Wednesday, December 2, 2009

Hari Raya Haji

Masa tu aku ngan family aku balik kota bharu utk raya korban lah. dr shah alam ke sana, 12 jam beb. lama gila. pas2 apabila smpi kmpg mcm biasa lah, unpack, mandi, blablabla, makan. pas2 esok tu, g smayang aidiladha kat surau kmpg. tp aku msh ngantok gila sbb travel jauh gila. then, while everyone was watching the cows being slaughtered, i was sleeping dkt rumah nenek aku. hahaha.

pas2 keesokannya, aku g la tgk lembu kena sembelih dkt masjid dkt bandar berdekatan. pas2 ada satu part ni au, haha. waktu diorang nak sembelih lembu hitam, besar, dan garang ni. lembu tu cuba melarikan diri, tp diorang smpt tngkp la lembu tu. rugi siot. aku x sempat rakam.

ouh ye, atok aku jd org yg sembelih lembu2 tu, tp x smua la. atok aku jd hero.

pas2 esoknya, aku kena balik shah alam balik...tp kali ni best, sbb journey-nya hanya 5 jam. sbb x jam. jadi, kiteorg jimat 7 jam. mathematics, it's a long time since i heard that word.

No comments: