menjerit-jerit. best giler siot.

aku nyer investment (duit raya) semakin berkembang dan bertambah maju.

masa bulan puasa, berat aku turun dr 75 hingga 70. pas2 raya, makan mcm2, kuih, nasi, dan makaroni bakar. aku balik shah alam dan check. berat aku sudah naik balik hingga 74.
74-70=4. aku naik 4 kilo.

lagi 12 hari nak pmr. aku rasa mcm dah x sabar pulak nak pmr. sbb slps pmr, mcm2 bnda aku nak buat. aku tgk kwn2 aku mcm dah x online je myspace. aku je yg online. yela, mgkin diorang tgh blaja. tp klau x online tp x blaja baik x payah. baik online atau tido je tros.

Thursday, September 17, 2009

Leaving

OK, kat sekolah aku, byk cikgu aku da berpindah dan akan berpindah serta akan bersara.
Ustaz Ibnu Muez, Ustaz Mustafa Kamal, dan Datin Jamaliah. (yg da pindah)
Cikgu Mustapha Kamal ( yg akan pindah)
Puan Hajah Alawiyah (yg akan bersara)

nnti sekolah aku akan ada guru besar dan penolong kanan yg baru.

kau tau x ini menunjukkan apa?
ini menunjukkan bahawa aku pon kena pindah sekolah jugak tahun dpn.
jika aku dpt result bagus dlm PMR la.

doa2 kan aku berjaya ye. mudah-mudahan kamu memperoleh perkara yang sama.

PMR RAYA

Haihh, sabtu ni aku dah nak balik kelantan da...
lagi 20 hari je nak pmr.

aku plan pada pagi raya nnti, aku g smayang raya.
pas2 apabila smua org saling berkunjungan dan tgh happy2.
aku duduk dlm bilik membuat latihan serta study sekali.

walaubagaimanapun, saya ingin mengucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Dan Batin.


jika aku ada buat salah silap kat korang seperti mencaci, mengutuk, mengumpat, menghina, dan sebagainya. yelah, nobody's perfect.

Saturday, September 12, 2009

lagi 8 hari nak habis puasa. sedih btol la, pmr da dekat.
masa tu ada ceramah kat sekolah, nak suroh bdak2 insaf. ramai org menangis sbb cdey sgt.
mgkin mereka da insaf. dan sape yg x dtg hari tu, mgkin dia blom insaf.

Attack of the Cockroaches

HAHA. syafiq pnah gtau aku yg dia geli kat lipas. dia geli kat lipas, bukannya lipase ye. dahla lipas tu badan dia camtu, pas2 dia nyer kaki tu menggelikan. misai dia pon skali. mcm doraemon punya.

masa tu kiteorg kat kelas, aku ngan dia tgh talking. tibe2 wani menyampok, dia kate ada lipas kat sebelah kiri syafiq. tp aku tgk tu cuma lipas baby je. syafiq lari. lipas tu terbang di dpn mata aku. aku terkjot giler. aku pon join syafiq lari.

tp tu bukan yg aku nak ceritakan, aku pon ada sejarah lipas aku.

1. masa aku tadika dulu, aku baru nak kluar dr rumah nak g skola kindergarten. tnpa aku sedari, ada lipas jatuh atas songkok aku dr siling. mak aku kate ada lipas atas songkok aku. aku sapu2 secara panik. pas2 mak aku kate lipas tu da xde.




2. kisah ni berlaku masa aku sekolah rendah pula. masa tu aku, mak aku, dan adik aku tgh tgk tv. biasanya kat rumah aku tu, aku cuma jumpa seekor atau 2 lipas je. tp pada hari tu, byk giler lipas dtg menyerang. ketika aku sdg tgk tv, aku pegang selimut favourite aku. tibe2, kluar seekor lipas dr brg perabot kat situ. tibe2 kluar lagi, pas2 kluar lagi, and then another, and then another. mak aku amik spray nyamuk. mak aku spray. lipas2 tu da mula mabuk. lipas2 tu berterbangan dlm bilik tu. hati aku berdegup kencang giler2 in an instant. seekor drpd lipas2 tu terbang menuju aku. aku menjerit aaaaaa!! smbil menyelimuti diri aku ngan kain selimut tu.

The cockroches are everywhere!! on the ceiling, on the floor, flying, and even in my brother's pants!! x la, main2 je. adik aku pon lari ntah ke mana. aku tutup badan aku buat seketika, hoping lipas2 tu x serang aku. mak aku kate lipas2 tu da xde. tibe2 ilang lipas2 tu. mesti Captain Cockroach tu suroh tentera2 dia retreat sbb byk yg da kena spray. haihh, slps ni apa pulak?

betol kate syafiq, ini adalah revolusi lipas.
But this is only just the beggining.
A new revolution of cockcroches awaits us.

Kisah benar

Saya sangat mengkagumi kerjaya sebagai guru sekolah. Sebuah kisah yang saya paparkan ini saya ulangi dari kisah benar seorang guru beberapa tahun yang lalu. Ceritanya: Saya mengajar di sekolah rendah di tengah2 bandaraya Kuala Lumpur. Saya mengajar sesi petang. Salah seorang murid saya setiap hari datang lambat ke sekolah. Kasut dan bajunya selalu kotor. Setiap kali saya bertanya tentang baju dan kasutnya dia hanya berdiam diri. Saya masih bersabar dengan keadaan pakainnya, tetapi kesabaran saya tercabar dengan sikapnya yang setiap hari datang lambat. Pada mulanya saya hanya memberi nasihat. Dia hanya menundukkan kepala tanpa berkata2 kecuali anggukkan yang seolah2 dipaksa. Kali kedua saya memberi amaran, dia masih juga mengangguk tetapi masih juga datang lambat keesokannya. Kali ketiga saya terpaksa menjalankan janji saya untuk memukulnya kalau masih lambat. Anehnya dia hanya menyerahkan punggungnya untukdirotan . Airmata saja yang jatuh tanpa sepatah kata dari mulutnya. Keesokan harinya dia masih juga lambat, dan saya memukulnya lagi. Namun ia masih tetap datang kesekolah dan masih tetap lambat. Suatu hari saya bercadang untuk mengintipnya ke rumahnya. Setelah mendapatkan alamatnya, saya meneruskan niat saya. Dia tinggal di sebuah kawasan setinggan tidak berapa jauh dari sekolah. Keadaan rumahnya sangat daif. Saya nampak murid saya itu sedang berdiri di depan rumahnya dalam keadaan gelisah. Seorang wanita yang mungkin ibunya juga kelihatan gelisah. Lebih kurang pukul 1.30 seorang anak lelaki sedang berlari2 sekuat hati menuju ke rumah itu. Sambil berlari dia membuka baju sekolahnya. Sampai di depan rumah baju dan kasutnya diserahkan pula kepada murid saya yang terus bergegas memakainya. Sebelum pakaian sekolah sempurna dipakai, dia sudah berlari ke arah sekolah. Saya kembali ke sekolah dengan penuh penyesalan. Saya memanggil anak itu sambil menahan airmata yang mula tergenang. "Maafkan cikgu. Tadi cikgu pergi ke rumah kamu dan memerhatikan kamu dari jauh. Siapa yang berlari memberikan kamu baju tadi?" Dia terkejut dan wajahnya berubah. "Itu abang saya. Kami kongsi baju dan kasut sebab tak ada baju lain. Itu saja baju dan kasut yang ada. Maafkan saya, cikgu." Jawabnya "Kenapa kamu tak beritahu cikgu dan kenapa kamu biarkan saja cikgu pukul kamu?" " Mak pesan, jangan meminta2 pada orang, jangan ceritakan kemiskinan kita pada orang. Kalau cikgu nak pukul serahkan saja punggung kamu." Sambil menahan airmata yang mula berguguran saya memeluk anak itu, "Maafkan cikgu, ......." Kejadian itu cukup menginsafkan saya. Selepas itu saya cuba membantunya setakat yang mampu. Cerita2 begini membantu melembutkan hati yang keras.


Kata seorang guru, sekiranya hati kita mula keras lembutkanlah dengan perkara2 berikut;
i. Solat sunat
ii. puasa sunat
iii. berzikir iv. bersedekah
v. mengusap rambut anak yatim
vi. mendengar cerita2 kesusahan orang lain
vii. membantu orang susah

Saturday, September 5, 2009

Cell phone rosak

ok la, bnda ni berlaku lama giler. masa tu aku bwk basikal ketika hujan. dlm poket aku ada phone aku. phone aku msk air. pas2 rosak, pergi baiki. org yg baiki tu kate, walaupon da baiki phone ni, nnti lama2 dia akan rosak balik.

pas2 smlm phone aku rosak lagi. benarlah kate2 org baiki tu. aku da xde pilihan lain selain drpd membeli phone baru. jadi skrg ni aku tgh buat research dan servey utk cari phone baru. afiq kate sony ericsson G507.

aku g kedai, pas2 tnyer la model tu. rupanya model tu sebiji mcm phone mea. aku tros reject phone tu. ada phone yg walkman ni 8.1 megapixel. canggih gila siot. tp aku x berkenan langsung.
ada phone yg flip ni, aku berkenan la jugak. tp 3.2 megapixel.

tp aku x jd beli. sbb aku nak buat research la dulu. org yg kat kedai tu suroh aku search model sony ericsson :-

W508
W705
W995
C903

ayah aku kate x yah. dia suroh aku guna phone dia yg lama tu. mana boleh, phone dia yg lama tu mcm phone utk orang tua. dia kate mana boleh asik tukar2 phone je. pas2 aku buat muka. mak aku pujok ayah aku. pas2 ayah aku kate "beli la".

Kencing dalam masjid

masa tu aku n family aku g terawikh kat negeri. pas2 adik aku nmpk budak kecik ni. dia masih kecik la. budak tu dia kencing dlm masjid. mgkin sbb dia x tahan. yela, x kan la dia nak g toilet sorang2, dah la masjid tu besar. nnti kena culik pulak. pas2 mgkin dia x tau ibubapa dia dkt mana.

dia pon kencing, 2 pak guard yg jaga saf budak kecik nmpk dia. diaorang amik budak tu pas2 letak dlm baldi, takut air kencing tu menitis. pak guard tu amik budak dlm baldi tu turun bwh. yg ni adik aku yg cerita.

apabila selesai solat, aku nmpk la bnda kon "warning! wet floor". aku plik, asl bnda tu atas carpet lak? pas2 aku lalu dkt tmpt budak tu kencing.pas2 aku sentuh kon tu. tp aku x tau lagi cerita dia masa tu. masa balik baru la adik aku cerita pasal cerita kencing tu.

aku harap aku x terpijak air kencing tu.

Tuesday, August 25, 2009

Dibelenggu

Bulan ramadan da smpi. itu bermaksud setan da xde, buat sementara waktu.

Tuesday, August 18, 2009

Terasa.

Actually, aku malas nak tulis blog aku panjang2 sbb masa tu ada org kate blog aku boring. so, setiap kali korang bace bnda ni aku rasa korang x enjoy. sbb tu aku tulis sikit2 je .

1234

hai. aku da lama x update bnda ni sbb aku xde mood nak update. So, yg aku nak ckp skg ni ialah masa tu syafiq, adi, dan ada bdak2 lain yg x dtg sekolah sbb demam. lama giler diorang x dtg. boring siot.

masa tu ada trial, aku target dpt 7A 2B. tp hajat aku x tersampai.

pastu aku g tgk teater. aku agak menyampah tgk org2 menari atas stage. tp ada part yg cool la. cikgu aku tido sewaktu persembahan tu. aku duk atas kerusi tu pon mcm nak patah. aku dan uzair plan nak sabatoge teater tu. tp x jadi.

Saturday, August 1, 2009

Diner Pengawas

Sebelum bermulanya diner pengawas pada 31 julai 2009 yang bermula pada jam 8 mlm tu, aku mmg x sabar giler. aku dan amir excited giler babi. yela, sblom g diner tu kiteog kena g tuition dulu. masa kat tuition aku dan amir asik tgk jam je. dan aku complain sbb masa berjln dgn slow. pas2 mea x g tuition, yela, dia kena bersedia blablabla. afiq pon x g, sbb g genting. habis tuition, kiteorg excited giler babi, tp mak aku blom smpi. amir balik dulu. cis.

Balik rumah, mandi, pakai baju yg paling lawa di dunia, pas2 solat tros g. smpi kat destinasi, aku jumpa ngan nawal ngan ecah. aku rasa masa tu diorang tgh tunggu mea yg x smpi2 kot. pas2 diorang bimbing aku ke tmpt diner tu. kiteorg smpi ke tmpt registration pas2 aku kena tulis nama. dpt goody bag skali. tgn aku kena cop dgn gmbr binatang apa ntah. ada org puji aku pakai spec nmpk hensem.

aku jumpa kwn2 aku. aku jumpa ngan ellina form 2. dia nmpk mcm mak org. majlis bermula. mea jd juruacara. mula2 baca doa, kemudian ucapan dari encik apa ntah. Pas2 da boleh mkn, aku org pertama yg berdiri apabila diorang announce da boleh mkn. yela, sbb aku tgh lapar masa tu. Makan makan makan. nawal kate dia reject mknn tu. pas2 dia kate dia mgkin skjp lagi muntah. tp x muntah pon. Daging dia rasa semacam. amir paling byk mkn. slps mkn nasi, dia amik sepinggan kek coklat. dia kate yg tu utk dia sorang je. tp aku amik jugak. tp aku pon amik jugak kek coklat, cuma aku add some fruits. ketika smua tgh menjamu selera, kiteorg di-entertain-kan oleh budak2 yg buat persembahan. slps mkn, aku rasa mcm nak demam. mgkin ada problem ngan mknn kot. ataupon sbb aku da mabuk.

pada mlm tu, pgws dr kelas aku yg hadir ke majlis tu ialah aku, amir, aina, farhana, nawal, mea, dan ecah. kiteorg conquer majlis tu. sbb kiteorg la yg plg bising. dan aku paling bising dlm kalangan tu. kemudian datin mengacarakn pertandingan. pertandingan tu mcm ni, datin akan sebutkan soalan, kemudian kiteorg kena tulis jwpn. aku mmg nak menang something dlm majlis ni.
datin sbot soalan..

apakah yg istimewa yg terdpt pada front page surat khabar utusan pada hari ini? 31 julai 2009.

pagi td aku baru je tgk front page tu. datin bg clue, dia buat2 dia tgh mkn fruit kemudian dia bg clue dia tgh berckp telephone. tp aku wondered, apa kena mengena mkn buah ngan telephone?
aku da dpt jwpnnya,

fruit + telephone = Apple iPhone 3G

aku pergi kat datin, tp jwpn aku salah. aku ulang alik byk kali. tp slh jugak. aku x dpt hadiah. sbb jwpnnya ialah Apple iPhone 3GS. cis, satu huruf je lagi. pdhl masa tu aku mrepek jwpn dia. tp aku jwb iphone.

soalan seterusnya,

bilakah obama jd presiden??

aina suroh call obama. aku pon call la. smua org terdiam kat meja aku. diaorang tgh dgr aku ckp ngan obama.

aku : obama! bila kau jd presiden?
obama : ......

aku bgtau kwn2 aku yg obama pon xtau . smua org gelak. xde sape dpt jwb soalan tu.

soalan ketiga...

Obama adalah president amerika yg ke??

diorang suroh call obama lagi. aku pon call la..

aku : Obama! kau president yg ke brape?
obama: ........
aku : apa?!?! kau x reti mengira?

smua org kat meja aku gelak. pas2 ada la soalan2 lagi. aku da mls da nak jwb soalan2 tu lagi. aku pon pergi amik as krim. aku amik mangkuk..tibe2 aku terdengar soalan..

Siapa ada spec hitam?

aku tros lari ke dpn. tp aku salah. sbb datin nak spec hitam, bukannya spec yg nerd aku ni.
haihh, buat pnat je aku berlari ke dpn smbil pegang mangkuk tu.

Majlis disusuli dgn cabutan bertuah. aku nombor 47. Nombor 46 disebut. aku menjerit. lagi satu je lagi. Aku bengang, sbb dpt..tp aku dpt tau dr datin yg cabutan bertuah ni smua org spt. klau smua org dpt, aku x rasa aku bertuah la. masa mea jd juruacara, dia sebut nombor, pas2 nombor tu nmbr dia. dia pon jerit SAYA!! pas2 dia gelak2. org lain pon gelak. aku tunggu lama giler, kwn2 aku da dpt da hadiah. pas2 nombor 47!! aku jerit. amir jerit paling kuat sekali. WOOO!!
Pas2 org2 kehormat VIP je yg asik menang. cis, yela, diorang kan VIP.

pas2 ada anugerah dress yg plg lawa. ecah menang. bg budak laki, budak nama fauzan ni mng. dia mng sbb dia pergi diner tu pki school uniform.

Pas2 majlis habis. smua kluar dr tmpt diner tu kecuali kiteorg. budak2 imtiyaz dan ex-imtiyaz bergmbr ngan cikgu2 skali.

pas2 kiteorg kluar dr tmpt tu, pas2 bergmbr byk giler. ramai org da balik. aku call mak aku. ecah nak tumpang skali. aku smpi rumah dlm keadaan penat dan gembira giler babi sekali. YES!! aku telah mencapai objektif aku.

Masa tu aku ajak syafiq dan uzair dtg ke diner utk jadi waiter. tp diorang x dtg. mgkin diorang bengang sbb aku ajak diorang pergi diner sbb nak suroh diorang jd waiter.

Ahh! lama giler aku tulis entri ni.
thank you for reading.
:D


Tuesday, July 28, 2009

Germany

smlm ada budak mat salleh dtg dr germany. nama dia christian ever? apa ntah. tp org pggl dia christ. aku try la speaking ngan dia, tp dia mcm malu2. dia exchange student dan student dr malaysia g sana pulak. tp skool lain. td kat skola dia mula lepak2 ngan kwn2 dia. aku rasa dia mcm da biase duk kat sini. pada waktu pagi tu, cikgu bg microphone kat dia. dia ckp dpn org rmi. dia kate "apa khabar". pas2 akhir skali dia kate "jangan buli saya".

ayah aku kate, aku yg spatutnya g germany. aku setuju. pas2 ayah aku kate, "goot mogen" bermaksud selamat pagi dlm bhs german.

Friday, July 24, 2009

Titanic

smlm aku tgk citer titanic. citer tu cdey giler sial. movie tu very touching. tp an, aku bengang psl jack dawson mati. sbb dia beku kat lautan, lgpon rose tolak dia masuk ke dlm air. aku suka part masa kapal jadi berdiri pas2 kapal tu patah. pas2 ada satu babak ni, ada org terjatuh dr hujung kapal tu hingga terkena propeller. scene tu agak lawak. dahla citer tu cdey, pas2 tmbh pulak ngan lagu my heart will go on. tp aku bengang kat captain titanic tu, dia terlampau nak memecah rekod utk menjadikan kapal tu paling laju utk smpi ke new york dr uk kot. oleh disebabkan itu, kapal terlanggar iceberg. pas2 aku suka part yg waktu rose sanggup menyelamatkan jack yg digari di paip. dah la masa tu kapal tgh tenggelam. rose cintakan jack smpi dia tua krepot bangke.

pada hari esoknya, aku gtau kwn aku yg aku tgk citer titanic. kwn aku igt aku baru first time tgk. pdhl aku da tgk byk kali da. cuma dulu aku x fhm citer tu psl ape, tp skg ni aku da fhm da...citer tu psl kapal yg karam di tgh lautan, pas2 ramai org mati.

Thursday, July 23, 2009

Kamus Dewan Faris edisi yang ke-87

Hari ni grandparents aku tibe di malaysia dr mekah. diorang skg ni mmg da ada kat umah aku da pon. diorang beli mcm2. kacang cerdik, kacang yg lg satu tu, kurma, pas2 kurma yg lagi satu tu, pas2 bli stokin, kopiah, jubah, pas2 nenek aku dpt 2 bungkusan yg dipenuhi dgn paket2 kacang dr malaysia airlines. sbb peramugari tu baek sgt.

Friday, July 17, 2009

Mimpi adalah mainan syaitan.

Mimpi.....adalah kunci,
untuk kita, menaklukkan dunia,
menarilah tanpa lelah,
sampai engkau meraihnya,
laskar pelangi..

bblablabla,
blablabla,
blablabla,
blablalba

That one night, i had a dream. i saw myself in pyjamas , sitting on my desk. i was studying hard every day and night and doing latih tubi's. then, there was a day the pmr results were coming out. i was so nervous. worried about my results, whether it would be a succes, or a failure. then, i got the result. i got the pmr results.

i then counted how many A's i got that time. 1,2,3,4,5,6,7, and how many B's and C's.
i got 7 A's 1B 1C.

I was not really happy that time, but still, i'm thankful.
I don't know what the B was. and the C was Bahasa Melayu.

I woke from my sleep. then i thought for a moment. I really really really gotta focus and improve on my Bahasa melayu.

yeah right, but then i prefer to write this blog in english.

bye! :D

Kelengkapan Senjata

Kelengkapan senjata...

pada pagi tadi, aku dpt panggilan dr england optical group. dia kate cermin mata aku has arrived. aku excited. nanti aku apabila aku belajar, eyesight aku lebih jelas dan clear. aku sedang memakai cermin mata aku ketika aku sedang tulis blog ni. yeay that's right. i'm wearing it.
yeah i know! ayat aku mcm batak sikit.

Kelengkapan senjata nombor 2

haaa, smlm mak aku dpt panggilan dr dentist. dia kate aku kena buat check-up gigi pada hari yg sama ketika aku hendak mengambil cermin mata aku. slps solat jumaat, aku check gigi. berkata mr. dentist, gigi aku telah mengalami improvement yang byk. tggl hanya 4 bulan shj lagi utk aku pakai retainer tu. retainer tu adalah tahap kedua selepas braces. bnda tu boleh buat cabut dan pki balik.

kesimpulannya, aku kena pakai spec dan retainer.
in equation, specs + retainer = nerd
sort off... xdela..main2 je.

Thursday, July 16, 2009

5 Days of headache

ahh, it's been 5 days i've been dealing with this headace, or dizziness. and i still don't know whether my headache is because of low blood pressure or eyesight problem. plus, when i am at school, i'm not that comfortable because my eyesight vision has not been it used to be. so, everytime i interact with my friends i feel kinda weird. since then, i'm not as loud as i used to be in class. i also ordered a new pair of spectacles. those spectacles will arrive in days. in the end, after all this problem is over my headache is gone, my spectacles has arrived, my eyesight has gone to normal. i'm gonna be normal again and be crazy with my friends as usual.

Monday, July 13, 2009

Not well

aku bgn pagi td dlm keadaan lesu. walaupon mlm kelmarin aku da tido seawal pukul 9. aku pergi skola dlm keadaan yg pening. makin lama makin trok keadaanya. aku terjatuh kerusi ketika syafiq nak lalu. aku pon xtau mcm mana boleh terjadi mcm tu. tp apa yg aku tau, ia disebabkan badan aku yg lemah. pas2 jatuh drpd kerusi, smua diam.

pada waktu rehat pgws, aku call mak aku nak balik. tros pergi klinik. doktor kate pning aku mgkin disebabkan oleh 2 perkara :-

1. Mata.

pning aku ni da 3 hari da. aku g check la mata aku pada hari smlm. mata sblh kanan aku rabun jauh. doktor kata klau masalah mata boleh mmbawa kepada pening. dia kate kena pakai kaca mata juga, no choice. kalau dibiarkan, mata aku akan bertmbh rosak. doktor tnyer aku, ada byk bace buku x? aku kate ada. aku byk baca buku sejrah. mgkin itulah puncanya. slama ni aku baca buku ok je, tibe2 rosak mata aku.

2. Masalah darah.

yg kedua ni, doktor kate mgkin badan aku x cukup zat besi. tp aku rasa mcm da cukup je. sbb pmakanan aku ok. pas2 dia kate mgkin aku nyer haemoglobin x cukup. doktor try bnda alat yg kena pakai kat lengan aku pas2 doktor picit bnda yg bola tu pas2 bnda kat lengan aku tu jd ketat. doktor kate aku low blood pressure (that's bad news). pas2 aku kate aku mmbaca dan main latop pon da jadi pening. aku tgh tulis blog ni pon da rasa mcm nak terjatuh drpd kerusi da.

I hope it's nothing serious.

masa aku nak tulis blog ni ayah aku ajak aku buat kaca mata. aku baru balik la ni.

Friday, July 10, 2009

Nasi sudah menjadi bubur

Semua org da tau bahawa king of pop, michael jackson telah meninggal dunia. selepas dia meninggal, aku tgk kwn2 aku baru la nak dgr dia punya lagu. actually, aku x sangka pulak yg lagu dia best jugak. antara lagu yg aku suka ialah :

1. Heal the world
2. you are not alone
3. billie jean
4. thriller
5. earth song
6. i'm bad
7. butterflies

dan ada la lagi2. by the way, search kat youtube, "michael jackson ghost".
seram giler weyh.

Silap

ok, farhan ada ajak aku pergi ke sebuah program yg diadakan di pas. ada kena jln2 sekitar kwsan tu la. program diadakan pada hari sabtu. tetapi malangnya hari sabtu aku igt ada tuition. pdhl xde. aku igt ade. pada hari sabtu juga ada kelasa tmbhn sejarah. aku tnyer la farhan, boleh lg ke x msk, tp dia hntr borang tu. aku x dpt pergi. tp, aku xde la cdey sgt. afiq kate dia nak pergi yg sejarah tu. aku teman dia pergi, sbb aku rasa dia sorang je lelaki yg pergi kelas tmbhn tu.

tp, pergi ke program jln2 tu pon mcm best jugak. sbb dpt sijil pringkat negeri, mknn percuma, baju percuma, dan....tu je kot. pas2 dpt jln2 di tpi jln sambil berbual-bual ngan kwn2, pas2 boleh dgr lagu. dan boleh meninggal kan kwn2 apabila diorang sudah semput dan pancit.

tetapi akhirnya, disebabkan tuition aku xde, dan nak msk program tu xley, jd my decision is to go to the kelas tmbhn sejarah. yela, blaja lg penting. tp, klau aku tau yg sabtu ni xde tusyen, da lama aku msk jln2 tu.

Long time no post.

aku da lama x post bnda baru dlm blog ni.
hah, last thursday, my grandparents pergi ke mecca utk umrah. sblom tu, diorang dr kota bharu pergi ke shah alam dan kemudian ke mekah. diorang pergi sana slama 10 hari. aku sbnrnya nak ponteng skola pada hari tu sbb nak hntr. tp mak aku x bg, lgpon aku ujian hafazan. aku cdey la jugak.

on that day, ujian hafazan berlangsung, nama aku dipanggil oleh ustaz. dia tnyer soalan2 dan aku pon jawablah mcm biase. pada hari tu juga aku jd pening kepala n vision aku bermasalah. hari tu juga ada perkara2 unusual berlaku.

haihh, hanya tggl 95 hari lagi nak pmr. 10 august trial. skrg ni aku dlm misi utk tgkatkan prestasi. aku nak kurang kan maen, kurangkan on9 myspace, dan kurangkan tido. ok, tido x la. but still, kena ber prepared jugak.

Thursday, July 2, 2009

Soccer Day

Semalam ada PJK. kelas aku dan kelas cemerlang main la bola sepak. kitoerg kalah mcm biasa.
the score was 4-2. sufi yg score 2 goal tu. slps tu, penat giler, kiteorg pon pergi la kantin utk bli air. cikgu shahrul yg memberi kebenaran.

aku, uzair, dan sufi menyertai karnival sukan. kiteorg msk bola sepak. aku dan uzair mewakili rumah hijau manakala sufi mewakili rumah kuning. karnival sukan ini berlangsung pada jam 3 petang. masa tu cuaca hujan.

Perlawanan pertama yang berlangsung ialah rumah hijau menentang rumah kuning. pas2 ada budak nama yai ni. dia adalah star bagi pasukan kiteorg. dia form 5. dia menyuruh kitoerg rembat je bola apabila kita get the chance. uzair dipaksa menjadi goal-keeper manakala aku disuruh main di bahagian atas padang. tetapi I ended up in the defence area. so, aku jadilah defender.

KICK-OFF!

pasukan aku lawanlah rumah kuning. aku dan uzair menentang pasukan sufi. the score ended 0-0.

perlawanan kedua, rumah biru lwn rumah merah. rumah biru main power giler. aku tgk diorang main mcm barcelona cara diorang passing. rumah biru menang lwn rumah merah.

next, pasukan aku kena lwn rumah biru. yai pon kate dekat kiteorg supaya padatkan bhgian defence. barulah tiang gol uzair tidak dibolos. pas2 dia suroh kitoerg langgar tackle je rumah biru. dia kate klau kitoerg x langgar diorang, dia nak sepak kiteorg. Namun begitu, things weren't going according to plan. smua org naik atas dan menyerang rumah biru. cuma tggl aku sorang je defend. pas2 rumah hijau was awarded a corner kick by the referee. ada bdak nama aminuddin ni sepak corner kick dan terkena bdak rumah biru kemudian deflected into the goal.

the score levelled 1-0. pemain2 umah hijau happy. tibe2 seorang pmain rembat bola pas2 aku block guna peha aku. sakit giler. aku defend giler2 waktu tu. masa tu abbas form 5 dpt bola, pas2 aku langgar dia pas2 kami berdua terjatuh. kedua-dua kaki aku berdarah. tp aku main jugak. bola terkeluar, masa tu aku nak sepak bola tu, tp yai yg nak sepak bola tu. aku merajok, haihh, yai pon pass kat aku. refree tiup whistle. kitoerg menang 1-0.

pas2 rumah hijau lwn rumah merah. kiteorg menang 1-0 lagi.

akhirnya, this was the result,

1. biru -7 points
2. hijau - 6 points
3. merah - 3 points kot
4. kuning- 1 point

pas2 ada bola yg hilang. cikgu kate bola tu baru beli. aku pon tolong carikan. tp cannot be found.
sufi pon tolong cari, tp x jumpa juga.

the end.
:)

Sunday, June 28, 2009

Hari Sivik

Pada hari sabtu smlm. ada hari sivik di skola aku. setiap kelas kena aa booth dia masing2 supaya customers dtg dan bli mknn, minuman, atau main permainan. yg permainan tu, aku dan anis handle. kiteorg buat soccer fuzz dan maen golf. tp aku yg kena bwk brg2 tu. elvi pula bwk darts.
aku dan anis juga jd mc. kiteorg jd pengurusi majlis. anis sedia kan skrip. sbb masa ari jumaat tu kelam kabut, pas2 nak pegi solat jumaat pula.

Ok, masa tu kelas aku dulu yg kena tnjk kioterg punya presentation atas stage. kiteorg punya kelas buat fesyen show yg bertemakn pakaian tradisional. Blabblabla. da abis da fesyen show tu.
slps tu, aku dan anis pegi uruskan bhgian permainan kat booth kami. amir, ern, syafiqah, mea, dan bdak2 lain. diorang jaga kaunter kat tmpt org bli mknn dan minuman tu. ramai jugak org bli di situ. smpi habis float aku.

Masa tu aku dan uzair nak pegi promote kami punya permainan. kami pon bwk la bola golf. pas2 kitoerg jumpa sorang bdak ni, berkate kami kepada budak tu :-

uzair : weyh! aku tgk kau dr jauhkan mcm muka tiger woods ar!
kau ada bakat (sambil cucuk dada budak tu)
kau kena kenali bakat kau.
aku tgk kau dr jauh kan, ada cahaya yg bersinar tau x?
aku : tula, muka kau mcm tiger woods. cahaya yg bergemerlapan.
budak : ok2. nnti aku dtg.

budak tu mcm ketakutan sbb kitoerg tibe2 je serang dia dan kate dia muka mcm tiger woods.
pas2 kiteorg jln2 nak cari customer, pas2 jumpa pulak dak ni. promote2...pas2 dia ikot kioterg ke tmpt main golf tu. dia main. slps bdak tu main, pas2 ada bdak lain dtg. and so on..
the customers keep on coming.

di bhgian soccer fuzz pula, ada 4 org junior ni kot, diorang dtg ke tmpt soccer fuzz. diorang nak maen. diorang pon byr, pas2 diorang maen. and the money keep on adding and we were getting richer.

masa tu bdak2 klas aku dpt mkn. aku x dpt mkn sbb customer asik dtg je ke booth kami. jd, aku asik kena layan je diorang. masa tu aku dlm kepenatan. pas2 berkata aku kepada syafiq. " after this, i'll be sure we'll be living the life". ceyh..

pas2 hari sivik tu abis. cikgu suroh kemas2 barang. pas2 ada program santai. blablabla. pas2 kiteorg bergmbr. pas2 aku call mak aku. mak aku tnyer, mana tupperware? rupanya aku trtggl bnda tu dlm klas. aku pergi amik. pas2 balik umah.

Saturday, June 27, 2009

Dr. Faiz Khaleed

masa tu aku kena exam KKQ. Pada hari tu, ada ceramah yg akan diceramah oleh Dr. Faiz, yg angkasawan tu. Mula2 exam la kkq. pas2 kiteorg dgr ada bersorak-sorak. aku pon susah nak concentrate sbb ada bunyi2 bising tu. pas2 habis exam. smua org turun bwh n tgk astronaut tu berckp-ckp. dia ckp psl pengalamannya semasa menjalani latihan ketika di russia.

slps ceramah abis, ade sesi soal-menyoal astronaut tu. aku nak tnyer, tp masa da abis. aku pon cdey. pas2 ada sesi bergmbr, ketika tu dr. faiz berdiri atas stage. pgws2 senior serbu dr. faiz naik atas stage. aku pon ape lagi? aku pon join la diorang. pas2 kiteorg bergmbr sama2 pas2 ada bdak2 amik gmbr kitoerg seolah-olah kiterg living the life. pas2 aku slm ngan dr. faiz. pas2 blablablabla. pas2 aku slm ngan dr. faiz lagi. da 2 kali da.

pas2 masa tu dr. faiz nak balik da. pgws2 dikehendaki mmbuat wall. supaya ketika dr. faiz hndk ke kretanya org x serbu dia. aku duk tpi kreta dia. kiteorg tunggu lama giler supaya dr. faiz kluar dan msk dlm kretanya. masa tu dia da turun, aku nak bukak kan pintu utk dr. faiz, tp bukan dia yg nak msk, rupanya ada sorang prmpuan berbadan besar ni. pgws2 gelakkan aku.
aku nak mntk autograph dr dr faiz, tp x dpt. pas2 masa dr. faiz nak msk ke dlm kretanya, aku slm dia lagi. da 3 kali da aku slm dia.

Friday, June 19, 2009

Kem

So, hari ni aku x g skola sbb aku, muaz , dan nawal akan ke kem arab di Port Dickson.
Kiteorg akan bertolak pada pukul sblom pukul 12. Kiteorg akan berada di situ selama 3 hari. hari ahad balik la. So, to all my friends, have fun without me. I know it's hard losing me, but you guys have to accept fate. Don't be sad, or cry, or being over-missing me. Apabila aku x g skull ngan korang, aku rasa diconnect ngan korang. See you guys in 3 days.

bye2!
:D

Thursday, June 18, 2009

Tak Adil

Ok, sambil membaca blog ni, aku nak bayangkan yang perkara2 ni terjadi kat korang. Korang bayangkan yg korang seorang pengawas form 3. dan skola korang ada pengawas2 form 4 dan form 5. Pada suatu hari, kau telah diberi kuasa utk control smua pengawas2 form 3. Pas2 korang kena lah bg tugas2 ni kat pgws2 form 3 tu. kena jaga kat kantin la, kat bgnn la, etc. you did a great job. Pas2, tibe2 ada sambutan hari guru. kau telah dilantik utk menjadi ktua dlm bhgian disiplin. yg ni pon kau telah mmbuat kerja yg bagus.

Sebenarnya benda yg kau baca ni mmg btol2 terjadi kat aku.

Ok, tp part yg aku x puas hatinya ialah, masa tu ada perlantikan exco2 dan MT2 (Majlis Tertinggi). Masa tu pgws senior sbutla nama2 . yg pgws tu sbut nama tu utk memberi tahu yg mgkin jd pelapis exco dan MT. Tibe2 nama aku x kena sebut! pdhl aku mmg da konfiden da aku akan jd pelapis.

Tapi aku memang rasa ini x adil!! aku masa tu kena jaga kat bhgian disiplin, pas2 kena bg tugas kat pgws2 lain, aku kena control form 3. Benda2 ni mmg susah nak handle. Pas2 masa tu, pada waktu pagi aku kena pasang bendera setiap pagi slama 2 minggu! Pas2 ada kwn2 aku dpt jd pelapis exco dan MT! pdhl suatu ketika tu, aku la yg paling kena byk tugas, aku slalu kena buat tugas pada waktu pagi dan pada waktu rehat. Aku x pernah tggl kan tugas aku! padahal ada pgws2 lain tu, diorang x dpt tugasan, pas2 diorang senang lenang je mkn2 , sembang2, maen telefon , dlm kelas pada waktu rehat. pdhl diorang da tau yg pada waktu rehat DILARANG DUDUK DALAM KELAS!! pas2 ada di antara diorang yg dpt jd pelapis exco, ataupon pelapis MT! Sbb diorang rapat dgn pgws2 senior, jd diorang mudah la dpt jawatan2 yg tinggi!


AKU??!! Aku da kena tugas byk giler babi!! aku memang sentiasa penat, sentiasa ada tugas dan tidak pernah diberi rehat!! Tapi diorang??!! diorang duduk relax je, makan angin, pas2 kawan rapat ngan pgws senior, pas2 terus dpt jawatan yg tinggi. Kalau semua org rapat ngan pgws2 senior, smua org la dpt jawatan2 tinggi!

This is totally FU**ING UNFAIR!! I DESERVE THAT POSITION!!! I DESERVE THE CREDIT AFTER ALL MY HARD WORK!!!

Saturday, June 13, 2009

Konvoi ke Negeri Sembilan

Tadi kul 10. 40 lbih, aku dan family aku ke negeri 9 utk ke majlis kahwin sedara aku.
ayah aku bwk kreta smpi ke tmpt byr tol ni, pas2 nmpk sedara2 aku nyer kreta. byk giler ar. pas2 berhenti tepi jln nak tunggu sedara2 lain. pas2 da lama2, mak aku ajak ke stesen gas di sebelah jln tu, pas2 bli dunkin donuts. pas2 bli air latte dan mocha (afiq). pas2 lama giler duk dlm stesen gas tu, pas2 kluar dr stesen gas tu. pas2 tggl kreta ayah aku sorang je. sedara2 lain da pergi da. ayah aku kate da 10 minit diorang da g. aku mcm nak gelak2, sbb kiteorg tertinggal, smua donut punya psl.

kmudian kiteorg menyambung perjlnn, aku try la air latte tu, sedap nak mmpos. aku minum smpi habis air tu. aku try jugak mocha, tp agak pahit. latte menang.

masa perjlnn ke destinasi, ayah aku bwk kreta secara impak maksima utk kejar sedara2 aku yg lain. pas2 akhirnya jumpa. masa dlm perjlnn ke negeri 9, byk btol berhenti tpi jln yg kat tol. tp ni kat tol lain la. yela, sbb ada sedara2 aku yg xde smart tag, jd kena beratur panjang2. smentara nak tunggu yg lain, kiteorg bergmbr. best btol.

pas2 da smpi ke rumah pengantin. aku, family aku, sedara2 aku makan kat tmpt VIP siot.
pas2 balik. masa on the way nak balik, singgah tpi jln utk bli durian. balik rumah aku mkn durian tu, sedap sungguh bau mulut aku.

itu shj buat kali ini,
bye! :DD

Friday, June 12, 2009

Ahmad from England

Tadi aku g solat jumaat kat masjid negeri. aku g duk kat sblh foreigner ni.
dia ni pakai cermin mata, jubah, kopiah, pas2 dia nyer janggut tebal dan panjang.

pas2 dia salam aku. maka berlakulah dialog ini..(dialog ni x mengikut susunan yg sbnrnya berlaku)


Ahmad : Are you ok? are you alright?
aku : ouh, ok2
Ahmad : What are they talking about? (masa tu ada ceramah dlm BM, mesti la dia x fhm)
aku : They're talking about that some people in this world wants to do fitnah.
Ahmad : (mengangguk kepala) What is your name?
aku : Faris Aiman
Ahmad : what??
aku : FARIS Aiman
Ahmad : I'm Ahmad.
aku : ouh, nice to meet you.
Ahmad : Where do you live?
aku : I live in Seksyen 7.
Ahmad : Do you know surau at-taqwa?
aku : yes.
Ahmad : which surau do you live at?
aku : surau al-mawaddah.
Ahmad : tomorrow, (13 jun 2009) we're having..........(x jelas ape yg dia ckp).....
aku : what?
Ahmad : tomorrow,(13 jun 2009) we're having..........(x jelas ape yg dia ckp).....
aku : ouh. (pdhl aku x fhm. tp ada occasion di situ la.)
Ahmad : will you come?? invite your family too.
aku : Insyaallah.
Ahmad : there will be 6 people from england coming there. I'm from england, manchester.
do you know manchester?
aku : yes. i do. someday i want to come to england.
Ahmad : for study or?
Aku : yes, study.
Ahmad : you still in school?
Aku : yes, i am. i'm 15 years old.
Ahmad : have you done your exams? pass?
aku : I have'nt got the results yet, maybe this monday i'll get it. but i have problem in maths
Ahmad :what? algebra?
aku : the loci thing
Ahmad : (angguk kepala) did your mom or dad studied abroad?
aku : uhm, my dad did.
Ahmad : where did he studied?
aku : america, texas.
Ahmad : are there many people in seksyen 7 studied in england?
aku : ouh, i don't know.. ( aku lupa nak ckp yg teacher aku dan dia punya suami blaja kat situ)
Ahmad : because in the 1990's and 1980's, many people in malaysia came to england to study.
aku : ouh..

Azan berkumandang, dan kemudian khutbah, pas2 solat jumaat. pas2 habis solat.

Ahmad : Insyaallah You will come?
aku : yes2, Insyaallah
Ahmad : ok, do your best.
aku : yes yes, Insyaallah

kmudian kitoerg slm, pas2 aku blah.

Birthday Afiq

Hari ni 12 Jun. Itu bermaksud bufday Afiq.

Happy Birthday to You,
Happy Birthday to You,
Happy Birthday to Afiq,
Happy Birthday to You,

Cake?
Party?

Monday, June 8, 2009

Cuti = Weight Gain + Bored

Da 9 hari da cuti. dan aku duk rumah tgk tv, makan, tido, tgk tv, makan , tido. Perkara tu berulang banyak kali. Masa tu aku timbang berat aku, pas2 berat aku naik 2 kg. dr 71kg ke 73kg.

Actually, dlm cuti panjang ni xde perkara menarik yg berlaku. jadi, aku xde pape bnda yg interesting yg boleh di-updatekan. Aku tulis entri ni saja je utk update entri baru. Just being honest.

Thursday, June 4, 2009

Tengok wayang dan hangout-hangout

Ok. td aku n kwn2 aku g tgk citer Night At The Museum 2 kat jusco bukit raja. Citer ni best giler sial. aku recommend korang tgk citer ni.





gambar ni diambil slps tgk wayang.



orang-orang yg menyertai aktiviti ini adalah :-





-aku
-syafiq
-afiq
-faliq
-amir
-muaz
-uzair
-baim
-mea
-fatin
-ecah
-adik ecah
-adik afiq

slps tgk wayang, kiteorg g kat tmpt jual mainan ni. kiteorg mcm budak kecik main ngan mainan kreta api. kiteorg membuang masa di situ. slps tu, kiteorg g kat food court.




smua org memilih mknn dan minuman masing2 yg hndk dimkan dan diminum. HAAA! yg part ni la yg paling best bg aku, dan part paling sedih bg mea. Masa tu aku mkn makanan nama "fried wing chicken rice" kot. dia punya nombor kod "307". Masa tu mea tgk mknn aku mcm sedap giler. dia pon nak mkn, kmudian berlakulah dialog di bwh ni :-





(Baim dan uzair berkesempatan utk saling suap-menyuap)










(ni masa aku n syafiq tgh mabuk)


Mea: ea, faris. kau bli mknn tu kat mane?
aku: dekat sana.
syafiq: dekat sana. (menyampuk)
mea: nmpk mcm sedap je nasi tu.
aku : mmg sedap pon. nak try?? kau nak aku suapkan utk kau??
mea: nak-nak!! (dia bukak mulut dia, mgkn dia igt aku nak suapkan utk dia btol2)
aku : pegi ar beli.
syafiq: hahha (gelak)
aku: nombor kod dia 302. (pdhl 307)

ok, mea pon pegi la ke kdai tu. dia cari gmbr nasi yg mcm aku tu, tp xde pon. dia x nmpk. dia pon kate kat mak cik tu "nombor 302"

apabila mea dpt mknn tu, aku tgk mknn tu mcm bkan aku nyer. aku mula nak gelak giler2. mea bengang, dia igt aku tipu dia. dia kate mknn tu pedas giler. aku da tawarkan air kosong aku, tp dia xnak. aku g check la balik nombor yg nasi tu, rupanya nombor sbnrnya ialah "307".
aku kesian btol kat budak tu, dah la hard disk dia rosak, pas2 menjadi mangsa oleh aku nyer mistake. tp xpela, sekurang-kurangnya dia dpt mkn.




(saat2 ketika mndpt mknn yg x spatutnya)





slps itu, kiteorg g ke reject shop. aku n syafiq nak bli baju. pas2 syafiq jumpa baju yg lawa ni. dia ber-plan nak aku, syafiq, faliq bli baju sama. kiteorg pon bli lah. pas2 aku bli sluar itam yg baru utk g ke skola. aku test sluar tu saiz 34. x muat. aku test saiz 36, baru muat dan just nice. baru nmpk cool.

pas2 ecah mntk kamera aku dr aku. pas2 aku bg je la kamera aku kat ecah. dia amik gmbr2 geng utk aku. ecah conquer gmbr aku dgn menangkap byk gmbr2 prmpuan, dan lelaki juga.







uzair dan baim pakai baju yg lawa yg ada di situ pas2 bergmbr.










saat2 ecah conquer kamera aku








muaz mempamerkan baju utk uzair









nak tnjk lidah diorang yg lawa sgt tu



Pas2 kiteorg kluar
dr reject shop. lepak2 kat dpn kdai tu. pas2 da ada bdak2 yg da balik.
the only survivors were aku, syafiq, faliq, uzair, dan baim. diorang tumpang aku.

lama btol aku nak siapkan entri ni.
thanks kerana bace. :DD

Tuesday, June 2, 2009

Usaha Tangga Kejayaan

Semalam aku buat homework math tuisyen umah Mea. Ada 2 soalan aku x dpt jawab. 2 soalan tu buat aku tension. Selepas tu, Mak aku msk dlm bilik aku, pas2 aku kate kat dia yg aku x tau nak buat mcm mana soalan ni. Pas2 mak aku kate nnti dia pggl ayah aku.

Jengjejeng....

Ayah aku msk dlm bilik aku pas2 tnyer soalan mana yg aku xtau. aku pon tnjk la soalan yg aku xtau tu. Soalan Solid Geometry..ayah aku explain dan ajar byk giler..akhirnya dpt jawapannya.

Tp part ni la yg paling power skali,

Selepas habis soalan solid geometry, ayah aku tnyer lg soalan mana yg aku xtau. Aku kate la yg ni, iaitu Algebraic Formulae. Bapak susah sial!! aku x brape mahir dlm chapter ni. Ayah aku explain, explain, explain. Kemudian ayah aku bg latihan senang yg dlm buku. aku x dpt jawab.
korang nak tau x? masa mula2 tu ayah aku bg soalan2 yg dia reka sendiri...pas2 dia suroh aku buat. Aku x dpt jwb soalan dia tu. slps tu, ayah aku bg lg soalan yg lebih susah. Can you believe that? My dad gave me a more trickier question after I can't answer the easy ones.
Pas2 lama,lama,lama aku da smakin boleh buat da.

you know, yg ayah aku nak ajar smua bnda2 tu, dr kul 9.30 mcm tu kot smpi...1.30 PAGI TAU X!! masa tu aku mmg da ngantok giler da. pas2 yg last skali ni, ayah aku bg soalan yg boleh tahan la kesusahannya. ayah aku kate, klau aku x dpt jwb soalan ni, aku x ley tido. pas2 ayah aku kate dia suroh aku pergi ke office dia pas2 buat latihan math. Pas2 aku jwb la soalan ayah aku tu, pas2 Alhamdulillah. aku dpt jwb ngan btol. aku da lega giler, da la mengantok masa tu.

Kesimpulannya, usaha tangga kejayaan. Ayah aku sanggup mengajar aku dari pukul 9.30 lebih hingga 1.30 pagi memahirkan aku dalam topik Algebraic Formulae. Di mana ketika itu ramai orang sedang nyenyak tidur dan segelintir remaja-remaja sedang berchatting secara online. Kemudian, matapelajaran Matematik memang memerlukan banyak latihan. Itu sahaja di sini.

Thanks for reading :D

Monday, June 1, 2009

Objektif Cuti

Lama btol cuti kali ni. 2 minggu...bnda2 yg aku nak buat ialah :

1. Siapkan semua homework.
2. Study.
3. Main futsal setiap petang.
4. Nak tengok wayang.
5. .....??
6. ...?...?
7. .....??

ntah la...aku pon mcm xde aktiviti sgt untuk cuti ni. oh well, the only solution is going to sleep..

bye! :)

Mimpi.

1. Bapak ar! masa tu aku mimpi giler2 sial! Masa tu aku x tau aku duk kat mana. tp kat situ, aku ada geng2 aku. pas2 ade geng2 jahat ni. geng aku n geng diorang ni bermusuhan. kat tangan aku ada mcm2 senjata. pastu masa tu, aku tembak geng jahat tu guna bazooka. selepas aku tembak, mmg besar giler sial explosion dia. slps tu, geng aku suroh ikot diaorang pastu lari ke mana ntah.

2. Tapi mimpi ni lagi mmg giler2 sial babi!! masa tu waktu tgh mlm. aku, ngan sorang bdak laki ni, dan sorang bdak pompuan ni ada dlm mimpi aku. aku x knal la diorang ni. Tapi, apa yg seram nya ialah kiteorg were attacked by evil devastating eating-human zombies! masa tu kiteorg duk kat tmpt ni, pas2 zombies tu nak ceroboh pintu. kiteorg cepat2 kunci pintu tu. tp locking the door was not enough, zombie tu langgar pintu tu smpi roboh. zombie2 tu sempat tangkap bdak yg laki tu. yg tggl aku ngan bdak pompuan tu je. kiteorg cepat2 lari naik atas tangga. kesian bdak laki tu kena mkn ngan zombie. tp peduli apa aku? aku bkannya knal dia pon.

Merajuk

Tadi ada kelas tambahan bahasa arab di sekolah. Mak aku hantar, pastu jumpa kawan-kawan. Sekolah sunyi betul. Nak tahu sebab apa? Sebab hari ni cuti.

Ustazah Rodziah sampai, Ustazah mengajar kitaorang. Masa ustazah mengajar, aku ada cakap-cakap juga. Aku cakap dengan Syafiq dan Mea. Kerana mereka di sebelah aku. Aku ni seorang yang asyik happy je, mestilah asyik kena cakap-cakap dengan orang lain, pastu buat lawak. Masa aku cakap-cakap dengan Syafiq, dia macam tak layan aku, pastu dia berkata, "Faris, aku nak buat kerja Faris." (masa tu ustazah bagi kerja) Aku pun layan Mea pula, aku kata apa entah. Selepas itu, Mea pun kata apa entah, tapi aku rasa dia suruh aku diam lah kot.

Aku pun terasa. Pastu aku kata aku tak nak bercakap lagi ngan diorang. Begini rupanya :-

Aku : Ok, aku dah tak nak cakap dengan korang lagi dah!
Syafiq : Dah tak nak cakap, tapi masih bercakap.
Mea : Entah.

Selepas tu, aku dah tak cakap dengan sesiapa pun. Da lama2... Syafiq macam nak pujuk aku. But it won't work this time. Mea pula asyik kacau aku je. Dia conteng kertas aku " Faris Busuk". Aku tahu lah tulisan dia lawa kan? kalau nak dibandingkan dengan aku.

Selepas tu, Ustazah tahu yang aku da lama tidak bercakap. Ustazah datang dekat kitaorang kemudian berkata kepada Mea :

Ustazah : Mea, tak baik buat Faris macam tu, dah la Faris hensem.
Mea : Faris bising-bising, pastu kacau saya dengan Syafiq.
Aku :( berdiam diri sahaja sambil tidak berkata apa-apa)
Ustazah : Minta maaf balik dengan Faris.

Selepas habis kelas, semua orang pergi berjalan ke luar kawasan sekolah. Aku sudah bermula bercakap-cakap dengan orang dan mula bergambar. Mea tidak ada transport untuk balik. Dia menumpang Uztazah. Afiq dan Muaz juga menumpang Ustazah. Aku? aku jalan kaki ke kedai dulu, baru balik berjalan kaki.

Masa aku on the way nak balik, Ustazah berhenti tepi jalan, aku nampak Mea tergelak-gelak. uaAku kemudian menaiki kereta Ustazah. Ustazah menghantar aku balik. Selepas itu, kami sudah sampai ke rumah aku. Selepas itu, aku berkata " Ustazah, tadi saya duduk diam dalam kelas sebab nak tumpukan perhatian. Tapi Mea ni risau sangat." Ustazah dan Mea gelak-gelak.

Kesimpulannya, apabila rakan-rakan aku menyuruh aku duduk diam kerana aku ni cakap banyak sangat. Aku terfikir, aku ni memang banyak cakap dan mungkin ada yang menyampah dengan aku. Jadi aku berazam untuk mengurangkan percakapan saya dan cuba mengurangkan mengacau orang lain.

To Syafiq and Mea, sorry sebab kacau korang berdua dalam kelas tadi. Tapi tadi aku dah duduk diam kan? Tapi sebenarnya lagi bagus aku duduk diam masa belajar, sebab boleh tumpukan perhatian semasa guru sedang mengajar.

Bye :D

Saturday, May 30, 2009

Mission Cancelled

Hari ni atok n nenek sudah balik dr rumah aku ke kota bharu. aku cdey btol, aku sudah plan ngan atok nak tgk FA Cup Final Chelsea vs Everton. tp x boleh, sbb atok aku kena balik, sbb dia ada kenduri kena g.

oh well, might as well watch the match alone and celebrate with no one when Chelsea lifts the trophy.

Friday, May 29, 2009

Party.

Tadi ada sambutan hari guru. Aku sbgi pgws kena tugas. Aku pon kena tugas. kena jln2 halau bdak2. pas2 waktu rehat, aku kena tugas kat dpn pagar, tak boleh bagi bdak2 fly atau bergadoh or isap rokok. Aku frustrated btol, kwn2 aku tgh bergambr having fun, aku kena tugas lik a dummy.

nasib baik miena, ayie, dan elvi dtg kat aku. diorang suroh aku order Mcdonald suroh dtg skull. aku pon call mcd, tp org pompuan dlm phone tu kate student x bley order. aku pon mcm, what the heck man? by the way, elvi, ayie, miena suroh aku order 3 double cheesea burger, fries, dan air yg large .tp aku suroh diorang bli domino's piza yg dijual di skull.

Pas2 tibe2 boss dtg kat aku, aku kena marah. Bertambah frustration aku. dia suroh aku g bertugas kat tempat lain pulak. tp x pe, tmpt yg aku kena tugas tu lagi best drpd bertugas kat dpn pagar like a dummy.

Pas2 aku jumpa miena, elvi, n ayie lagi. diorang nak bli domino piza. kiteog byr 5 rggt sorang dan elvi g bayar. masa kiteorg tgh makan, ecah nmpk kiteorg. Aku suroh diorang tunduk kpala dan menggunakan kotak piza tu sbgi cover utk cover kpala kiteorg. pas2 ecah nmpk kiteorg, diorang x bg ecah mkn piza. ecah mrajok n lari ke mana ntah. Tp xpe, we're still best friends.

Selepas tu, ada persembahan2. aku g berdiri kat bdak2 PA System tu. Pas2 tibe2 ada konsert. Aku, amir, mea, kak shy ada. kiteorg berdiri di situ lama giler. Bdak2 yg buat konsert tu main guitar n drum giuler power. pas2 tibe2 ade bdak2 senior kat blkg aku terjerit-jerit mcm pompuan. bising btol, sakit telinga aku dibuatnya.

Tibe2 abang uzair berdiri kat blkg aku, dia kate aku, "bila kau nak 9 juta kau?" Actually, ia bermula mcm ni, aku kate barcelona menang lawan MU. pas2 tibe2 dia kate, "palotak ko barcelona mng.nak bet 9 juta ngan aku?" (dia sokong MU).
OK, sambung balik, slps dia tnyer bila aku nak 9 juta aku, aku jwb slps cuti. dia tnyer aku balik, "brapa nombor akaun kau?" (nak buat msk duit 9 juta) aku terdengar mcm dia kate "brape nombor tepon kau?" aku pon jwb, 013.... padahal dia mntk nombor akaun. akupon jwb, aku xde.

Pas2 lagu "Love Story" berputar byk kali masa konsert tu. aku da ajak byk kali da kat mea suroh nyanyi lagu tu duet bersama aku. dia kate "jom". Pas2 dia x nak pulak. Aku ajak dia lagi, dia kate "jom". pas2 dia pon mcm x nak lagi. Tp, aku rasa mcm menyesal la, sbb x naik atas stage n buat show. Lain kali klau ada function, aku nak buat show aku sendiri. Tp x pe, aku da jumpa da orang yg nak buat show ngan aku. "That was the chance for me to be famous, but I've wasted that opportunity, I'm sorry Elvis Presly. I have failed you."

Pas2 tgk konsert lagi, pas2 habis. aku hairan, di mana bdak2 india yg practise menari di tgh2 panas tu? mgkin sbb kesuntukan masa.
Best giler la ari ni. Tp yg x best nya, aku x jumpa kwn2 aku sgt dan x dpt aku bergmbr ngan diorang. tp xpela, secara overall, it was fun.

BYE! :D

Drama

mula-mula mcm ni, masa balik skull, aku, syafiq ,mea, duk kat tmpt meja ni. meja ni terletak bwh pancaran matahari yg sgt panas. pas2 sape ntah tanye, apesal korang duk kat panas2 ni?
aku jawab, "membakar lemak".

yang kedua, kiteorg sembang kat meja panas tu sambil membakar lemak. kiteorg sembang psl blablablabla, yadayadayadayada pas2 gelak2. pas2 kiteorg nampak bdak2 india tgh menari mcm dlm filem hindustan. diorang mnari tgh2 panas. mgkin diorang nak practise utk persembahan hari guru, ataupon membakar lemak.

Selepas diorang da habis rehearsal, mea kate mak dia da smpi. kiteorg sama2 gerak kluar dr sekola. tibe2, ada bdak2 india yg ramai mcm dtg ke arah kiteorg, kiteorg mcm da cuak.
aku pon mcm da cuak, secara desperate, aku jerit, "THEY'RE EVERYWHERE!"


Selepas tu, kiteorg jln kluar dr skull, pas2 aku mcm da x tahan. aku ckp kat syafiq n mea.

"I can't take it anymore, just go on without me, SAVE YOURSELF!"
pdhl baru beberapa lgkh je.

Pas2 sambung jln, aku nmpk kreta atok aku, aku cepat2 lari ke kreta dia sambil mlambai tgn mcm org giler. aku x salam pon ngan syafiq atau skp bye kat mea n syafiq.
well, what the heck? asalkan aku dpt balik.

Thursday, May 28, 2009

Tak boleh tidur

Adoi, skg ni aku xley tido. Jam sedang menunjukkan pukul 12.37 pagi dan aku sedang menulis blog ini sambil menonton cerita "The X-Men" di Star Movies. Esok pula sekolah, dan selepas ini ada perlawanan di antara Barcelona VS Manchester United. Aku berharap sangat agar Barcelona menumpaskan Manchester United. Biar padan dengan muka mereka.

Wednesday, May 27, 2009

Aisyah

Aku kenal ramai org2 yg nama dia Aisyah. Berdasarkan pemerhatian aku, orang2 yg bernama Aisyah yg aku knal, diaorang mmg lawa. Yang cantik ada, yg comel pon ade.

1. Aisyah Nabihah
Dia ni senior kat skola aku, dia mmg lawa, baik, dan suara dia pula manja. Dia juga suka senyum kat org. Sebab tu lah dia ramai pminat skola aku. Classmates aku pggl dia "Kak Shy", mgkin sbb dia seorang yg pmalu. Dia x suka apabila org pggl dia dgn nama Nabihah.

2. Nabilah Aisyah
Dia ni classmate aku. Dia lawa la jgak. Dia pon ramai pminat kat skola aku. Dia x suka apabila org pggl dia dgn nama Nabilah.

3. Aisyah mane ntah
Bdak ni aku knal dia, tp aku x pasti sama ada dia knal aku atau x. Dia ni x sama klas ngan aku. Tp walaubagaimanapon, dia lawa.

4. Nur Aisyah
Haaa, dia ni adik sedara aku. Dia seorang yg comel. Dia masih lagi darjah 2. Dia bukan sahaja seorang yg comel, malah dia seorang yg pandai. Masa tu masa peperiksaan dia, dia dpt nombor 1 dlm klas dia.

5. Aishah AF
Walaupon dia x knal aku, tp aku knal dia. Walaupon dia tersingkir drpd AF masa tu, tp xpela, peduli apa aku? Dia ni seorang yg comel dan lawa juga. Muka dia ni mcm jnis2 manja la jgak.

Jadi, apabila korang bace entri ni, korang jgn la igt aku minat kat smua Aisyah dlm dunia ni. Aku saja je nak tulis aku punya pemerhatian kat dlm blog aku. Kepada bdak2 yg di luar sana yg bernama Aisyah, korang mmg seorang yg lawa.

Tu je, BYE! :D

Sunday, May 24, 2009

Akhirnya.

Akhirnya, setelah bertahun-tahun. aku telah berjaya menukar gmbr display aku kat ym.
Korang tau kan gmbr ym yg bola tu? Aku asik guna yg tu je, sbb x bley tukar. Pas2 masa aku chat ngan syafiq masa tu, aku try tukar, pas2 tibe2 gmbr display aku bertukar!!. Aku pon dgn bataknya, maen tukar2 gmbr display kat ym. Dulu aku complain, aku nyer ym rosak. Tp, aku rasa aku je yg x reti tukar. padahal aku reti. Cuma ym tu je yg x nak tukar.

Itu sahaja buat di sini. Saya, Faris Aiman, melapor untuk Bloggers.
Bye :D

Restricted

Masa dulu2, Ayah aku pernah ajar aku mcm mane nak bwk kereta. Aku pon bwk la, smpi depan skola aku. Pas2 lama-kelamaan, Ayah n mak aku da restrict aku dr bwk kreta. aku cdey giler. Tp nak bwat mcm mane? aku baru je 15. aku jeles btol tgk kwn2 aku bwk kreta sport sana-sini.

Kan best klau aku dpt bwk kreta?

- Boleh g skull
- Boleh g hangout ngan kwn2
- Bwk girlfriend g berdating
- Boleh ber-impak maksima
- Boleh tolong mak aku g beli ikan
- Xyah menyusahkan org lain utk tumpang

Tp, itu hanya sekadar khayalan semata-mata. Aku kena tunggu lagi 3 tahun utk bwk kreta. and get my driver's liscence.

Bace je entri ni.

Semalam, iaitu hari sabtu, aku g maen futsal dari kul 8 pagi smpi 10.51 lbih. slps tu g bersilat kat skola. dr kul 10.55 lbih smpi kul 12.55 kot. penat btol. pas2 balik umah, mandi, makan, solat zuhur, pas2 blablabla, yadayadayada, slps tu, aku tgk movie kat rumah. Aku tgk cerita "Be Kind Rewind" lakonan Jack Black. slps tu, aku tgk cerita "The Uninvited". cerita tu buat aku sakit jantung.

Ada 1 babak dlm citer tu, di mana ada sorang bdak prmpuan ni nmpk plastik smph yg dipenuhi smph bergerak-gerak. pas2 dia pon bkak plastik smph tu, pas2 ada kulit pisang, tin2, dan bnda2 lain. Pas2 dia korek2 sampah tu, pas2 tibe2 ada kepala bdak prmpuan dlm tu. Budak prempuan tu terkejut giler brok. aku pon trkejot giler brok.

Tapi, part ni la yg paling saspen sekali...slps bdaktu terkjot giler brok, ada tin dr plastik smph tu trkluar dr plastik smph tu pas2 trmasok dlm bwh oven. Budak tu nak amik la tin tu, dia tgk bwh oven tu lama2, pas2 tibe2 ada kluar kepala bdak prmpuan menjerit. AAAAAA!!!
aku terkejut giler beruk badak, aku terjerit. AAAAA!!!

Friday, May 22, 2009

Qada'

Disebabkan minggu exam, aku dan syafiq da lama x on9 myspace. Syafiq da x on9 myspace selama 5 hari kot. pas2 aku rasa stiap kali dia on myspace, dia on slama 3 jam. lama tu..pas2 aku kate kat dia, kau kena qada' balik. jadi, dia kena on myspace selama 15 jam bg meng-qada'kan balik myspace hours dia tu.

aku da ngantok ni.

I'm going to bed. goodnight everyone.

Math

Argghh!
masa tu aku exam math. mmg susah giler ar. mula2 math kertaz 2, susah giler.
pas2 math kertas 1, susah giler jgak. pas2 syafiq kate dia nak nangis.
tp xpela, aku da buat yg terbaik. Lgpon aku masih ade 8 subjek yg lain sbgi back-up

Cerita paling lawak di dunia.

1. Ada 2 orang ghost investigator ni. Diorang ni pergi masuk ke dalam bilik ni. pas2 dlm bilik tu ada sorang lelaki yg terlantar di atas katil ni. pas2 badan lelaki tu bergerak-gerak giler2, sbb lelaki tu kena rasuk. Pas2 salah satu ghost inverstigator ni tanyer org yg kena rasuk tu...
Are you menstruating?

HAHAHAHAHAHAHAHA





2. Tadi aku nak basuh tgn utk makan. Pas2 kat window depan aku tu, aku nmpk mcm 2 ekor kucing sedang bermesra.. pas2 apabila aku tgk btol2, rupa-rupanya aku nmpk kucing tu tgh jilat bontot dia.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA


I bet you guys are laughing until your vomit spills out into a toilet bowl.

Saturday, May 16, 2009

16 Mei 2009

16 Mei 2009 adalah tarikh yg istimewa bg aku. ini lah sbbnya:-

1. Hari ini adalah birthday teacher tuisyen aku. iaitu mak mea. Happy 48th Birthday!! Pada masa yang sama, hari ni adalah Hari Guru, Happy Teacher's Day!!

Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to Teacher Intan,
Happy Birthday to you,

Melayu pulak,

Selamat Hari Jadi,
Selamat Hari Jadi,
Selamat Hari Jadi Teacher Intan,
Selamat Hari Jadi,

Arab pulak,

At-tarikh al-miladi,
At-tarikh al-miladi,
At-tarikh al-miladi li-Ustazah Intan,
At-tarikh al-miladi,

YEAH!! Tiup cake, wooshh!
( tepuk tgn ramai2!! )

2. Next, hari ni aku pergi silat utk koko aku. bwat kali pertama aku g dlm byk minggu.
byk btol aku ketinggalan. ^.^

3. Hari ini aku dpt retainer braces yg baru. sbb yg lama tu da putus da dia punya dawai. yg baru ni lagi modern dia punya reka bentuk..

4. keempat, hari ni aku g potong rmbt kat kedai gunting. Balik rumah, ayah aku kate kat aku, dia kate kali pertama dia nmpk rambut aku cantik.

5. Selepas gunting rambut, aku g maen futsal buat kali pertamanya dlm 2 minggu. da lama aku x maen.

6. Pas2, hari ni adalah hari yg menentukan siapa yg akan menang premier league. Manchester Unted vs Arsenal. MU memerlukan hanya 1 mata shj to be crowned champions. Tp, aku rasa arsenal menang, sbb MU TAK AKAN menang. Sorry MU fans, I'm just being honest.

7. Hari ni juga ada konsert Final Akademi Fantasia. Adik aku kata Hafiz akan menang, tp aku x kesah sapa yg menang.

8. Hari ni juga ada majlis perkahwinan di antara Diana Rafar dan Zamarul Hisham kat Seksyen 9 Shah Alam. Aku da lalu da td masa aku nak gunting rmbt, lawa sungguh tmpt dia. Tema dia warna putih. Aku rasa mcm nak pergi, tp aku x dpt kad jemputan.

9. Hari ni ayah aku ada pertandingan maen golf. pertandingan tu diadakan di tmpt yg panas. smpi ayah aku nak putt pon susah.

That's all for now. BYE! :D