Saturday, September 5, 2009

Cell phone rosak

ok la, bnda ni berlaku lama giler. masa tu aku bwk basikal ketika hujan. dlm poket aku ada phone aku. phone aku msk air. pas2 rosak, pergi baiki. org yg baiki tu kate, walaupon da baiki phone ni, nnti lama2 dia akan rosak balik.

pas2 smlm phone aku rosak lagi. benarlah kate2 org baiki tu. aku da xde pilihan lain selain drpd membeli phone baru. jadi skrg ni aku tgh buat research dan servey utk cari phone baru. afiq kate sony ericsson G507.

aku g kedai, pas2 tnyer la model tu. rupanya model tu sebiji mcm phone mea. aku tros reject phone tu. ada phone yg walkman ni 8.1 megapixel. canggih gila siot. tp aku x berkenan langsung.
ada phone yg flip ni, aku berkenan la jugak. tp 3.2 megapixel.

tp aku x jd beli. sbb aku nak buat research la dulu. org yg kat kedai tu suroh aku search model sony ericsson :-

W508
W705
W995
C903

ayah aku kate x yah. dia suroh aku guna phone dia yg lama tu. mana boleh, phone dia yg lama tu mcm phone utk orang tua. dia kate mana boleh asik tukar2 phone je. pas2 aku buat muka. mak aku pujok ayah aku. pas2 ayah aku kate "beli la".

No comments: