Wednesday, February 17, 2010

Kehujanan dan mengorat

tadi aku g main futsal. pas2 cuaca mcm nak hujan je, pas2 hujan btol2. ada kilat2. aku nak balik, tp aku x nak amik risiko. terpaksalah aku berteduh dkt somewhere. yela, ngan lightning smua nya. aku rasa mcm nak berteduh kat rumah ecah. tp segan la pulak. walaupon ade afiq, ecah, ngan budak2 lain.

terpaksa laaaaaaaaaa aku berteduh kat subahan maju. pas2 aku jumpa kawan aku, hazwan. tp aku pggl dia "ane". dia nak bli prepaid. dia best la, sbb dia naik kreta. sbb da college. aku nak tumpang dia, tp nnti basikal aku nak cmpk mana pulak?

waktu kiteorg bersembang, ade 2 org prmpuan kat sblh sana. ane nak nmbr sorang budak tu. ane tnya aku, berani x mntk nmbr budak tu utk ane. aku kate yg aku x brani.

haha, last2, dia sendiri yg mntk nmbr dia. pas2 kawan dia kate, sorry, she's taken. tp budak yg ane nak mengorat tu aku kenal, dia sama skola ngan aku waktu skola rendah dulu. nama dia hannah suraya. aku pon bersembang la ngan hannah sementara tunggu hujan reda.

ane tnya aku, kau nak x nmbr hannah? aku x nak, sbb aku x berminat. haha. hannah ngan kwn dia pon tgh tunggu hujan reda mcm aku gak. tp ane balik dulu. Bye Ane!!

ouh ye, ada sorang abang kat subahan maju tu an, dia pandang aku suspicious je. kinda scary.

Saturday, February 13, 2010

Experiment

pada hari rabu tu, aku decided yg aku nak buat experiment kat kwn2 aku. problem statementnya ialah, aku rasa mcm terpinggir pulak ngan diorang. ye ar, apabila aku jumpa diorang je, mesti diorang ckp psl bio2 la, pas2 gelak sama2, ckp psl tikus. aku? aku xtau amende yg diorang perbincang dan gelakkan. bukan tu saja, apabila aku jumpa ngan group diorang, mesti aku yg kena tegur dulu. mesti aku yg kena mulakan conversation. klau aku x mulakan dulu, harapan ar nak ckp.

pas2 aku pon buat2 xtau la ngan diorang kat skola. apabila aku lalu dpn diorang, aku buat bodoh je. selagi diorang x tegur aku, selagi tu aku x kan bercakap ngan diorang.

tp syafiq terasa. dia igt aku marah kaw2 punya kat dia. pas2 habis skola, diaorang buat perbincangan psl aku. diorang bincang mcm mana nak pujok aku balik. haha. aku rasa mcm diappreciatedkan pulak, seriously.

hari esok tu, diorang dah mula tegur aku. tapi aku perhatikan afiq, nawal, ecah, dan anis langsung x terasa ngan experiment aku. yg terasa, syafiq ngan faliq. faliq mcm terasa ar gak aku perhatikan. what about muaz? muaz aku rasa dia x terasa, sbb aku dah lama x nmpk dia. mcm susah je nak jumpa dia.

overall, my experiment was a success!
hooraa!




Monday, February 1, 2010

Orang terakhir

kalau korang bace akunya previous posts. korang akan bace posts yg psl aku suroh mea gantung aku nya tag pgws kat dia punya almari supaya prmpuan2 dlm dorm dia jeles. ok, tp bnda tu xkan happen. sbb kiteorg dah tukar balik tag kiteorg. tadi aku g rumah dia, naik basikal. sbnrnya aku plan nak g ngan mak aku, naik kreta. tp aku rasa aku patut naik basikal, sbb aku nak sembang2 gak ngan dia buat kali terkahir.

yela, klau g ngan mak aku, pas2 sembang2 ngan mea, xkan la mak aku nak tunggu aku pas2 duk dlm kreta kot. pas2 aku pon g la naik basikal ke rumah mea.

aku bg tag dia. dahla masa nak g rumah dia tu kena naik bukit, penat gila. aku sembang2 ngan dia blablabla. masa tu mak dia ada buat tuition.

aku smpi umah dia around 6.30. pas2 dah kul 6.53 masa tu. aku nak balik kul 7. dia kate ni the last 7 minutes.

But the main thing is, aku adalah org terakhir yg jumpa mea (yg di antara kwn2 dia ar).

YOU HERE THAT MAFIN?
aku adalah org terakhir yg dpt jumpa mea.
haha.

anyway, aku x dpt mrsm. sama ngan sedara aku. kiteorg apply mrsm kuantan.
haha
:(

ouh ya, dah kul 9.26 dah ni. dan aku blom mandi lagi.