Tuesday, March 16, 2010

Extremeeeeeeeme Park.

eherm,

HELLO THERE! GREETINGS!

smlm faliq buat gathering kat extreme park. dia yg blanja. pas2 adi ngan muaz nak tumpang aku. adi je yg tumpang aku. muaz kena tggl. kesian dia, sbb dia kat jusco. pas2 sbb dia x brape confident ngan jln ke extreme park tuh. pas2 aku gtau dia jln mana nak lalu kat hp. pas2 dia pon smpi.

ouh ye. faliq blanje pizza hut. ada pepperoni and cheese, ayam hawaii, pas2 yg masala tu kot, sup, pepsi, revive, ayam, ngan sos. aku rasa mcm nak rembat smua, tp x boleh, sbb masa tu aku da mkn nando. pas2 kenyang. pas2 jumpa amir, amir muka dia nmpk cerah gila. mcm ada cahaya menyinari wajahnya ke mana-mana sahaja dia pergi. umpama theater.

slps mkn g jln2. pas2 tgk kwn2 aku wall climbing or "panjat gunung" as i like to call it. masa nak climb tu, kena pakai "spender keselamatan" ni, or "cawat" as syafiq likes to call it. pas2 org terakhir plak kena climb. geng aku nak aku climb, tp aku malu ar. geng2 aku screamed for my name, FARIS! FARIS! FARIS! FARIS! permintaan ramai. pas2 mea jerit, sape yg panjat dpt kamera. aku pon try la pnjt bnda tu skjp. pas2 rasa mcm best la pulak. aku pon pakai spender keselamatan tu utk climb.

waktu aku pnjt, aku suroh diorang amik kamera aku dlm beg aku. tp xde. pas2 aku cek, rupa-rupanya kamera tu ada dlm poket aku. pas2 xley buat kluar. diorang gelak. rugi gila do, dahla kenangan manis tu. pas2 waktu da smpi puncak dia, aku xtau mcm mana nak turon. diorang gelak2 lagi. pas2 aku turon mcm biase, panjat atas batu2 keras tu. pas2 apabila dah nak smpi ground, baru la aku tau mcm mana nak turon cara yg sepatutnya. dia kena turon mcm cara askar2 like in the movies tu.

slps panjat gunung, g lepak2 dan bergmbr. pas2 ayah faliq smpi, last time aku jumpa dia, for now. aku peluk la diaaa. thanks for the pizza hut faliq! you are the best!

pas2 lepak kfc. sembang2. pas2 afiq mkn toasted twister. hmmm, sedapnya.

pas2 balik, adi, afiq, syafiq tumpang aku.

a totally extremeeeeeeeeeme day at the extreeeeeeeeeeeeme park!



Saturday, March 13, 2010

Lupakan piano? No!

Pianooooo, aku minat gila do kat piano. aku mmg da register utk amik klas piano. tp dah nak pindah da, nak buat mcm mana kan. tp xpela, akhir tahun ni waktu cuti skola boleh aku amik. waktu nak tunggu result spm dan kat universiti pon boleh.

klau aku bukak youtube, aku slalu tgk org tgh main piano. aku jeles tgk diorang main ngan powernya. diorang main laju gila. tadi aku tgk org main piano sambil makan burger. aku nak keyboard do. sbnrnya aku nak piano yg besar tu, tapi besar dan mahal sgt smpi mencecah 10K.
klau keyboard, ade yg x smpi 5K pon. pas2 dia lg ringan dan ade juga yg portable, boleh bawa ke mana2.

aduhh, bestnya tekan2 keys dia. pas2 apabila kita tekan, ia akan bertukar menjadi lagu. dulu aku lg suka drums. sbb boleh pukul di punya piring tu. pas2 klau aku tension, aku boleh tibai bnda tu skuat hati. tp skg ni, aku lg suka piano. lgpon piano bgs utk otak. sbb dia sambungkan bnda cells kot dlm otak kita. pas2 menjadikan kita lebih aware dgn surroundings.

bestnya klau aku ada piano, boleh la aku duduk atas kerusi panjang tu, pas2 main lagu2 yg emotional apabila aku tgh emo. pas2 pakai pakaian formal ngan coat and tie. mcm pakaian james bond on a mission. pas2 kat dpn aku tu ada buku psl key mana yg kena tekan. tp klau aku da professional, x payah la aku letak buku kat dpn tu. pas2 klau aku da habis main, boleh la aku lap piano aku tu guna kain buruk pas2 sembur febreeze smpi dia berkilat. pas2 lap dia punya keys skali.

piano, ouh! the obsession!

Friday, March 12, 2010

Bye Bye

yea, hari ni hari last aku sbgi pljr seksyen 7. tp mcm x best sgt hari ni. sbb ramai x dtg. dgn alasan malas dan ada juga yg ponteng. syafiq x dtg. adi, sufi, muaz, dan farhan g bukit cherakah. diorang ada acara mssd apa ntah. hari ni aku x ramai kwn. aku lepak je la ngan azhar, elvi, ummi, dan aidil. aku lepak ngan diorang buat kali terakhir. aku nak suroh syafiq dtg, tp aku x suroh pon dia dtg skola. aku x smpi hati nak suroh dia. x terkata.

tadi aku plan aku nak sumbang sesuatu kepada skola aku. nasib baik ada spotcheck. boleh la aku check beg org pas2 rampas diorang punya liquid paper. byk pulak tu. ngan marker skali. klau aku stay 7, aku plan nak jd ketua pgws, ganti azim. nmpknya nazim jd ketua laaaa.

eh, aku lupa nak tulis, aku nak pindah ke smka kuala selangor. ustazah rodziah, ngan cikgu2 lain kat skola aku galakkan aku pergi ke sana. amir dan mea pon sama. tp azhar, aidil, elvi n ummi x bg pergi. elvi n ummi kate aku anak mak la amende. tapi aku stand by my decision. ecah pon x bg pergi.

skola tu kat tmpt nelayan. ustazah rodziah kate tmpt tu ada byk ikan, ikan dia murah2 pulak tu.
nmpknya aku mkn ikan je la kat skola tu. mendapat protein yg secukupnya.

mak aku mcm sedih je aku dpt tawaran ke asrama tu. mgkn sbb dia tau yg aku nak pergi.
adik aku pulak, dia suroh aku pergi. haihh. ayah aku, aku rasa dia x tau pon aku dpt tawaran. sbb dia out station.

so sad la.


Wednesday, February 17, 2010

Kehujanan dan mengorat

tadi aku g main futsal. pas2 cuaca mcm nak hujan je, pas2 hujan btol2. ada kilat2. aku nak balik, tp aku x nak amik risiko. terpaksalah aku berteduh dkt somewhere. yela, ngan lightning smua nya. aku rasa mcm nak berteduh kat rumah ecah. tp segan la pulak. walaupon ade afiq, ecah, ngan budak2 lain.

terpaksa laaaaaaaaaa aku berteduh kat subahan maju. pas2 aku jumpa kawan aku, hazwan. tp aku pggl dia "ane". dia nak bli prepaid. dia best la, sbb dia naik kreta. sbb da college. aku nak tumpang dia, tp nnti basikal aku nak cmpk mana pulak?

waktu kiteorg bersembang, ade 2 org prmpuan kat sblh sana. ane nak nmbr sorang budak tu. ane tnya aku, berani x mntk nmbr budak tu utk ane. aku kate yg aku x brani.

haha, last2, dia sendiri yg mntk nmbr dia. pas2 kawan dia kate, sorry, she's taken. tp budak yg ane nak mengorat tu aku kenal, dia sama skola ngan aku waktu skola rendah dulu. nama dia hannah suraya. aku pon bersembang la ngan hannah sementara tunggu hujan reda.

ane tnya aku, kau nak x nmbr hannah? aku x nak, sbb aku x berminat. haha. hannah ngan kwn dia pon tgh tunggu hujan reda mcm aku gak. tp ane balik dulu. Bye Ane!!

ouh ye, ada sorang abang kat subahan maju tu an, dia pandang aku suspicious je. kinda scary.

Saturday, February 13, 2010

Experiment

pada hari rabu tu, aku decided yg aku nak buat experiment kat kwn2 aku. problem statementnya ialah, aku rasa mcm terpinggir pulak ngan diorang. ye ar, apabila aku jumpa diorang je, mesti diorang ckp psl bio2 la, pas2 gelak sama2, ckp psl tikus. aku? aku xtau amende yg diorang perbincang dan gelakkan. bukan tu saja, apabila aku jumpa ngan group diorang, mesti aku yg kena tegur dulu. mesti aku yg kena mulakan conversation. klau aku x mulakan dulu, harapan ar nak ckp.

pas2 aku pon buat2 xtau la ngan diorang kat skola. apabila aku lalu dpn diorang, aku buat bodoh je. selagi diorang x tegur aku, selagi tu aku x kan bercakap ngan diorang.

tp syafiq terasa. dia igt aku marah kaw2 punya kat dia. pas2 habis skola, diaorang buat perbincangan psl aku. diorang bincang mcm mana nak pujok aku balik. haha. aku rasa mcm diappreciatedkan pulak, seriously.

hari esok tu, diorang dah mula tegur aku. tapi aku perhatikan afiq, nawal, ecah, dan anis langsung x terasa ngan experiment aku. yg terasa, syafiq ngan faliq. faliq mcm terasa ar gak aku perhatikan. what about muaz? muaz aku rasa dia x terasa, sbb aku dah lama x nmpk dia. mcm susah je nak jumpa dia.

overall, my experiment was a success!
hooraa!




Monday, February 1, 2010

Orang terakhir

kalau korang bace akunya previous posts. korang akan bace posts yg psl aku suroh mea gantung aku nya tag pgws kat dia punya almari supaya prmpuan2 dlm dorm dia jeles. ok, tp bnda tu xkan happen. sbb kiteorg dah tukar balik tag kiteorg. tadi aku g rumah dia, naik basikal. sbnrnya aku plan nak g ngan mak aku, naik kreta. tp aku rasa aku patut naik basikal, sbb aku nak sembang2 gak ngan dia buat kali terkahir.

yela, klau g ngan mak aku, pas2 sembang2 ngan mea, xkan la mak aku nak tunggu aku pas2 duk dlm kreta kot. pas2 aku pon g la naik basikal ke rumah mea.

aku bg tag dia. dahla masa nak g rumah dia tu kena naik bukit, penat gila. aku sembang2 ngan dia blablabla. masa tu mak dia ada buat tuition.

aku smpi umah dia around 6.30. pas2 dah kul 6.53 masa tu. aku nak balik kul 7. dia kate ni the last 7 minutes.

But the main thing is, aku adalah org terakhir yg jumpa mea (yg di antara kwn2 dia ar).

YOU HERE THAT MAFIN?
aku adalah org terakhir yg dpt jumpa mea.
haha.

anyway, aku x dpt mrsm. sama ngan sedara aku. kiteorg apply mrsm kuantan.
haha
:(

ouh ya, dah kul 9.26 dah ni. dan aku blom mandi lagi.



Saturday, January 30, 2010

Amir Izwan and Ameerah Mardhiyah

(You can print this and bring it to your boarding school if you want to)


I hope you guys are reading this, because this post came straight from my heart. I am surely gonna miss the both of you. You guys are supercool and awesome and fun.

Amir, when you go to that alam shah school. Please don't turn into a homosexual person, just like puan afidah said. Find new good and nice friends, not the stupid and bad and gay friends. Study hard and take care of yourself. Becareful of stupid and mean friends, because they can burn your feet when you're sleeping at night. Take good care of Solihin. Yea, you always scold me a lot. So what? You're still supercool. I really enjoyed making a video of you that day. About the Amir Izwan Show, starring Amir Izwan. Haha. I absolutely love it. Thanks for eating with me during the prefects brake. Looks like I have to eat with the other prefects instead when you're gone. Thank you for giving me support and giving me confidential information about that "girl". You are a supercool spy that does'nt know when to quit.

Mea, I really really want you to hang up my prefect tag on your cabinet in your school's dorm. So that the other girls in your dorm will be jealous of you. They will be like, "eh mea! sape faris aiman yang sgt hensem ni??". But sadly, you have to return my tag tomorrow. I absolutely like fighting with you in arabics class in front of ustazah rodziah last year. I absolutely love it when i sulk at you. then, i'm the one who has to confront you. I love making the Ameerah Mardhiyah Show, starring Ameerah Mardhiyah, it was a blast. I love teasing and making fun of you. And i presume you have been mad at me before because of that, without me thinking about your feelings, therefore, i am sorry for what i've done.

WAIT, DON'T CRY JUST YET. THERE'S MORE

You two are supercool friends. To be honest, I just absolutely love it when you guys laugh at my stupid jokes. For that, thank you so much for laughing. With both of you laughing at my stupid jokes all the time. You guys have made me feel better and i feel appreciated. Thank you for making me feel that way.

I also love taking pictures with you guys. I love making crazy faces with you guys and putting it up into myspace or facebook. I'm gonna miss taking pictures with both of you.

Thank you for all the moments, laughter, and joy you guys have given me and the others. We will absolutely miss the two of you and you guys too will also miss us.
I will pray for your success in your new environment and i hope you too will pray for us.

Distance Apart But Never In The Heart.
Forever and Always.

your friend,
Faris Aiman

A Long Day

Masa hari jumaat waktu tu, ada larian sevens. aku , afiq, mukminin lari. manakala syafiq, adi, muaz, sufi, farhan, x lari. tp aku x dpt nmbr. who cares? pas2 rumah biru menang. boo. aku plan nak ketuk kepala budak2 rumah biru guna helmet moto muaz. tp x smpi hati, kerana syafiq rumah biru.

ok, pada waktu petang tu, kul 3.30. kiteorg ada wat surprise party utk budak2 sbp yg pergi sbp. amir and mea that is. mea smpi lambat gila. pas2 waktu nak surprise tu, syafiq dan anis spray bnda sabun tu. aku jeles, aku pon nak gak spray bnda tu kat muka org. SURPRISE! OUCH, MY EYE! syafiq kate pedih klau kena mata sabun tu. pas2 makan "pondok piza", ataupon lebih dikenali sbgi Pizza Hut. mak adi blanja. thank you so much.

pas2 amir dan mea dikehendaki bg speech utk smua org yg dtg masa tu. mea bg speech utk stiap org. mea x habis2 ckp psl kahwin kat stiap org. amir, dia bg speech secara umum. sbb dia malu nak bg speech kat lelaki? what the?

pas2 bergmbr blablabla. pas2 waktu nak balik, sape ntah pasang lagu kenangan terindah. mea nmpk emotional. pas2 ade kwn2 yg da balik. pas2 tibe2 kiteorg nmpk budak form5 waktu kiteorg form1 dulu pada tahun 2007. iaitu talhah razali. aku plan nak ckp terima kasih kat dia. terima kasih utk apa? terima kasih kerana mengelap algae di dlm tank kat fishville aku kat facebook. haha. tp aku x ckp pon. he's a good guy. because he tooked care of those nuisance algaes.

haaaa, this is the best part. aku rakam video guna kamera aku. aku nak rakam ragam2 amir dan mea. yela, nnti apabila diorang xde, boleh la aku lepaskan rindu. mula2 aku buat THE AMIR IZWAN SHOW, starring amir izwan. pas2 mea complain, dia pon nak gak show dia. aku pon gabung kedua-dua show diorang, aku buat "THE AMIR IZWAN AND AMEERAH MARDHIYAH SHOW" starring amir izwan and ameerah mardhiyah. aku asik ulang bnda tu je waktu aku rakam, THE AMIR IZWAN AND AMEERAH MARDHIYAH SHOW... starring amir izwan and ameerah mardhiyah", asik bnda sama je.

pas2 aku pon interview diorang. aku tanya soalan2. pas2 aku tnya diorang, "what do you think of your classmate, faris aiman?" mea kate "he's a nerd boy". aku sedih.

waktu diorang tgh ckp2. ern dan nana interframe. diorang lalu-lalang dpn kamera. lambai2 la, buat2 ckp telefon la, pas2 nana kate, "eeee, burung". lawak gila sial.

pas2 ern lalu kat blkg mea dan amir, tibe2 ern terjatuh. dia menjerit. kiteorg smua gelak2. kesian ern. aku da tgk video tu byk kali da. tp aku still gelak gila2 apabila aku tgk video tu.

29 January 2010 memang lawak gila.

Monday, January 11, 2010

Form 4 news update.

ni first time aku update blog dlm tahun 2010. for the first days of form 4 memang suck gila. serious, form 4 mmg suck gila. ye ar, sbb kwn2 aku kebanyakannya berada dlm kelas lain. mula2, aku duk dlm klas baru aku, mcm boring gila siot. pas2 aku duk diam jeee. pas2 apabila habis skola, aku jumpa la ngan kwn2 aku, aku nak revenge. revenge utk apa? revenge utk mengqadakan balik keboringan aku dlm klas tu. aku gelak mcm org gila ngan diorang kat kantin.

when i first got in my new class, i knew i had to "BLEND IN" ngan bdk2 lain. ye ar, sbb aku x knal perangai diorang. tp kebelakangan ni, aku sudah mula bercakap ngan diorang dan buat lawak. kiteorg gelak sama2. just like the 3 imtiyaz days. klau dulu aku slalu buat lawak kat bdak prmpuan sperti mea, nawal, anis, wani, schanna, dan lain2. tp skg ni, aku buat lawak dkt anis sharina, atiyah, farah, ngan bdk2 mana ntah. klau bdk2 laki, syafiq, amir, afiq, faliq, adi, dan lain2. tp skg ni aku buat kat azhar, farouq, syed, k-roll, zaki, ngan bdk2 lain.

kwn2 ex imtiyaz? aku hari2 jumpa amir sbb kiteorg pgws en, jd slalu ar jumpa. bdk2 lain aku x slalu jumpa pon. sbb diorang bkn pgws. klau jumpa pon ckp sekejap gila bapak. itupon aku yg kena g kelas diorang.

masa tu mea amik tag pgws aku. dia simpan bwk balik rumah. seriously. dia simpan slama 4 hari. lama jugak ar. tp aku fikir, bgs jugak dia amik tag aku dan aku amik tag dia. ye la, kiteorg dah x sama klas an, jd kiteorg amik tag tu supaya kita sentiasa berasa "connected". don't you think?

i think this post is kinda sad. don't you feel so too?

whatever it is, aku rindu gila imtiyaz dan rindu belajar bahasa arab.