Saturday, January 30, 2010

Amir Izwan and Ameerah Mardhiyah

(You can print this and bring it to your boarding school if you want to)


I hope you guys are reading this, because this post came straight from my heart. I am surely gonna miss the both of you. You guys are supercool and awesome and fun.

Amir, when you go to that alam shah school. Please don't turn into a homosexual person, just like puan afidah said. Find new good and nice friends, not the stupid and bad and gay friends. Study hard and take care of yourself. Becareful of stupid and mean friends, because they can burn your feet when you're sleeping at night. Take good care of Solihin. Yea, you always scold me a lot. So what? You're still supercool. I really enjoyed making a video of you that day. About the Amir Izwan Show, starring Amir Izwan. Haha. I absolutely love it. Thanks for eating with me during the prefects brake. Looks like I have to eat with the other prefects instead when you're gone. Thank you for giving me support and giving me confidential information about that "girl". You are a supercool spy that does'nt know when to quit.

Mea, I really really want you to hang up my prefect tag on your cabinet in your school's dorm. So that the other girls in your dorm will be jealous of you. They will be like, "eh mea! sape faris aiman yang sgt hensem ni??". But sadly, you have to return my tag tomorrow. I absolutely like fighting with you in arabics class in front of ustazah rodziah last year. I absolutely love it when i sulk at you. then, i'm the one who has to confront you. I love making the Ameerah Mardhiyah Show, starring Ameerah Mardhiyah, it was a blast. I love teasing and making fun of you. And i presume you have been mad at me before because of that, without me thinking about your feelings, therefore, i am sorry for what i've done.

WAIT, DON'T CRY JUST YET. THERE'S MORE

You two are supercool friends. To be honest, I just absolutely love it when you guys laugh at my stupid jokes. For that, thank you so much for laughing. With both of you laughing at my stupid jokes all the time. You guys have made me feel better and i feel appreciated. Thank you for making me feel that way.

I also love taking pictures with you guys. I love making crazy faces with you guys and putting it up into myspace or facebook. I'm gonna miss taking pictures with both of you.

Thank you for all the moments, laughter, and joy you guys have given me and the others. We will absolutely miss the two of you and you guys too will also miss us.
I will pray for your success in your new environment and i hope you too will pray for us.

Distance Apart But Never In The Heart.
Forever and Always.

your friend,
Faris Aiman

A Long Day

Masa hari jumaat waktu tu, ada larian sevens. aku , afiq, mukminin lari. manakala syafiq, adi, muaz, sufi, farhan, x lari. tp aku x dpt nmbr. who cares? pas2 rumah biru menang. boo. aku plan nak ketuk kepala budak2 rumah biru guna helmet moto muaz. tp x smpi hati, kerana syafiq rumah biru.

ok, pada waktu petang tu, kul 3.30. kiteorg ada wat surprise party utk budak2 sbp yg pergi sbp. amir and mea that is. mea smpi lambat gila. pas2 waktu nak surprise tu, syafiq dan anis spray bnda sabun tu. aku jeles, aku pon nak gak spray bnda tu kat muka org. SURPRISE! OUCH, MY EYE! syafiq kate pedih klau kena mata sabun tu. pas2 makan "pondok piza", ataupon lebih dikenali sbgi Pizza Hut. mak adi blanja. thank you so much.

pas2 amir dan mea dikehendaki bg speech utk smua org yg dtg masa tu. mea bg speech utk stiap org. mea x habis2 ckp psl kahwin kat stiap org. amir, dia bg speech secara umum. sbb dia malu nak bg speech kat lelaki? what the?

pas2 bergmbr blablabla. pas2 waktu nak balik, sape ntah pasang lagu kenangan terindah. mea nmpk emotional. pas2 ade kwn2 yg da balik. pas2 tibe2 kiteorg nmpk budak form5 waktu kiteorg form1 dulu pada tahun 2007. iaitu talhah razali. aku plan nak ckp terima kasih kat dia. terima kasih utk apa? terima kasih kerana mengelap algae di dlm tank kat fishville aku kat facebook. haha. tp aku x ckp pon. he's a good guy. because he tooked care of those nuisance algaes.

haaaa, this is the best part. aku rakam video guna kamera aku. aku nak rakam ragam2 amir dan mea. yela, nnti apabila diorang xde, boleh la aku lepaskan rindu. mula2 aku buat THE AMIR IZWAN SHOW, starring amir izwan. pas2 mea complain, dia pon nak gak show dia. aku pon gabung kedua-dua show diorang, aku buat "THE AMIR IZWAN AND AMEERAH MARDHIYAH SHOW" starring amir izwan and ameerah mardhiyah. aku asik ulang bnda tu je waktu aku rakam, THE AMIR IZWAN AND AMEERAH MARDHIYAH SHOW... starring amir izwan and ameerah mardhiyah", asik bnda sama je.

pas2 aku pon interview diorang. aku tanya soalan2. pas2 aku tnya diorang, "what do you think of your classmate, faris aiman?" mea kate "he's a nerd boy". aku sedih.

waktu diorang tgh ckp2. ern dan nana interframe. diorang lalu-lalang dpn kamera. lambai2 la, buat2 ckp telefon la, pas2 nana kate, "eeee, burung". lawak gila sial.

pas2 ern lalu kat blkg mea dan amir, tibe2 ern terjatuh. dia menjerit. kiteorg smua gelak2. kesian ern. aku da tgk video tu byk kali da. tp aku still gelak gila2 apabila aku tgk video tu.

29 January 2010 memang lawak gila.

Monday, January 11, 2010

Form 4 news update.

ni first time aku update blog dlm tahun 2010. for the first days of form 4 memang suck gila. serious, form 4 mmg suck gila. ye ar, sbb kwn2 aku kebanyakannya berada dlm kelas lain. mula2, aku duk dlm klas baru aku, mcm boring gila siot. pas2 aku duk diam jeee. pas2 apabila habis skola, aku jumpa la ngan kwn2 aku, aku nak revenge. revenge utk apa? revenge utk mengqadakan balik keboringan aku dlm klas tu. aku gelak mcm org gila ngan diorang kat kantin.

when i first got in my new class, i knew i had to "BLEND IN" ngan bdk2 lain. ye ar, sbb aku x knal perangai diorang. tp kebelakangan ni, aku sudah mula bercakap ngan diorang dan buat lawak. kiteorg gelak sama2. just like the 3 imtiyaz days. klau dulu aku slalu buat lawak kat bdak prmpuan sperti mea, nawal, anis, wani, schanna, dan lain2. tp skg ni, aku buat lawak dkt anis sharina, atiyah, farah, ngan bdk2 mana ntah. klau bdk2 laki, syafiq, amir, afiq, faliq, adi, dan lain2. tp skg ni aku buat kat azhar, farouq, syed, k-roll, zaki, ngan bdk2 lain.

kwn2 ex imtiyaz? aku hari2 jumpa amir sbb kiteorg pgws en, jd slalu ar jumpa. bdk2 lain aku x slalu jumpa pon. sbb diorang bkn pgws. klau jumpa pon ckp sekejap gila bapak. itupon aku yg kena g kelas diorang.

masa tu mea amik tag pgws aku. dia simpan bwk balik rumah. seriously. dia simpan slama 4 hari. lama jugak ar. tp aku fikir, bgs jugak dia amik tag aku dan aku amik tag dia. ye la, kiteorg dah x sama klas an, jd kiteorg amik tag tu supaya kita sentiasa berasa "connected". don't you think?

i think this post is kinda sad. don't you feel so too?

whatever it is, aku rindu gila imtiyaz dan rindu belajar bahasa arab.