Thursday, June 18, 2009

Tak Adil

Ok, sambil membaca blog ni, aku nak bayangkan yang perkara2 ni terjadi kat korang. Korang bayangkan yg korang seorang pengawas form 3. dan skola korang ada pengawas2 form 4 dan form 5. Pada suatu hari, kau telah diberi kuasa utk control smua pengawas2 form 3. Pas2 korang kena lah bg tugas2 ni kat pgws2 form 3 tu. kena jaga kat kantin la, kat bgnn la, etc. you did a great job. Pas2, tibe2 ada sambutan hari guru. kau telah dilantik utk menjadi ktua dlm bhgian disiplin. yg ni pon kau telah mmbuat kerja yg bagus.

Sebenarnya benda yg kau baca ni mmg btol2 terjadi kat aku.

Ok, tp part yg aku x puas hatinya ialah, masa tu ada perlantikan exco2 dan MT2 (Majlis Tertinggi). Masa tu pgws senior sbutla nama2 . yg pgws tu sbut nama tu utk memberi tahu yg mgkin jd pelapis exco dan MT. Tibe2 nama aku x kena sebut! pdhl aku mmg da konfiden da aku akan jd pelapis.

Tapi aku memang rasa ini x adil!! aku masa tu kena jaga kat bhgian disiplin, pas2 kena bg tugas kat pgws2 lain, aku kena control form 3. Benda2 ni mmg susah nak handle. Pas2 masa tu, pada waktu pagi aku kena pasang bendera setiap pagi slama 2 minggu! Pas2 ada kwn2 aku dpt jd pelapis exco dan MT! pdhl suatu ketika tu, aku la yg paling kena byk tugas, aku slalu kena buat tugas pada waktu pagi dan pada waktu rehat. Aku x pernah tggl kan tugas aku! padahal ada pgws2 lain tu, diorang x dpt tugasan, pas2 diorang senang lenang je mkn2 , sembang2, maen telefon , dlm kelas pada waktu rehat. pdhl diorang da tau yg pada waktu rehat DILARANG DUDUK DALAM KELAS!! pas2 ada di antara diorang yg dpt jd pelapis exco, ataupon pelapis MT! Sbb diorang rapat dgn pgws2 senior, jd diorang mudah la dpt jawatan2 yg tinggi!


AKU??!! Aku da kena tugas byk giler babi!! aku memang sentiasa penat, sentiasa ada tugas dan tidak pernah diberi rehat!! Tapi diorang??!! diorang duduk relax je, makan angin, pas2 kawan rapat ngan pgws senior, pas2 terus dpt jawatan yg tinggi. Kalau semua org rapat ngan pgws2 senior, smua org la dpt jawatan2 tinggi!

This is totally FU**ING UNFAIR!! I DESERVE THAT POSITION!!! I DESERVE THE CREDIT AFTER ALL MY HARD WORK!!!

3 comments:

~EisHaH rOcKS~ said...

faris...i'm sorry u ddnt get the part..aku cm terase plakk uh..huhu..seriously u dun want 2 be an exco..gle byk kje...trust me..xbebas cm ko skrg...be happy k?

Anonymous said...

usop santorian:D







lol.
kesian ko.
chill sudeyh..
huhu..
hurm
klau ko nk jd pp..
kene fikir 1 je..
jlnkn tanggungjwb ko..
tu je..
then tkyah la fikir nk naek pangkat ni..
bkn dpt ape pon..
semua manusia sme je klau di sisi Allah..
so think positive..
k?
then ko pon dpt pahala gak..
exco tu tkde la hbt sgt..
cuma cikgu je pdg tinggi..
but klau tk wat keje sme je..
huhu..
k?
:D

sayapunyer said...

aq sedih doh bace..

xpe weih,
mesti ade hikmahnya!

jangan sedih,
la tahzan, Innallah ma'ana :)