Tuesday, December 29, 2009

My 2010 Resolutions

New year is just around the corner guys. I'm sure you guys want to improve yourself in whatever you do that you can't achieve in this year. 2009 that is. So, I'm gonna ask you guys,

WHAT IS YOUR 2010 NEW YEAR RESOLUTIONS??

I certainly have mine. I'll start off by going through particular parts.

My 2010 School Resolutions.

- Improve my grades. don't wanna get any C or worse than that in exams. at least B.
- improve my handwriting
- Give a 100% attention to the teacher when she/he is teaching.
- Wanna be the BEST prefect in my school.
- Wanna be in my school's football team. (not rugby)
- Loved by every single teacher and friends.
- Go to boarding school if i get the chance. Insyaallah.

MY 2010 Home Resolutions.

- Avoid playing video games in school weeks.
- Avoid using the internet in school weeks. (except assignments, researches, or emergencies)
- Avoid eating too much. You know why this happens? because there's this table in the kitchen in my house. everytime people sits at that table, then automaticaly they will EAT. Because there are food lying everywhere on that table.

My 2010 Personal Resolutions.

- Pray early when the praying time comes.
- Make more stupid jokes.
- Don't wanna have hatred feeling towards other people.
- Wanna say "Assalamualaikum" whenever I answer the phone.
- Have a hair style.
- Still want to learn arabic eventhough I don't get the chance to learn it at school. Because I still have my arabic dictionary.
- Wanna be good friends with everyone.
- Use the internet for the good. Like searching for useful informations, education, religion, and other positive stuff. Because I always spend most of my time on the internet on myspace, facebook, and youtube.
- Mengelakkan diri daripada mengumpat.

THAT'S ABOUT IT!! MY 2010 RESOLUTIONS.

Hope you guys have your resolutions so that together we can improve ourselves to be a BETTER PERSON and get a BETTER LIFE.

INSYAALLAH.

HAPPY NEW YEAR'S EVE EVERYONE!











Thursday, December 24, 2009

Result PMR

tadi aku dpt result pmr.
4 org dpt 9A dlm skola aku.
- Farhana
-Mea
-Syafiqah
-Anis

diorang mmg pandai dan hardworking pon.

65 org dpt 8A dlm skola aku. yg dr klas aku,
-amir
-faliq
-afiq
-nawal
-aina
-mukminin
-amirah fatihah

tu je kot. diorang ni pon pandai gak.

klau 7A dlm klas aku,
-syafiq
-muaz
-adi
-schanna
-nafisah

tu je kot. diorang ni pandai gak.


congratulations to all.

ramai kwn aku dpt result bgs2, aku je x.
aku dpt 6A 3B. yg B, geo, sains, dan arab.

mak aku kate ok. dia bangga la jugak termasuk ayah aku, dan grandparents aku.
tp aku x bangga sgt. I got 6A's, what is there to be proud of?

aku yakin geo dan arab aku akan dpt A. tp x dpt.

2 hari sblom pmr, aku mimpi aku dpt 8B . nasib baik bukan sedemikian, klau x, aku frust menonggeng.

well, mission aku utk kalahkan ayah aku dlm pmr x menjadi kenyataan. dia dpt straight A's, aku x dpt. i'm no match for him.

sedara aku yg sebaya ngan aku. nama dia afiq. dia dpt 7A. dia kalahkan aku. congrats afiq.

Impian aku utk ke mrsm telah musnah. kerana sains aku B. nampaknya aku masih lagi terpaksa stay kat sekolah aku yang sedia ada ini. sementera yang lain, melanjutkan pelajaran ke sekolah2 berasrama penuh dan mrsm.

ada hikmah disebalik perkara ini. Allah Maha Adil

malam ni aku xde mood nak tulis bnda lawak. I'm sure you understand.
Goodnight.

Monday, December 21, 2009

Facebook Applications

dkt facebook, ada mcm2 game, yoville, rollercoaster kingdom, farmville, fishville, dan ada applications yg tnya soalan2 mengarut tu. tp aku punya favourite ialah cafe world. aku suka gila jual mknn dlm tu, pas2 kite boleh bli bnda2 utk hiaskan restoran kita. pas2 bole masak mknn.

aku rasa applications ni dia ikot berdasarkan minat kot. klau farmville utk org2 yg minat farming, yg mcm "HOWDY YA'LL!" pas2 pkai cowboy hat.

klau rollercoaster tu, utk org suka roller coaster. klau fishville utk org yg minat bnda2 aquatic or marines la. klau yoville, aku x tau game tu psl apa. sbb aku x pnah bukak.

tp aku rasa cafe world smua org mesti la minat, sbb dia psl makanan.
yea I mean, Who's not interested in food?

contacts hilang.

bnda ni da lama da berlaku. tp dlm cuti skola ar. waktu aku kat kmpg, masa hari raya haji. ok, waktu aku nak charge hp aku, dia tulis "please use a sony ericsson battery". aku try lg, tp x ley gak. pas2 apabila aku nak on aku nya phone, ada masalah apa ntah.

pas2 aku g la baiki slps cuti hari raya haji. org kat kedai tu kate, phone ni ada masalah software. dia kate sony ericsson skg ni asik rosak psl software je. dia punya musim kot. dia kate slps baiki ni, smua gmbr2, lagu2, pas2 yg disimpan dlm phone hilang. aku pon okay lah.

slps a few days, da siap la phone tu. pas2 tgk2 smua contacts aku hilang. aku mmg frustrated gila bapak. cuma yg ada, contacts dlm sim kad aku , itu pon x lengkap dan ada nmbr2 yg lama.

aku dulu ada 200 lbih contacts, tp skg ni tggl 117 je. itupon ada kwn2 aku punya nmbr lama.
disebabkan bnda ni, hari tu mmg kena spoil. aku mmg bad mood masa tu. klau ye pon, makcik yg kat kedai tu bgtaulah contacts akan hilang sblom aku baiki phone tu. ni tak.

semenjak tu, aku da malas da nak guna dan layan phone aku ataupon update nmbr2 yg da ilang.

Saturday, December 19, 2009

Malaysia power

ok ok, all right, you win.. Malaysia menang ngan Vietnam. woohoo. tp aku rasa Malaysia could've done better if i played in that match or played in the national team. in case u guys are wondering, i'm a Malay, and proud to be one. I believe Malaysia can achieve more and WILL acheieve more not only in sports but in other stuffs as well. Sooner or later Malaysia will be a country as progressive as Japan, the USA, Russia and others.

I mean, when you guys read this blog, I mean,
How patriotic am I?

Banyak perkara yang perlu dibincangkan.

Ya Allah!! aku sebenarnya byk gila nak tulis dlm blog ni secara detail. tp masalahnya aku mls. tp aku rasa aku nak tulis kot, tp dlm format ringkas la. iaitu ringkasan

1. aku g singapore pada waktu kwn2 aku g bukit cherakah. aku cdey sikit jeee. pas2 jln2, g night safari, makan kat restoran halal, tido kat hotel. pas2 jumpa sorang bdak form 5 kat skola aku ni, tp x tau nama dia, pas2 nmpk haneef 3 imtiyaz 2008. remember him? dia da msk mrsm da pon. pas2 mea suroh aku belikan dia souvenirs.

2. waktu baru habis pmr dulu, aku bukan main lg nak buat mcm2 plan. tgk wayang la, buat sesi gotong royong dlm bilik aku la. tp x jadi pon. tp adela jgk tgk wayng. tp aku mmg nak gila2 buat sesi gotong-royong dlm bilik aku ni!!!!

3. td aku bli byk gila CD movie. like UP, Planet 51, G-Force, Surrogates, Papadom, Jin Notti, pas2 ada la lg citer. pas2 bli citer meatballs tu.

Tarikh Keramat

ada kawan aku kate 28 disember kluar result pmr. jd klau hari ni, 9 hari lg tggl nak amik result. pas2 masa tu atok aku call, dia kate result kluar 24 disember jd sbnrnya tggl 5 hari lg. kul 10 pagi. countdown tu telah di-reducekan drpd 9 hari ke 5 hari.

tp aku rasa aku boleh survive kot. mak aku kate dia nak drop aku kat skola pas2 amik result. aku g amik sorang2 la result. pas2 aku ada buat plan, klau bagus result aku, aku akan call mak aku dan akan gtau dia the good news and go straight back home and celebrate like a monkey. tp klau result trok, aku mgkn x kan call mak aku, pas2 aku g lepak2 dulu, g melencong ntah ke mana ngan geng smpi aku mabok. baru lah aku balik rumah with a long long face on my face.

doa2 kan weyh aku nya kejayaan, thanks a lot.

Wednesday, December 2, 2009

New Moon? Habis tu mcm mana?

Ok guys, masa tu classmates aku ajak aku g tgk wayang. tgk cite new moon. tp aku mls, sbb cite tu mcm jiwang dan asik bercinta je. aku pon x g la. yg pergi syafiq, amir,ern, wani, farihah, dan lain2. pas2 ada fahmi hakim, aku pelik gila ngan budak ni. slps 3 tahun baru diorang jumpa ngan fahmi hakim.


pas2, mlm tu, kwn2 lama aku ajak aku tgk wayang kat sunway piramid. xtau lagi nak tgk cite apa.


hari esok tu, aku g rumah kwn aku dulu, pas2 kwn aku yg satu lagi ni, dtg dkt rumah yg aku dtg ni. supaya kwn aku yg ketiga nak pick-up kiteorg g sunway. tak faham? let me make it easier for you.


hari esok tu, aku g rumah mat. pas2 amirul pon dtg rumah mat. kiteorg berkumpul kat rumah mat supaya raja senang nak pick-up kiteorg g sunway. fahaaaaaaaaaaaaaam?


sementara tunggu raja, aku ckp2 ngan amirul..


aku : amirul, nnti nak tgk cite apa?

amirul : tgk cite new moon.

aku : new moon?!!!? kau nak tau smlm, kwn2 aku ajak aku tgk cite new moon, tp aku x nak,

sbb cite tu mcm jiwang dan asik bercinta je.

amirul : habis tu hari ni mcm mana?!!!??

aku : lantak la. tgk citer planet 51 la.


pas2 kiteorg tgk laaaa citer new moon smbl buat bising dlm panggung wayang termasuk aku sekali. klau a scale from 1 to 5, aku bg cite tu 2 lah. best sikit la jugak cite tu.


aku x faham sgt citer tu. yela, aku x tgk yg pertama punya, pas2 menggedik nak tgk yg kedua pulak. tp edward nak bunuh diri sbb dia igt bella da mati? why would he want to do that? pdhl dia terjun ke dlm air tu. pas2 kenapa jacob kena hasut dgn sam and the gang? xkan la dia senang sgt kena hasut? pas2 waktu bella nak g suatu tmpt utk selamatkan edward, tu mmg tmpt utk vampire ke? vampire2 tu x ley nmpk bella ke? WHO THE HECK IS CHARLIE?!!?


if you're a twilight saga fan, you're probably dying to explain this thing to me.


Hari Raya Haji

Masa tu aku ngan family aku balik kota bharu utk raya korban lah. dr shah alam ke sana, 12 jam beb. lama gila. pas2 apabila smpi kmpg mcm biasa lah, unpack, mandi, blablabla, makan. pas2 esok tu, g smayang aidiladha kat surau kmpg. tp aku msh ngantok gila sbb travel jauh gila. then, while everyone was watching the cows being slaughtered, i was sleeping dkt rumah nenek aku. hahaha.

pas2 keesokannya, aku g la tgk lembu kena sembelih dkt masjid dkt bandar berdekatan. pas2 ada satu part ni au, haha. waktu diorang nak sembelih lembu hitam, besar, dan garang ni. lembu tu cuba melarikan diri, tp diorang smpt tngkp la lembu tu. rugi siot. aku x sempat rakam.

ouh ye, atok aku jd org yg sembelih lembu2 tu, tp x smua la. atok aku jd hero.

pas2 esoknya, aku kena balik shah alam balik...tp kali ni best, sbb journey-nya hanya 5 jam. sbb x jam. jadi, kiteorg jimat 7 jam. mathematics, it's a long time since i heard that word.