Tuesday, July 28, 2009

Germany

smlm ada budak mat salleh dtg dr germany. nama dia christian ever? apa ntah. tp org pggl dia christ. aku try la speaking ngan dia, tp dia mcm malu2. dia exchange student dan student dr malaysia g sana pulak. tp skool lain. td kat skola dia mula lepak2 ngan kwn2 dia. aku rasa dia mcm da biase duk kat sini. pada waktu pagi tu, cikgu bg microphone kat dia. dia ckp dpn org rmi. dia kate "apa khabar". pas2 akhir skali dia kate "jangan buli saya".

ayah aku kate, aku yg spatutnya g germany. aku setuju. pas2 ayah aku kate, "goot mogen" bermaksud selamat pagi dlm bhs german.

Friday, July 24, 2009

Titanic

smlm aku tgk citer titanic. citer tu cdey giler sial. movie tu very touching. tp an, aku bengang psl jack dawson mati. sbb dia beku kat lautan, lgpon rose tolak dia masuk ke dlm air. aku suka part masa kapal jadi berdiri pas2 kapal tu patah. pas2 ada satu babak ni, ada org terjatuh dr hujung kapal tu hingga terkena propeller. scene tu agak lawak. dahla citer tu cdey, pas2 tmbh pulak ngan lagu my heart will go on. tp aku bengang kat captain titanic tu, dia terlampau nak memecah rekod utk menjadikan kapal tu paling laju utk smpi ke new york dr uk kot. oleh disebabkan itu, kapal terlanggar iceberg. pas2 aku suka part yg waktu rose sanggup menyelamatkan jack yg digari di paip. dah la masa tu kapal tgh tenggelam. rose cintakan jack smpi dia tua krepot bangke.

pada hari esoknya, aku gtau kwn aku yg aku tgk citer titanic. kwn aku igt aku baru first time tgk. pdhl aku da tgk byk kali da. cuma dulu aku x fhm citer tu psl ape, tp skg ni aku da fhm da...citer tu psl kapal yg karam di tgh lautan, pas2 ramai org mati.

Thursday, July 23, 2009

Kamus Dewan Faris edisi yang ke-87

Hari ni grandparents aku tibe di malaysia dr mekah. diorang skg ni mmg da ada kat umah aku da pon. diorang beli mcm2. kacang cerdik, kacang yg lg satu tu, kurma, pas2 kurma yg lagi satu tu, pas2 bli stokin, kopiah, jubah, pas2 nenek aku dpt 2 bungkusan yg dipenuhi dgn paket2 kacang dr malaysia airlines. sbb peramugari tu baek sgt.

Friday, July 17, 2009

Mimpi adalah mainan syaitan.

Mimpi.....adalah kunci,
untuk kita, menaklukkan dunia,
menarilah tanpa lelah,
sampai engkau meraihnya,
laskar pelangi..

bblablabla,
blablabla,
blablabla,
blablalba

That one night, i had a dream. i saw myself in pyjamas , sitting on my desk. i was studying hard every day and night and doing latih tubi's. then, there was a day the pmr results were coming out. i was so nervous. worried about my results, whether it would be a succes, or a failure. then, i got the result. i got the pmr results.

i then counted how many A's i got that time. 1,2,3,4,5,6,7, and how many B's and C's.
i got 7 A's 1B 1C.

I was not really happy that time, but still, i'm thankful.
I don't know what the B was. and the C was Bahasa Melayu.

I woke from my sleep. then i thought for a moment. I really really really gotta focus and improve on my Bahasa melayu.

yeah right, but then i prefer to write this blog in english.

bye! :D

Kelengkapan Senjata

Kelengkapan senjata...

pada pagi tadi, aku dpt panggilan dr england optical group. dia kate cermin mata aku has arrived. aku excited. nanti aku apabila aku belajar, eyesight aku lebih jelas dan clear. aku sedang memakai cermin mata aku ketika aku sedang tulis blog ni. yeay that's right. i'm wearing it.
yeah i know! ayat aku mcm batak sikit.

Kelengkapan senjata nombor 2

haaa, smlm mak aku dpt panggilan dr dentist. dia kate aku kena buat check-up gigi pada hari yg sama ketika aku hendak mengambil cermin mata aku. slps solat jumaat, aku check gigi. berkata mr. dentist, gigi aku telah mengalami improvement yang byk. tggl hanya 4 bulan shj lagi utk aku pakai retainer tu. retainer tu adalah tahap kedua selepas braces. bnda tu boleh buat cabut dan pki balik.

kesimpulannya, aku kena pakai spec dan retainer.
in equation, specs + retainer = nerd
sort off... xdela..main2 je.

Thursday, July 16, 2009

5 Days of headache

ahh, it's been 5 days i've been dealing with this headace, or dizziness. and i still don't know whether my headache is because of low blood pressure or eyesight problem. plus, when i am at school, i'm not that comfortable because my eyesight vision has not been it used to be. so, everytime i interact with my friends i feel kinda weird. since then, i'm not as loud as i used to be in class. i also ordered a new pair of spectacles. those spectacles will arrive in days. in the end, after all this problem is over my headache is gone, my spectacles has arrived, my eyesight has gone to normal. i'm gonna be normal again and be crazy with my friends as usual.

Monday, July 13, 2009

Not well

aku bgn pagi td dlm keadaan lesu. walaupon mlm kelmarin aku da tido seawal pukul 9. aku pergi skola dlm keadaan yg pening. makin lama makin trok keadaanya. aku terjatuh kerusi ketika syafiq nak lalu. aku pon xtau mcm mana boleh terjadi mcm tu. tp apa yg aku tau, ia disebabkan badan aku yg lemah. pas2 jatuh drpd kerusi, smua diam.

pada waktu rehat pgws, aku call mak aku nak balik. tros pergi klinik. doktor kate pning aku mgkin disebabkan oleh 2 perkara :-

1. Mata.

pning aku ni da 3 hari da. aku g check la mata aku pada hari smlm. mata sblh kanan aku rabun jauh. doktor kata klau masalah mata boleh mmbawa kepada pening. dia kate kena pakai kaca mata juga, no choice. kalau dibiarkan, mata aku akan bertmbh rosak. doktor tnyer aku, ada byk bace buku x? aku kate ada. aku byk baca buku sejrah. mgkin itulah puncanya. slama ni aku baca buku ok je, tibe2 rosak mata aku.

2. Masalah darah.

yg kedua ni, doktor kate mgkin badan aku x cukup zat besi. tp aku rasa mcm da cukup je. sbb pmakanan aku ok. pas2 dia kate mgkin aku nyer haemoglobin x cukup. doktor try bnda alat yg kena pakai kat lengan aku pas2 doktor picit bnda yg bola tu pas2 bnda kat lengan aku tu jd ketat. doktor kate aku low blood pressure (that's bad news). pas2 aku kate aku mmbaca dan main latop pon da jadi pening. aku tgh tulis blog ni pon da rasa mcm nak terjatuh drpd kerusi da.

I hope it's nothing serious.

masa aku nak tulis blog ni ayah aku ajak aku buat kaca mata. aku baru balik la ni.

Friday, July 10, 2009

Nasi sudah menjadi bubur

Semua org da tau bahawa king of pop, michael jackson telah meninggal dunia. selepas dia meninggal, aku tgk kwn2 aku baru la nak dgr dia punya lagu. actually, aku x sangka pulak yg lagu dia best jugak. antara lagu yg aku suka ialah :

1. Heal the world
2. you are not alone
3. billie jean
4. thriller
5. earth song
6. i'm bad
7. butterflies

dan ada la lagi2. by the way, search kat youtube, "michael jackson ghost".
seram giler weyh.

Silap

ok, farhan ada ajak aku pergi ke sebuah program yg diadakan di pas. ada kena jln2 sekitar kwsan tu la. program diadakan pada hari sabtu. tetapi malangnya hari sabtu aku igt ada tuition. pdhl xde. aku igt ade. pada hari sabtu juga ada kelasa tmbhn sejarah. aku tnyer la farhan, boleh lg ke x msk, tp dia hntr borang tu. aku x dpt pergi. tp, aku xde la cdey sgt. afiq kate dia nak pergi yg sejarah tu. aku teman dia pergi, sbb aku rasa dia sorang je lelaki yg pergi kelas tmbhn tu.

tp, pergi ke program jln2 tu pon mcm best jugak. sbb dpt sijil pringkat negeri, mknn percuma, baju percuma, dan....tu je kot. pas2 dpt jln2 di tpi jln sambil berbual-bual ngan kwn2, pas2 boleh dgr lagu. dan boleh meninggal kan kwn2 apabila diorang sudah semput dan pancit.

tetapi akhirnya, disebabkan tuition aku xde, dan nak msk program tu xley, jd my decision is to go to the kelas tmbhn sejarah. yela, blaja lg penting. tp, klau aku tau yg sabtu ni xde tusyen, da lama aku msk jln2 tu.

Long time no post.

aku da lama x post bnda baru dlm blog ni.
hah, last thursday, my grandparents pergi ke mecca utk umrah. sblom tu, diorang dr kota bharu pergi ke shah alam dan kemudian ke mekah. diorang pergi sana slama 10 hari. aku sbnrnya nak ponteng skola pada hari tu sbb nak hntr. tp mak aku x bg, lgpon aku ujian hafazan. aku cdey la jugak.

on that day, ujian hafazan berlangsung, nama aku dipanggil oleh ustaz. dia tnyer soalan2 dan aku pon jawablah mcm biase. pada hari tu juga aku jd pening kepala n vision aku bermasalah. hari tu juga ada perkara2 unusual berlaku.

haihh, hanya tggl 95 hari lagi nak pmr. 10 august trial. skrg ni aku dlm misi utk tgkatkan prestasi. aku nak kurang kan maen, kurangkan on9 myspace, dan kurangkan tido. ok, tido x la. but still, kena ber prepared jugak.

Thursday, July 2, 2009

Soccer Day

Semalam ada PJK. kelas aku dan kelas cemerlang main la bola sepak. kitoerg kalah mcm biasa.
the score was 4-2. sufi yg score 2 goal tu. slps tu, penat giler, kiteorg pon pergi la kantin utk bli air. cikgu shahrul yg memberi kebenaran.

aku, uzair, dan sufi menyertai karnival sukan. kiteorg msk bola sepak. aku dan uzair mewakili rumah hijau manakala sufi mewakili rumah kuning. karnival sukan ini berlangsung pada jam 3 petang. masa tu cuaca hujan.

Perlawanan pertama yang berlangsung ialah rumah hijau menentang rumah kuning. pas2 ada budak nama yai ni. dia adalah star bagi pasukan kiteorg. dia form 5. dia menyuruh kitoerg rembat je bola apabila kita get the chance. uzair dipaksa menjadi goal-keeper manakala aku disuruh main di bahagian atas padang. tetapi I ended up in the defence area. so, aku jadilah defender.

KICK-OFF!

pasukan aku lawanlah rumah kuning. aku dan uzair menentang pasukan sufi. the score ended 0-0.

perlawanan kedua, rumah biru lwn rumah merah. rumah biru main power giler. aku tgk diorang main mcm barcelona cara diorang passing. rumah biru menang lwn rumah merah.

next, pasukan aku kena lwn rumah biru. yai pon kate dekat kiteorg supaya padatkan bhgian defence. barulah tiang gol uzair tidak dibolos. pas2 dia suroh kitoerg langgar tackle je rumah biru. dia kate klau kitoerg x langgar diorang, dia nak sepak kiteorg. Namun begitu, things weren't going according to plan. smua org naik atas dan menyerang rumah biru. cuma tggl aku sorang je defend. pas2 rumah hijau was awarded a corner kick by the referee. ada bdak nama aminuddin ni sepak corner kick dan terkena bdak rumah biru kemudian deflected into the goal.

the score levelled 1-0. pemain2 umah hijau happy. tibe2 seorang pmain rembat bola pas2 aku block guna peha aku. sakit giler. aku defend giler2 waktu tu. masa tu abbas form 5 dpt bola, pas2 aku langgar dia pas2 kami berdua terjatuh. kedua-dua kaki aku berdarah. tp aku main jugak. bola terkeluar, masa tu aku nak sepak bola tu, tp yai yg nak sepak bola tu. aku merajok, haihh, yai pon pass kat aku. refree tiup whistle. kitoerg menang 1-0.

pas2 rumah hijau lwn rumah merah. kiteorg menang 1-0 lagi.

akhirnya, this was the result,

1. biru -7 points
2. hijau - 6 points
3. merah - 3 points kot
4. kuning- 1 point

pas2 ada bola yg hilang. cikgu kate bola tu baru beli. aku pon tolong carikan. tp cannot be found.
sufi pon tolong cari, tp x jumpa juga.

the end.
:)