Sunday, November 22, 2009

Mary Q's Place

smlm aku g rumah mary Q. dia ajak bdak2 form 4, form 3, dan ada bdak2 ninerz. budak2 form 3 prmpuan ramai gila. klau form 3 laki, aku ngan adib zaaba je. amir x g, sbb dia ada hal. nasib baik ada adib. klau x, aku duk kat tepi dinding sorang2 la jawabnya. ok, kiteorg mkn mcm biase. mknn dia sdap siot. yela, mknn western. rumah dia besar gedabak. aku ngan adib duduk dkt meja bdak2 form 3 prmpuan. ada nory, ayien, alia, dhalyna, farah syuhada, dan sorang lagi tuh. pas2 smlm kiteorg smbt bufday atiyah. diorang nyanyi lagu hepi bufday.

pas2 kitoerg buat joke psl nak racun kek. pas2 apabila org makan kek tu, dia mati. haha. diorang gelak gila2 smlm. pas2 kitoerg naik atas, kat second floor. kitoerg lepak2 kat atas. pas2 turon bawah. bergmbr pula. pas2 da pukul 11 lbih mcm tu, aku, bdak2 form 3, dan ada bdak2 form 4 nak balik rumah jln kaki rmai2. aku kena jln kaki dr seksyen 8 hingga seksyen 7 platinum. jauh la jugak. tp best. pas2 apabila nak smpi kat rumah aku. aku kena jln sorang2, yela, sbb diorang punya rumah kat tmpt lain.

As I walked alone in the dark road. Spooky trees and sounds of crickets surrounded me. My shadow followed me wherever I go. It was a long, dark, and spooky passage to my house. I reached home safely. ceyyy.

pas2 aku tgk chelsea lwn wolves. chelsea menang 4-0.
woohoo! Thanks for the cool party Mary.

Friday, November 20, 2009

Stupid Door Knob

Ok, this thing had happened to me in a long time ago. well, not that long. for about 2 or 3 weeks?
when i was about to play soccer with my friends, i went to the toilet in my house to do some 'business'. what business? IT'S NONE OF YOUR BUSINESS!! Ya, after doing that business, i can't open the door or twist the freakin door knob . I shouted for my mom. and then, my mom and maid came. and then blablabla. my mom gave me a hammer to hit or destroy that stupid door knob to me. she gave the hammer through the window at the front. it was inaffective, my maid tried everything she could. after being trapped in that toilet for 45 minutes. that door knob has been destroyed. you guys can't imagine how it's like to be trapped in a toilet for 45 minutes. Nasib baik da habis pmr masa tu, if i was going to take pmr then i was trapped in that toilet with that stupid door knob...jawab pmr dlm tandas la jawabnya. thanks to my mom and maid because of saving me from that toilet with that stupid door knob. pas2 apabila jumpa ngan kwn2 kat soccer tu, diorang g gelak pulak sbb aku terperangkap dlm jamban tu. hish..

Tuesday, November 17, 2009

Encik nak register anak encik?

waktu last day of school tu, ada hari pendaftaran utk bdak2 form 1 tahun dpn. masa tu adela ibubapa dan anak2 mereka dtg. masa tu fatin, mea dan ecah duduk dkt kaunter pendaftaran kelas KAA. mcm x laku je. well, nak buat mcm mana? aku pon g kat diorang pas2 berlakon jd bapak org.

Aku : Ye, saya nak register anak saya.
Mea : Apa nama anak encik?
aku : nama anak saya Faris Aiman Junior
mea : Faris Aiman Junior bin Faris Aiman bin Elias ?!?!?!?!?!?!
aku : ye.
Fatin : mana anak encik?
aku : dia perlu menghadiri ke sebuah majlis.

tibe2 sape ntah dtg. aku jdkan dia anak aku. pdhl bukan.

aku : haaa, ni dia anak saya.
ecah : maaf, anak anda x cukup hensem utk pendaftaran ni.
dan fatin
aku : asl pulak?!
ecah dan : anak encik x cukup hensem.
fatin



Friday, November 13, 2009

Ingat Pesanan Ayah

Waktu mula2 aku msk form 1 dulu. Lelaki dan prempuan da mula la, couple la amende. Ayah aku pnah pesan kat aku, supaya berbaik-baik ngan prmpuan. Jadilah seorang yg gentleman. Be kind to them. Kalau ada prmpuan layan aku or minat kat aku, layan la diorang balik. Tapi, aku telah lupa pesanan ni, aku ada berkasar ngan prmpuan, dan kadang2 aku cari pasal secara sengaja. I can name a few girls in my class yg aku cari pasal dan pernah gaduh. Aku rasa mcm nak tulis je nama diorang kat blog ni.
Tapi, xyah la. Sorry guys, after this, I'll try to be more nice and more gentle. tp masalahnya sekolah tggl lg 1 hari. mcm mana aku nak gentle ngan diorang? well, maybe next year.

Horror Movie

Kelmarin, kan hujan lebat gila kan? masa tu aku tido, tibe2 ada petir bunyi kuat gila. aku pon tersedar. bilik aku dlm keadaan gelap. aku baring atas katil aku tu. tibe2 aku pandang sblh kanan aku, aku nmpk ada kepala budak kecik. aku pandang je dia. aku nmpk dia pegang benda apa ntah. This is just like in the horror movies where the hero/heroin wakes up from it's sleep by sounds of thunder. then, the scenario starts to begin a little scary and suspense. then the monster or ghost comes and scares the hero/heroin.
i bet your heart is pumping really fast right now. budak kecik tu sbnrnya adek aku. dia dlm keadaan takut gila sbb rumah aku blackout. bnda yg dia pegang tu adalah phone. dia call mak aku, masa tu mak aku xde kat rumah. pas2 dia kate, " Mama, so scary la mama. Mama kat mane? Balik cepat sikit tau, so scary."

awwwwwwww, isn't that cute?

Saturday, November 7, 2009

Peminat muda

tadi adik aku kate ade 2 org kwn dia minat kat aku. pas2 dua2 prmpuan tu umur 11 tahun. pas2 diorang suroh adik aku bwk aku ke show sekolah agama dia tu. mgkin diorang kenal aku dr myspace. haihh, cinta memang tidak mengenal usia kan? pdhl blom bercinta pon.

Dunia Lakonan

yo wuzzup. sekolah agama adik aku akan mengadakan hari khatam quran. pas2 adik aku dan geng2 dia akan buat persembahan lakonan. kau nak tau watak adik aku apa? adik aku jd watak setan! ar, come on man!! i mean, jahat sgt ke adik aku tu. dah la kawan dia yg suruh jd setan. dlm lakonan tu, adik aku kena berlakon menggoda bdak2 yg sedang bergaduh. adik aku akan kate something like this...."gaduuhh, gaduuhh, gaduh, haha" dia kena goda la konon. damn, baru je post blog pasal setan. pas2 tibe2 adik aku kena berlakon jd setan. nak tgk la show tu.

apa yg wuzzup? langit la. ayah aku akan menghadiri diner dkt mana ntah. pas2 ayah aku pon akan buat persembahan. ayah aku akan jd watak pirate. sape ntah bg pinjam costume pirate kat bapak aku. ayah aku bwk balik. ayah aku juga akan melakonkan watak pirate yg berniaga. pas2 ada la skrip dia tu. pas2 aku try pakai costume tu, it's kinda itchy, tapi ttp cool. unfortunately, aku x ley tgk show tu, sbb hanya staf members kat pejabat ayah aku sahaja yg boleh.


Friday, November 6, 2009

Godaan Setan Gondol

You know something? setiap kali sblom aku nak g smayang jumaat mesti aku rasa mengantok. pdhl aku bukannya tido lmbt sgt pon. td pon sama. masa aku nak mndi sblom g solat, aku rasa mcm nak baring atas sofa dan tido. aku ckp la kat mak aku, "kalau nak smayang jumaat mesti mengantok, slalu mcm ni." mak aku kate, "godaan setan gondol la tu".

damn those setans, they can't even take a day off without seducing me. always with the bad stuff. always telling me what to do. to do bad stuff! Ntah ilmu apa yg diorang guna kat manusia. mgkin setan letak bnda mcm tali dkt klopak mata aku pas2 jerit, " TARIK !!"diorang tarik smpi mata aku nak tertutup dan tros tido. mgkin ada byk setan yg tarik, pas2 setan-setan tu kecik saiznya. Haha, cute little setans. with those big eyes, cute nose, and the little two horns on their head. Makes me wanna sit on them like sitting on a tomato until it turns into a tomato juice.

Thursday, November 5, 2009

P1 WIMAX

Hari ni aku sgt happy sbb aku punya P1 WIMAX punya internet connection laju. xtau binatang P1 WIMAX tu apa? alaa, yg iklan POTONG JE LA !! pas2 org tu igt potong bnda lain. pdhl potong wayar. smpi ada bnda kompang2 lagi tu. pdhl potong wayar je. mcm2 bnda aku nak buat mlm ni, tgk video kat youtube, chat, delete email2 yg x guna dlm inbox aku, melayari internet, download lagu, dan mcm2 lagi.

bengang btol aku, cina tu kate je P1 WIMAX ni gerenti connection dia kuat dan laju. pas2 slps beli da guna bnda tu, mula2 je laju, pas2 makin lama makin lembab. tp skrg ni da ok la jgak. hampeh btol. aku bukannya nak boikot atau promote kat korang supaya x bli bnda kotak tu. aku cuma nak bgtau je.

Hari Koko

Hey people, hari ni sekolah aku mengadakan hari koko. aku and the geng jual dekat gerai Puan Rahimah. kiteorg jual kuih teow, mee, dadih, air 100 plus, dan air mineral. it sounds boring when reading the food. BUT, kiteorg punya gerai antara yg paling laku dan one of the best. kiteorg nnti akan live the life secara kaya raya. xde la, berangan je lebih. tp serious, kiteorg punya gerai antara yg paling laku. pastu ada flying fox. tp aku x naik sbb takut jatuh atas farhan dan tertendang sufi.

pastu ada cabutan bertuah, adik syafiq iaitu syamil menang basikal. yela, syamil is the chosen one.