Friday, May 29, 2009

Party.

Tadi ada sambutan hari guru. Aku sbgi pgws kena tugas. Aku pon kena tugas. kena jln2 halau bdak2. pas2 waktu rehat, aku kena tugas kat dpn pagar, tak boleh bagi bdak2 fly atau bergadoh or isap rokok. Aku frustrated btol, kwn2 aku tgh bergambr having fun, aku kena tugas lik a dummy.

nasib baik miena, ayie, dan elvi dtg kat aku. diorang suroh aku order Mcdonald suroh dtg skull. aku pon call mcd, tp org pompuan dlm phone tu kate student x bley order. aku pon mcm, what the heck man? by the way, elvi, ayie, miena suroh aku order 3 double cheesea burger, fries, dan air yg large .tp aku suroh diorang bli domino's piza yg dijual di skull.

Pas2 tibe2 boss dtg kat aku, aku kena marah. Bertambah frustration aku. dia suroh aku g bertugas kat tempat lain pulak. tp x pe, tmpt yg aku kena tugas tu lagi best drpd bertugas kat dpn pagar like a dummy.

Pas2 aku jumpa miena, elvi, n ayie lagi. diorang nak bli domino piza. kiteog byr 5 rggt sorang dan elvi g bayar. masa kiteorg tgh makan, ecah nmpk kiteorg. Aku suroh diorang tunduk kpala dan menggunakan kotak piza tu sbgi cover utk cover kpala kiteorg. pas2 ecah nmpk kiteorg, diorang x bg ecah mkn piza. ecah mrajok n lari ke mana ntah. Tp xpe, we're still best friends.

Selepas tu, ada persembahan2. aku g berdiri kat bdak2 PA System tu. Pas2 tibe2 ada konsert. Aku, amir, mea, kak shy ada. kiteorg berdiri di situ lama giler. Bdak2 yg buat konsert tu main guitar n drum giuler power. pas2 tibe2 ade bdak2 senior kat blkg aku terjerit-jerit mcm pompuan. bising btol, sakit telinga aku dibuatnya.

Tibe2 abang uzair berdiri kat blkg aku, dia kate aku, "bila kau nak 9 juta kau?" Actually, ia bermula mcm ni, aku kate barcelona menang lawan MU. pas2 tibe2 dia kate, "palotak ko barcelona mng.nak bet 9 juta ngan aku?" (dia sokong MU).
OK, sambung balik, slps dia tnyer bila aku nak 9 juta aku, aku jwb slps cuti. dia tnyer aku balik, "brapa nombor akaun kau?" (nak buat msk duit 9 juta) aku terdengar mcm dia kate "brape nombor tepon kau?" aku pon jwb, 013.... padahal dia mntk nombor akaun. akupon jwb, aku xde.

Pas2 lagu "Love Story" berputar byk kali masa konsert tu. aku da ajak byk kali da kat mea suroh nyanyi lagu tu duet bersama aku. dia kate "jom". Pas2 dia x nak pulak. Aku ajak dia lagi, dia kate "jom". pas2 dia pon mcm x nak lagi. Tp, aku rasa mcm menyesal la, sbb x naik atas stage n buat show. Lain kali klau ada function, aku nak buat show aku sendiri. Tp x pe, aku da jumpa da orang yg nak buat show ngan aku. "That was the chance for me to be famous, but I've wasted that opportunity, I'm sorry Elvis Presly. I have failed you."

Pas2 tgk konsert lagi, pas2 habis. aku hairan, di mana bdak2 india yg practise menari di tgh2 panas tu? mgkin sbb kesuntukan masa.
Best giler la ari ni. Tp yg x best nya, aku x jumpa kwn2 aku sgt dan x dpt aku bergmbr ngan diorang. tp xpela, secara overall, it was fun.

BYE! :D

1 comment:

Syafiq said...

agaklah bosan kau takde