Thursday, April 30, 2009

Lagu

Masa detik besday aku, aku pasang lagu "Happy Birthday" dr "The Click Five"
aku celebrate sorang2 masa tu.

50% hepi. 50% cdey.

Bahagian Sedih :(

aku mmg cdey giler, seseorang gadis ini tidak wish aku masa birthday aku. pdhl masa birthday dia masa tu aku sanggup tunggu detik kul 12 mlm smata-mata untk wish dia hepi birthday. aku org yg wish dia nmbr 2 pulak tu. aku mmg brasa 100% confident yg dia akan wish aku. tp x, dia x wish aku. dia wish aku melalui kwn aku kat skola, itu pon aku msh cdey...

Why didn't you wished me?

Bahagian Happy :)

aku hepi giler, sbb aku dtg skola dan dinyanyikan lagu hepi birthday oleh classmates aku. Dan, ada bdak2 kelas cemerlang nyanyikan lagu hepi besday kat aku pada waktu rehat..Well, I only got one thing to say to you guys..

I LOVE YOU GUYS LIKE HELL!!




Dibanjiri sms.

secara honest, aku mmg terharu sbb kwn2 aku wish aku masa pkul 12 lbih, sblom kul 12 pon ada gak. masa kul skitar 12 mlm tu, phone aku dibanjiri ngan sms.

org first wish Mea, dia hntr kul 11.29pm..masa tu masih 29 april. tp xpela.

kandungannya:

Fares! Urh..aku ngantok giler neh! hehe..lg stenga jam je 30 april! nk jd org pertama wish! Happy birthday man! Oh God, kau da tua! Haha.. may Allah bless u n shower u with taufiq wal hidayah..jd ank yg soleh n smoga berjaya d dunya wal akhirat..you rock man!

orang kedua wish ialah Sufi.. dia hntr pada pkul 11.54 pm

kandungannya:

Faris, hepi besday-aku wish awl2 sbb kedit aku nk expired.

orang ketiga wish ialah Farhan..dia hntr pd pkul 11.58 pm..

kandungannya:

Hepi besday to u,
Hepi besday to u,
Hepi besday to FARIS LAMPARD,
Hepi besday to u, Semoga pnjg umur dn dmurahkn rezeki.

Haaa, ni baru btol..afiq adalah org keempat wish, tp dia wish pd 30 april, kul 12.01 am.

kandungannya:

Hepi besday! kau bernasib baik aku blom tido..haha

org kelima wish ialah nawal, dia pon hntr pada 12.01 am. sama ngan afiq.

kandungannya:

Faris aiman! selamat hari jadi yg ke 15! may Allah bless u..b a good boy n a good muslim, InsyaAllah

org keenam wish ialah syafiq..dia hntr pd pkul 12.48 am. masa tu aku sudah dibuai mimpi da pon.

kandungannya:

Hey budak kecil, dah 15 dah kau. Bila besar, kene jaga diri. Well, maybe this year last celebrate same same classmates. Rsa mcm sekejap kn kita dah 3 tahun berkenalan? Faris, selamat hari jadi ke 14. Eh, 15. Gembira selalu dan jangan lupa kawan kau yang 'siot' ni. Super syafiq bebeh

The last but not least, Amir Izwan ialah org wish aku yg ketujuh. dia hntr lmbt skit, pada pkul 6.25 pagi.

kandungannya:

Happy Birthday faris aiman..maybe im a lil bit 18..haha..moga kau panjang umur dan murah rezeki, ingat..jgn lupa kan aku..haha..aku harap kau 9A..Hehe.

Happy 15th Birthday!!

hari ni ialah 30 April..and you know what that means? itu maksudnya hari ni adalah bufday aku.
mari kita nyanyi ramai2..

Selamat hari jadi,
Selamat hari jadi,
Selamat hari jadi Faris Aiman,
Selamat hari jadi.

ok, dlm bhasa inggeris pulak,

Happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to Faris Aiman,
happy birthday to you.

in arabic!!

At-tarikh al-miladi,
At-tarikh al-miladi
At-tarikh al-miladi li-Faris Aiman,
At-tarikh al-miladi.

WOOSH!!
tiup cake..pdhl cake xde.




Monday, April 27, 2009

Miena dalam Kenangan

selamat tinggal miena. engkau telah meninggalkan kelas imtiyaz.
walaubagaimanapun, aku tetap menghormati keputusan kau untuk meninggalkan kelas ini.
aku berharap engkau akan berjaya pada masa hadapan dan semoga engkau cemerlang di dalam kelas 3 cemerlang. kita berdua telah melalui kenangan yang manis ketika kami berskandal.

haihh, sudah-sudah la tu karangan yang berformat.

I'M GONNA MISS YOU LIKE HELL!!

Saturday, April 25, 2009

Confuse

mlm ni ada Piala FA final antara Selangor dan Kelantan. aku confuse, x tau nak sokong yg mane.
sbb aku da lama tggl kat Selangor, tp aku asalnya dr Kelantan. tp xpela, aku sokong Chelsea.

Pelik tapi benar.

td aku mkn nasi ayam, mak aku bli kat seksyen 8. nasi tu boleh thn jgak la dia punya kesedapan.
dlm nasi tu aku nmpk ada isi ayam yg besar ni, aku pon apa lg? mkn je la. tp sblom tu, aku minum air dulu. slps aku minum air, isi ayam tu ilang.

Buang Masa dan Buat Penat.

Hari ni aku x g koko. atas alasan "nak rehat". (pdhl malas) So, ada bdak2 dr skola aku ajak g maen futsal dkt gelanggang futsal seksyen 7. aku pon apa lg? g je la.

KICK-OFF!

kiteorang pon maen la mcm biase. aku gol 3 kali. masa tu aku jd defender, pas2 aizat bwk bola kat aku, aku mgawal ketat aizat, pas2 aizat pon g sepak bola smpi melalut kluar dr gelanggang futsal tu. aizat sepak tinggi giler babeng. bola yg dia tendang tu kena pokok pas2 g mane ntah. bola yg dia sepak tu hafiz yg punya, kwn aku kate bola tu dia bli kat overseas. kiteorg mencari bola smpi ke hujung sana. smpi aku g msk ke dlm kawasan kondominium org. kiteorg cari sama2, tgk dlm longkang, tgk dlm umah org, tp xde.

pas2 slps beberapa minit, kwn aku jumpa bola tu kat pokok. rupanya bola tu tersekat kat pokok kat sblh gelanggang futsal tu je. bwat pnat je kiteorg g cari bola tu kat merata-rata tempat.

slps tu, kiteorg maen mcm biase.

Friday, April 24, 2009

It's a true tale.

I took a jog,
then I saw a dog,
the dog clog the mouth of a hog,
using a log,
I went straight home and
typed the story in my new blog.

Pameran Nerd (tips)

apabila korang g pameran nerd, pastikan korang pegang tgn kwn korang tu. klau dia opposite of your gender, amik tali anjing pas2 ikat kat leher dia. atau pon klau lg senang, lantak dia la nak g mane.

Pameran Nerd (part 2)

Pas2 kiteorang pon gerak la sama2. mula2 smgt je, pas2 lama2 msh semangat lagi. Ok, this is the tragic part, aku tgh ikot geng2 aku, pas2 ntah mcm mane ntah, aku lost contact ngan diorang. pas2 aku cari2, pas2 jumpa. diorang dgn muka risau dan ketakutannya risau sbb xde aku. aku da ilang. pas2 apabila diorang nmpk aku, diorang pon lega sbb aku x ilang. (rupa-rupanya diorang sayangkan aku) .

Pameran Nerd (part 1)

Ok, masa tu aku ngan kawan2 g pameran buku (pameran nerd). kiteorg g sana naik bas. Aku ngan syafiq nak terkencing sbb terlampau excited. pas2 apabila kiteorg naik bas, kiteorg gelak giler2, bdak2 lain pon gelak giler2 psl diorang punya bisnes. pas2 apabila da lama2 duk dlm bas, aku ngan syafiq da x rasa nak terkencing sbb mcm da x excited. pas2 apabila da smpi kat pameran nerd, nawal atau mea, ntah la aku pon xtau. diorang pggl bdak2 imtiyaz supaya berkumpul kat 1 tmpt. kononnya nak gerak sama2.

Thursday, April 23, 2009

Introduction

hello, aku masih baru lg di sini.