Saturday, May 30, 2009

Mission Cancelled

Hari ni atok n nenek sudah balik dr rumah aku ke kota bharu. aku cdey btol, aku sudah plan ngan atok nak tgk FA Cup Final Chelsea vs Everton. tp x boleh, sbb atok aku kena balik, sbb dia ada kenduri kena g.

oh well, might as well watch the match alone and celebrate with no one when Chelsea lifts the trophy.

Friday, May 29, 2009

Party.

Tadi ada sambutan hari guru. Aku sbgi pgws kena tugas. Aku pon kena tugas. kena jln2 halau bdak2. pas2 waktu rehat, aku kena tugas kat dpn pagar, tak boleh bagi bdak2 fly atau bergadoh or isap rokok. Aku frustrated btol, kwn2 aku tgh bergambr having fun, aku kena tugas lik a dummy.

nasib baik miena, ayie, dan elvi dtg kat aku. diorang suroh aku order Mcdonald suroh dtg skull. aku pon call mcd, tp org pompuan dlm phone tu kate student x bley order. aku pon mcm, what the heck man? by the way, elvi, ayie, miena suroh aku order 3 double cheesea burger, fries, dan air yg large .tp aku suroh diorang bli domino's piza yg dijual di skull.

Pas2 tibe2 boss dtg kat aku, aku kena marah. Bertambah frustration aku. dia suroh aku g bertugas kat tempat lain pulak. tp x pe, tmpt yg aku kena tugas tu lagi best drpd bertugas kat dpn pagar like a dummy.

Pas2 aku jumpa miena, elvi, n ayie lagi. diorang nak bli domino piza. kiteog byr 5 rggt sorang dan elvi g bayar. masa kiteorg tgh makan, ecah nmpk kiteorg. Aku suroh diorang tunduk kpala dan menggunakan kotak piza tu sbgi cover utk cover kpala kiteorg. pas2 ecah nmpk kiteorg, diorang x bg ecah mkn piza. ecah mrajok n lari ke mana ntah. Tp xpe, we're still best friends.

Selepas tu, ada persembahan2. aku g berdiri kat bdak2 PA System tu. Pas2 tibe2 ada konsert. Aku, amir, mea, kak shy ada. kiteorg berdiri di situ lama giler. Bdak2 yg buat konsert tu main guitar n drum giuler power. pas2 tibe2 ade bdak2 senior kat blkg aku terjerit-jerit mcm pompuan. bising btol, sakit telinga aku dibuatnya.

Tibe2 abang uzair berdiri kat blkg aku, dia kate aku, "bila kau nak 9 juta kau?" Actually, ia bermula mcm ni, aku kate barcelona menang lawan MU. pas2 tibe2 dia kate, "palotak ko barcelona mng.nak bet 9 juta ngan aku?" (dia sokong MU).
OK, sambung balik, slps dia tnyer bila aku nak 9 juta aku, aku jwb slps cuti. dia tnyer aku balik, "brapa nombor akaun kau?" (nak buat msk duit 9 juta) aku terdengar mcm dia kate "brape nombor tepon kau?" aku pon jwb, 013.... padahal dia mntk nombor akaun. akupon jwb, aku xde.

Pas2 lagu "Love Story" berputar byk kali masa konsert tu. aku da ajak byk kali da kat mea suroh nyanyi lagu tu duet bersama aku. dia kate "jom". Pas2 dia x nak pulak. Aku ajak dia lagi, dia kate "jom". pas2 dia pon mcm x nak lagi. Tp, aku rasa mcm menyesal la, sbb x naik atas stage n buat show. Lain kali klau ada function, aku nak buat show aku sendiri. Tp x pe, aku da jumpa da orang yg nak buat show ngan aku. "That was the chance for me to be famous, but I've wasted that opportunity, I'm sorry Elvis Presly. I have failed you."

Pas2 tgk konsert lagi, pas2 habis. aku hairan, di mana bdak2 india yg practise menari di tgh2 panas tu? mgkin sbb kesuntukan masa.
Best giler la ari ni. Tp yg x best nya, aku x jumpa kwn2 aku sgt dan x dpt aku bergmbr ngan diorang. tp xpela, secara overall, it was fun.

BYE! :D

Drama

mula-mula mcm ni, masa balik skull, aku, syafiq ,mea, duk kat tmpt meja ni. meja ni terletak bwh pancaran matahari yg sgt panas. pas2 sape ntah tanye, apesal korang duk kat panas2 ni?
aku jawab, "membakar lemak".

yang kedua, kiteorg sembang kat meja panas tu sambil membakar lemak. kiteorg sembang psl blablablabla, yadayadayadayada pas2 gelak2. pas2 kiteorg nampak bdak2 india tgh menari mcm dlm filem hindustan. diorang mnari tgh2 panas. mgkin diorang nak practise utk persembahan hari guru, ataupon membakar lemak.

Selepas diorang da habis rehearsal, mea kate mak dia da smpi. kiteorg sama2 gerak kluar dr sekola. tibe2, ada bdak2 india yg ramai mcm dtg ke arah kiteorg, kiteorg mcm da cuak.
aku pon mcm da cuak, secara desperate, aku jerit, "THEY'RE EVERYWHERE!"


Selepas tu, kiteorg jln kluar dr skull, pas2 aku mcm da x tahan. aku ckp kat syafiq n mea.

"I can't take it anymore, just go on without me, SAVE YOURSELF!"
pdhl baru beberapa lgkh je.

Pas2 sambung jln, aku nmpk kreta atok aku, aku cepat2 lari ke kreta dia sambil mlambai tgn mcm org giler. aku x salam pon ngan syafiq atau skp bye kat mea n syafiq.
well, what the heck? asalkan aku dpt balik.

Thursday, May 28, 2009

Tak boleh tidur

Adoi, skg ni aku xley tido. Jam sedang menunjukkan pukul 12.37 pagi dan aku sedang menulis blog ini sambil menonton cerita "The X-Men" di Star Movies. Esok pula sekolah, dan selepas ini ada perlawanan di antara Barcelona VS Manchester United. Aku berharap sangat agar Barcelona menumpaskan Manchester United. Biar padan dengan muka mereka.

Wednesday, May 27, 2009

Aisyah

Aku kenal ramai org2 yg nama dia Aisyah. Berdasarkan pemerhatian aku, orang2 yg bernama Aisyah yg aku knal, diaorang mmg lawa. Yang cantik ada, yg comel pon ade.

1. Aisyah Nabihah
Dia ni senior kat skola aku, dia mmg lawa, baik, dan suara dia pula manja. Dia juga suka senyum kat org. Sebab tu lah dia ramai pminat skola aku. Classmates aku pggl dia "Kak Shy", mgkin sbb dia seorang yg pmalu. Dia x suka apabila org pggl dia dgn nama Nabihah.

2. Nabilah Aisyah
Dia ni classmate aku. Dia lawa la jgak. Dia pon ramai pminat kat skola aku. Dia x suka apabila org pggl dia dgn nama Nabilah.

3. Aisyah mane ntah
Bdak ni aku knal dia, tp aku x pasti sama ada dia knal aku atau x. Dia ni x sama klas ngan aku. Tp walaubagaimanapon, dia lawa.

4. Nur Aisyah
Haaa, dia ni adik sedara aku. Dia seorang yg comel. Dia masih lagi darjah 2. Dia bukan sahaja seorang yg comel, malah dia seorang yg pandai. Masa tu masa peperiksaan dia, dia dpt nombor 1 dlm klas dia.

5. Aishah AF
Walaupon dia x knal aku, tp aku knal dia. Walaupon dia tersingkir drpd AF masa tu, tp xpela, peduli apa aku? Dia ni seorang yg comel dan lawa juga. Muka dia ni mcm jnis2 manja la jgak.

Jadi, apabila korang bace entri ni, korang jgn la igt aku minat kat smua Aisyah dlm dunia ni. Aku saja je nak tulis aku punya pemerhatian kat dlm blog aku. Kepada bdak2 yg di luar sana yg bernama Aisyah, korang mmg seorang yg lawa.

Tu je, BYE! :D

Sunday, May 24, 2009

Akhirnya.

Akhirnya, setelah bertahun-tahun. aku telah berjaya menukar gmbr display aku kat ym.
Korang tau kan gmbr ym yg bola tu? Aku asik guna yg tu je, sbb x bley tukar. Pas2 masa aku chat ngan syafiq masa tu, aku try tukar, pas2 tibe2 gmbr display aku bertukar!!. Aku pon dgn bataknya, maen tukar2 gmbr display kat ym. Dulu aku complain, aku nyer ym rosak. Tp, aku rasa aku je yg x reti tukar. padahal aku reti. Cuma ym tu je yg x nak tukar.

Itu sahaja buat di sini. Saya, Faris Aiman, melapor untuk Bloggers.
Bye :D

Restricted

Masa dulu2, Ayah aku pernah ajar aku mcm mane nak bwk kereta. Aku pon bwk la, smpi depan skola aku. Pas2 lama-kelamaan, Ayah n mak aku da restrict aku dr bwk kreta. aku cdey giler. Tp nak bwat mcm mane? aku baru je 15. aku jeles btol tgk kwn2 aku bwk kreta sport sana-sini.

Kan best klau aku dpt bwk kreta?

- Boleh g skull
- Boleh g hangout ngan kwn2
- Bwk girlfriend g berdating
- Boleh ber-impak maksima
- Boleh tolong mak aku g beli ikan
- Xyah menyusahkan org lain utk tumpang

Tp, itu hanya sekadar khayalan semata-mata. Aku kena tunggu lagi 3 tahun utk bwk kreta. and get my driver's liscence.

Bace je entri ni.

Semalam, iaitu hari sabtu, aku g maen futsal dari kul 8 pagi smpi 10.51 lbih. slps tu g bersilat kat skola. dr kul 10.55 lbih smpi kul 12.55 kot. penat btol. pas2 balik umah, mandi, makan, solat zuhur, pas2 blablabla, yadayadayada, slps tu, aku tgk movie kat rumah. Aku tgk cerita "Be Kind Rewind" lakonan Jack Black. slps tu, aku tgk cerita "The Uninvited". cerita tu buat aku sakit jantung.

Ada 1 babak dlm citer tu, di mana ada sorang bdak prmpuan ni nmpk plastik smph yg dipenuhi smph bergerak-gerak. pas2 dia pon bkak plastik smph tu, pas2 ada kulit pisang, tin2, dan bnda2 lain. Pas2 dia korek2 sampah tu, pas2 tibe2 ada kepala bdak prmpuan dlm tu. Budak prempuan tu terkejut giler brok. aku pon trkejot giler brok.

Tapi, part ni la yg paling saspen sekali...slps bdaktu terkjot giler brok, ada tin dr plastik smph tu trkluar dr plastik smph tu pas2 trmasok dlm bwh oven. Budak tu nak amik la tin tu, dia tgk bwh oven tu lama2, pas2 tibe2 ada kluar kepala bdak prmpuan menjerit. AAAAAA!!!
aku terkejut giler beruk badak, aku terjerit. AAAAA!!!

Friday, May 22, 2009

Qada'

Disebabkan minggu exam, aku dan syafiq da lama x on9 myspace. Syafiq da x on9 myspace selama 5 hari kot. pas2 aku rasa stiap kali dia on myspace, dia on slama 3 jam. lama tu..pas2 aku kate kat dia, kau kena qada' balik. jadi, dia kena on myspace selama 15 jam bg meng-qada'kan balik myspace hours dia tu.

aku da ngantok ni.

I'm going to bed. goodnight everyone.

Math

Argghh!
masa tu aku exam math. mmg susah giler ar. mula2 math kertaz 2, susah giler.
pas2 math kertas 1, susah giler jgak. pas2 syafiq kate dia nak nangis.
tp xpela, aku da buat yg terbaik. Lgpon aku masih ade 8 subjek yg lain sbgi back-up

Cerita paling lawak di dunia.

1. Ada 2 orang ghost investigator ni. Diorang ni pergi masuk ke dalam bilik ni. pas2 dlm bilik tu ada sorang lelaki yg terlantar di atas katil ni. pas2 badan lelaki tu bergerak-gerak giler2, sbb lelaki tu kena rasuk. Pas2 salah satu ghost inverstigator ni tanyer org yg kena rasuk tu...
Are you menstruating?

HAHAHAHAHAHAHAHA





2. Tadi aku nak basuh tgn utk makan. Pas2 kat window depan aku tu, aku nmpk mcm 2 ekor kucing sedang bermesra.. pas2 apabila aku tgk btol2, rupa-rupanya aku nmpk kucing tu tgh jilat bontot dia.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA


I bet you guys are laughing until your vomit spills out into a toilet bowl.

Saturday, May 16, 2009

16 Mei 2009

16 Mei 2009 adalah tarikh yg istimewa bg aku. ini lah sbbnya:-

1. Hari ini adalah birthday teacher tuisyen aku. iaitu mak mea. Happy 48th Birthday!! Pada masa yang sama, hari ni adalah Hari Guru, Happy Teacher's Day!!

Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to Teacher Intan,
Happy Birthday to you,

Melayu pulak,

Selamat Hari Jadi,
Selamat Hari Jadi,
Selamat Hari Jadi Teacher Intan,
Selamat Hari Jadi,

Arab pulak,

At-tarikh al-miladi,
At-tarikh al-miladi,
At-tarikh al-miladi li-Ustazah Intan,
At-tarikh al-miladi,

YEAH!! Tiup cake, wooshh!
( tepuk tgn ramai2!! )

2. Next, hari ni aku pergi silat utk koko aku. bwat kali pertama aku g dlm byk minggu.
byk btol aku ketinggalan. ^.^

3. Hari ini aku dpt retainer braces yg baru. sbb yg lama tu da putus da dia punya dawai. yg baru ni lagi modern dia punya reka bentuk..

4. keempat, hari ni aku g potong rmbt kat kedai gunting. Balik rumah, ayah aku kate kat aku, dia kate kali pertama dia nmpk rambut aku cantik.

5. Selepas gunting rambut, aku g maen futsal buat kali pertamanya dlm 2 minggu. da lama aku x maen.

6. Pas2, hari ni adalah hari yg menentukan siapa yg akan menang premier league. Manchester Unted vs Arsenal. MU memerlukan hanya 1 mata shj to be crowned champions. Tp, aku rasa arsenal menang, sbb MU TAK AKAN menang. Sorry MU fans, I'm just being honest.

7. Hari ni juga ada konsert Final Akademi Fantasia. Adik aku kata Hafiz akan menang, tp aku x kesah sapa yg menang.

8. Hari ni juga ada majlis perkahwinan di antara Diana Rafar dan Zamarul Hisham kat Seksyen 9 Shah Alam. Aku da lalu da td masa aku nak gunting rmbt, lawa sungguh tmpt dia. Tema dia warna putih. Aku rasa mcm nak pergi, tp aku x dpt kad jemputan.

9. Hari ni ayah aku ada pertandingan maen golf. pertandingan tu diadakan di tmpt yg panas. smpi ayah aku nak putt pon susah.

That's all for now. BYE! :D

Friday, May 15, 2009

Lama

Hari ni aku menjangkakan aku penat giler. tp, aku xdela pnat sgt. sbb ari ni dr pagi smpi petang sibok ngan kerja. nak tido pon xley.

mula2 g skull mcm biase, abis kol 12.30, pas2 balik umah. g smayang jumaat kat masjid negeri ngan bapak aku. pas2 balik umah, makan2 jap, pas2 g skola balik. pegi tuisyen sejarah, cikgu berdiri kat depan mcm biase, pas2 ckp psl sejarah. aku telah belajar bahawa Parti Komunis Malaya sgt jahat, sbb diorang menyebabkan huru-hara and blablablabla, didadidadiada, and, jengjejeng, kelas da abis. pas2 g solat asar ngan geng2 aku pulak kat surau. pas2 kul bape ntah tumpang mea g umah dia. bdak2 yg tumpang,

-aku
-syafiq
-muaz
-fatin
-nawal

sblom tumpang mea, muaz kate dia x jumpa dia nyer songkok. kesian dia. Ok,kiteorg pon smpi umah mea, mula2 kiteorg berdiri kat ruang tamu tu, sbb malu nak duduk pas2 nnti tuan umah kate kiteorg muka x malu pulak. pas2 aku da boring, aku pon pusing2 kat umah mea, pas2 aku g dapur dia, pas2 aku nmpk nawal tgh menjamu selera, n fatin tgh potong cheese cake kot..mmmm, sedapnya. aku pon dgn secara slumber, masuk la dlm dapur dia, pas2 mkn cheese cake, makan epal, minum air, and tibe2 afiq and the gang serbu dapur mea. kiteorg pon apa lagi, mkn la epal. sembang byk2, pas2 gelak2, pas2 teacher panggil masuk kelas..

pas2 kelas bermula mcm biase.

Tuesday, May 12, 2009

haihh

haihh, minggu depan exam, tp aku masih lg sempat tulis blog. tp xpela, release tension. nnti klau result exam teruk jgn menyesal pula ye??

Tak bagi free kick.

masa tu kiteorg PJK. kiteorg maen bola sepak vs klas cemerlang. pas2 ade sapa ntah tackle aku, pas2 aku jatuh terseret atas debu2 campur pasir. pas2 aku nyer siku berdarah, aku bengang, sbb diorang xnak bg klas aku free kick. pdhl aku nyer siku pedih giler and berlumuran darah. tp Alhamdulillah, aku nyer siku makin hari makin ok.

Amanah

OK, aku pengawas, aku tugas di kantin. aku slalu kena ikot ape yg exco aku kata. kena tugas di sini la, and blababla..minggu ni bdak2 form 4 and form 5 exam. aku nyer exco suroh aku jd exco smentera utk minggu ni, sbb dia exam. aku pon tibe2 jd tension. kemudian, aku pergi bilik pgws pas2 tulis nama bdak2 pgws yg bwh aku.

pada ari pertama tu, aku pning kpala, kantin agak kotor in the end, pas2 ada anak buah aku mintak tugas kat mane,aku mula tension. and then, waktu rehat da abis, aku tgk kanti kotor, aku bg anak2 buah kate2 apa ntah.

pada hari esok, aku da mula biase and x kekok, tp masih ada lg bdak2 yg x tugas. ish, bengang tol aku. aku da bg tmpt2 tugas diorang. pas2, waktu rehat da abis, aku mntk diorang berkumpul dpn aku pas2 aku bg kate2 motivation kat diorang supaya mereka lbih confident ketika mnjlnkan tugas. diorang pon apa lg? bangga ada, yg tersengih-sengih pon ade.

sblom tu, ada 2 org pgws prempuan yg secara sukarela nak tugas kat bhgn lelaki. aku pon biar je la. tp aku respect diorang, sbb diorang berani. Congrats to Farah Anis dan Aina Natasha. mesti naik pangkat, InsyaAllah. padahal aina mmg da jd pelapis excoda pon.

Lari sebelum cikgu datang.

Masa tu aku g rumah syafiq, sbb kitorg smua ada tuisyen bhsa arab. Pas2 ustaz kiteorg dtg lmbt 25 minit kot. masa ustaz on the way nak dtg tu, kiteorg smua dgr lagu, sembang, bwat lawak, tgk CD, dan lain-lain. Pas2 aku gtau faliq, aku nak balik, sbb aku igt ustaz x dtg. pas2 tibe2 ustaz da smp, kena tuisyen, kena blaja.

jd aku pon kate kat diorang, lain kali klau cikgu dtg lmbt skit, balik je tros, xyah tunggu lama2.

Sunday, May 10, 2009

http://www.gemintang.com/misteri_di_balik_lagu_samson.php

http://www.gemintang.com/misteri_di_balik_lagu_samson.php

you better check this out. laman web ni buat aku sakit jntg. tp serious, bnda ni mmg seram giler babi sial.

slps aku tgk bnda ni, aku rasa mcm nak sakit jntg!! bnda tu menjelma, pas2 aku tros lari kluar dr bilik aku dlm keadaan menjerit-jerit pas2 aku terjun atas adik aku yg tgh baring atas sofa. slps tu aku gelak sorang2, masa aku nak tulis entri ni pon aku masih lg gelak2.

kpd sape ada penyakit jntg serious, jgn tgk.

Monday, May 4, 2009

Hulur Tangan

Masa tu ada match dodgeball utk bdak2 prmpuan..aku duk blkg pasukan bdak2 permpuan ni, sbb nak tlg amik kan bola pas2 bg kat diorang. Pas2 aku amik bola ni, pas2 seseorang ni dia pndg blkg pas2 hulur tangan sbb nak amik bola yg aku pegang tu, pas2 aku bg bola tu kat dia.

Yes! Score!

Nasi Goreng dan Kuah Dal

"Nasi Goreng Dan Kuah Dal" itulah nama yg digunakan oleh kiterg yg msk pertndingan dodgeball.
"Nasi Goreng" tu, adalah idea syafiq
"Kuah Dal" tu, idea aku.

bdak2 yg msk pertndingan dodgeball ni ialah aku, syafiq, sufi, afiq, adi, amir, dan uzair.
kiteorg mmg giler2 smgt, pas2 bwat strategy giler2, tp kiteorg tersingkir dulu...

xdelah.. kiteorg msk final pas2 lawan kumpulan "CB". aku pon x tau apa mksd nya. well, who cares.
kiteorg lwn diorang pas2 kiteorg kalah.

aku harap2 nnti apabila ada perhimpunan cikgu akan sebut " dan pemenang bagi pertandingan dodgeball ialah NASI GORENG DAN KUAH DAL!!"

pas2 smua org bersorak, YEAY!!

Saturday, May 2, 2009

Mop

Ok, masa kat kampung aku, cuaca masa tu gelap giler. pas2 tibe2 berangin, berangin giler2 pulak tu, pas2 hujan lebat. dlm umah nenek dan atok aku tu, ada kebocoran. satu kat dapur dan satu lg di ruang tamu. Pas2 atok aku kate kat smua org "ni lah kerja Tokma (nenek) apabila musim mcm ni (musim hujan)" iaitu mop dinding.

Friday, May 1, 2009

Cat Farish Ruffedge

masa tu ayah aku naik plane. pas2 dia duduk sebelah cat farish. cat farish pakai topi, pas2 pakai spec, pas2 berbadan besar. pas2 aku nmpk dia di airport. dia naik van tv3. sbb tv9 ada bwat mcm karnival kot kat kelantan

Penat sampai runtuh.

masa tu aku pnat giler tahap nak collapse. aku masuk bilik aku, pas2 aku throw my body towards the bed. pas2 masa aku terhempas atas katil tu, aku punya katil tu runtuh.

sometimes I wonder, am I as heavy as an elephant? or just katil tu yg nazak?

Contributing towards my family.

apabila da bwat kenduri selamat kat kmpg aku, aku igt aku yg dilayan, rupanya aku yg melayan!!
aku kena bwk pinggan2 yg kotor dan telah diguna pakai oleh para tetamu. dahla situ ada 2 khemah, besar pulak tu. mesti la byk pinggan. pas2 aku kena bwk gelas skali. aku kena bwk besen2 yg dipenuhi oleh sisa-sisa makanan. bukan aku sorang je yg kena bwat kerja, tp sdara2 aku skali. iaitu, afiq, amin, najmi (abang mee), ayah2 sedara aku. pas2 ayah n atok aku skali.

Pas2 slps beberapa lama kiteorg bwat kerja,
atok aku dtg, pas2 dia kate kat aku dan afiq. " ouh bgs cucu2 tok abah" kiteorg pon apa lg? bangga ar!

abang mee terpaksa balik kemaman, terengganu. sbb dia ada hoki pada hari sabtu. xpe la, thnks anyway for helping us.






Haihh..

masa malam 30 april, aku kena balik kmpg kat kota bharu (smlm la tu) disebabkan atok aku bwat kenduri slamat pas2 bwat solat hajat. kbtolan masa tu dekat2 ngan bufday aku. Aku plan nak bwat bufday aku kat kampung, pas2 aku terfikir-fikir, dah la kat kampung aku tu byk org tua, xkan la org tua nak maen musical chair kot, sakit pinggang diorang.

ok, aku pon g la KLIA, flight aku kul 10.35. masa tu da kemas brg2. pas2 kiteorg g airport, pas2 apabila smpi, tibe2 mak aku buka trunk kreta... pas2 tertggl beg yg ada tiket ke kota bharu. dah la dlm beg tu ada brg2 kemas. mak ayah aku frustrated giler masa tu, pas2 bapak aku pon balik rumah. aku, mak, adik aku, tros g amik tiket yg baru kat kaunter MAS.

Ayah aku balik pada hari esoknya. kesian ayah aku, tertinggal kapal terbang.