Tuesday, March 16, 2010

Extremeeeeeeeme Park.

eherm,

HELLO THERE! GREETINGS!

smlm faliq buat gathering kat extreme park. dia yg blanja. pas2 adi ngan muaz nak tumpang aku. adi je yg tumpang aku. muaz kena tggl. kesian dia, sbb dia kat jusco. pas2 sbb dia x brape confident ngan jln ke extreme park tuh. pas2 aku gtau dia jln mana nak lalu kat hp. pas2 dia pon smpi.

ouh ye. faliq blanje pizza hut. ada pepperoni and cheese, ayam hawaii, pas2 yg masala tu kot, sup, pepsi, revive, ayam, ngan sos. aku rasa mcm nak rembat smua, tp x boleh, sbb masa tu aku da mkn nando. pas2 kenyang. pas2 jumpa amir, amir muka dia nmpk cerah gila. mcm ada cahaya menyinari wajahnya ke mana-mana sahaja dia pergi. umpama theater.

slps mkn g jln2. pas2 tgk kwn2 aku wall climbing or "panjat gunung" as i like to call it. masa nak climb tu, kena pakai "spender keselamatan" ni, or "cawat" as syafiq likes to call it. pas2 org terakhir plak kena climb. geng aku nak aku climb, tp aku malu ar. geng2 aku screamed for my name, FARIS! FARIS! FARIS! FARIS! permintaan ramai. pas2 mea jerit, sape yg panjat dpt kamera. aku pon try la pnjt bnda tu skjp. pas2 rasa mcm best la pulak. aku pon pakai spender keselamatan tu utk climb.

waktu aku pnjt, aku suroh diorang amik kamera aku dlm beg aku. tp xde. pas2 aku cek, rupa-rupanya kamera tu ada dlm poket aku. pas2 xley buat kluar. diorang gelak. rugi gila do, dahla kenangan manis tu. pas2 waktu da smpi puncak dia, aku xtau mcm mana nak turon. diorang gelak2 lagi. pas2 aku turon mcm biase, panjat atas batu2 keras tu. pas2 apabila dah nak smpi ground, baru la aku tau mcm mana nak turon cara yg sepatutnya. dia kena turon mcm cara askar2 like in the movies tu.

slps panjat gunung, g lepak2 dan bergmbr. pas2 ayah faliq smpi, last time aku jumpa dia, for now. aku peluk la diaaa. thanks for the pizza hut faliq! you are the best!

pas2 lepak kfc. sembang2. pas2 afiq mkn toasted twister. hmmm, sedapnya.

pas2 balik, adi, afiq, syafiq tumpang aku.

a totally extremeeeeeeeeeme day at the extreeeeeeeeeeeeme park!



Saturday, March 13, 2010

Lupakan piano? No!

Pianooooo, aku minat gila do kat piano. aku mmg da register utk amik klas piano. tp dah nak pindah da, nak buat mcm mana kan. tp xpela, akhir tahun ni waktu cuti skola boleh aku amik. waktu nak tunggu result spm dan kat universiti pon boleh.

klau aku bukak youtube, aku slalu tgk org tgh main piano. aku jeles tgk diorang main ngan powernya. diorang main laju gila. tadi aku tgk org main piano sambil makan burger. aku nak keyboard do. sbnrnya aku nak piano yg besar tu, tapi besar dan mahal sgt smpi mencecah 10K.
klau keyboard, ade yg x smpi 5K pon. pas2 dia lg ringan dan ade juga yg portable, boleh bawa ke mana2.

aduhh, bestnya tekan2 keys dia. pas2 apabila kita tekan, ia akan bertukar menjadi lagu. dulu aku lg suka drums. sbb boleh pukul di punya piring tu. pas2 klau aku tension, aku boleh tibai bnda tu skuat hati. tp skg ni, aku lg suka piano. lgpon piano bgs utk otak. sbb dia sambungkan bnda cells kot dlm otak kita. pas2 menjadikan kita lebih aware dgn surroundings.

bestnya klau aku ada piano, boleh la aku duduk atas kerusi panjang tu, pas2 main lagu2 yg emotional apabila aku tgh emo. pas2 pakai pakaian formal ngan coat and tie. mcm pakaian james bond on a mission. pas2 kat dpn aku tu ada buku psl key mana yg kena tekan. tp klau aku da professional, x payah la aku letak buku kat dpn tu. pas2 klau aku da habis main, boleh la aku lap piano aku tu guna kain buruk pas2 sembur febreeze smpi dia berkilat. pas2 lap dia punya keys skali.

piano, ouh! the obsession!

Friday, March 12, 2010

Bye Bye

yea, hari ni hari last aku sbgi pljr seksyen 7. tp mcm x best sgt hari ni. sbb ramai x dtg. dgn alasan malas dan ada juga yg ponteng. syafiq x dtg. adi, sufi, muaz, dan farhan g bukit cherakah. diorang ada acara mssd apa ntah. hari ni aku x ramai kwn. aku lepak je la ngan azhar, elvi, ummi, dan aidil. aku lepak ngan diorang buat kali terakhir. aku nak suroh syafiq dtg, tp aku x suroh pon dia dtg skola. aku x smpi hati nak suroh dia. x terkata.

tadi aku plan aku nak sumbang sesuatu kepada skola aku. nasib baik ada spotcheck. boleh la aku check beg org pas2 rampas diorang punya liquid paper. byk pulak tu. ngan marker skali. klau aku stay 7, aku plan nak jd ketua pgws, ganti azim. nmpknya nazim jd ketua laaaa.

eh, aku lupa nak tulis, aku nak pindah ke smka kuala selangor. ustazah rodziah, ngan cikgu2 lain kat skola aku galakkan aku pergi ke sana. amir dan mea pon sama. tp azhar, aidil, elvi n ummi x bg pergi. elvi n ummi kate aku anak mak la amende. tapi aku stand by my decision. ecah pon x bg pergi.

skola tu kat tmpt nelayan. ustazah rodziah kate tmpt tu ada byk ikan, ikan dia murah2 pulak tu.
nmpknya aku mkn ikan je la kat skola tu. mendapat protein yg secukupnya.

mak aku mcm sedih je aku dpt tawaran ke asrama tu. mgkn sbb dia tau yg aku nak pergi.
adik aku pulak, dia suroh aku pergi. haihh. ayah aku, aku rasa dia x tau pon aku dpt tawaran. sbb dia out station.

so sad la.