Saturday, March 13, 2010

Lupakan piano? No!

Pianooooo, aku minat gila do kat piano. aku mmg da register utk amik klas piano. tp dah nak pindah da, nak buat mcm mana kan. tp xpela, akhir tahun ni waktu cuti skola boleh aku amik. waktu nak tunggu result spm dan kat universiti pon boleh.

klau aku bukak youtube, aku slalu tgk org tgh main piano. aku jeles tgk diorang main ngan powernya. diorang main laju gila. tadi aku tgk org main piano sambil makan burger. aku nak keyboard do. sbnrnya aku nak piano yg besar tu, tapi besar dan mahal sgt smpi mencecah 10K.
klau keyboard, ade yg x smpi 5K pon. pas2 dia lg ringan dan ade juga yg portable, boleh bawa ke mana2.

aduhh, bestnya tekan2 keys dia. pas2 apabila kita tekan, ia akan bertukar menjadi lagu. dulu aku lg suka drums. sbb boleh pukul di punya piring tu. pas2 klau aku tension, aku boleh tibai bnda tu skuat hati. tp skg ni, aku lg suka piano. lgpon piano bgs utk otak. sbb dia sambungkan bnda cells kot dlm otak kita. pas2 menjadikan kita lebih aware dgn surroundings.

bestnya klau aku ada piano, boleh la aku duduk atas kerusi panjang tu, pas2 main lagu2 yg emotional apabila aku tgh emo. pas2 pakai pakaian formal ngan coat and tie. mcm pakaian james bond on a mission. pas2 kat dpn aku tu ada buku psl key mana yg kena tekan. tp klau aku da professional, x payah la aku letak buku kat dpn tu. pas2 klau aku da habis main, boleh la aku lap piano aku tu guna kain buruk pas2 sembur febreeze smpi dia berkilat. pas2 lap dia punya keys skali.

piano, ouh! the obsession!

3 comments:

airayaya said...

mana leh sembur febreeze kat piano encik faris oi.. kalo x silap akak, nak lap dengan kain basah pun xleh. sbb nak bersihkan piano ada caranye, bukan leh sembur or lap gitu je.. =='

Zala Wajik said...

aku simpati dengan kau,
kau register kat mana dowh?

and and, grand piano bukan 10k ye, tetapi 20k.

Anonymous said...

piano terpakai dalam 2-3k pun dah boleh dapat..
cari kat mudah.com

saya prefer digital piano berbanding keyboard untuk lebih feel hehe..